Az a baj hogy szerintem az erdélyi magyarságon kivül nem nagy támogatottságunk lett volna. Az erös nagy tekintélyes multtal rendelkezö magyar népet pedig a környezö országoknak megszüntetni állt érdekükben. A szerbek a nagy szerb királyságot akarták vissza, a románok még több területet, a németek, franciák gyengébb szomszédokat, a köcsög benes a magyarság kiirtását, az oroszok meg beleszartak ebbea társasjátékba, nekik nem sok vizet zavart a dolog. Ellenben minden repülöt tankot fegyvergyárat beszüntettek, nem nagyon lett volna mivel harcolni.
Mindenki attol fosott, hogy akkor meg jobban meg leszunk szivatva, ha a franciak kelet-europai mostoha-unokaoccseit kiporoljuk.
Mindenesetre valoban jot tett volna az onbecsulesunknek. Mint pl. a felvideki musor.
Ellenben ott még osztrák magyar monarchia volt, nem (csak) jobboldali kormányok. A háborút kirobbantó ok a monarchia területén volt, nehéz lett volna kimaradni belöle vagy amásik oldalra állni. Itt már erösen szerepet játszott a monarchia szét darabolása, a franciák és Benes magyargyülölete. A románokról nem is beszélve.
Azt ne felejtsd el, hogy geci nagy fejetlenseg volt 18 novembere utan a Trianoni bekediktatumig. Nem nagyon volt kormanyunk, mint olyan es veszteskent senki nem allt mellettunk, ezert kerult Kun Belaekhoz az eke szarva. Veluk a hatalomban abban remenykedtek, HATHA szovjet tamogatassal nem loknek minket annyira hanyatt.
Aztan persze lett, ami lett.
Nem a kormanyunkon mult a vereseg vagy gyozelem. Mas kerdes, hogy valoban nem a marxistak voltak akkor hatalmon.
Bogyó szerintem valójában fedett Fidesz aktivista 😂 választások után majd kap egy köszönő levelet Viktortól, hogy szemléltette a bizonytalanoknak miért nem szabad a baloldalra szavazni.
https://hirado.hu/kultura-elet...
TE vagy az oka minden rontásnak! 😂
Mindenesetre valoban jot tett volna az onbecsulesunknek. Mint pl. a felvideki musor.
Aztan persze lett, ami lett.
Nem a kormanyunkon mult a vereseg vagy gyozelem. Mas kerdes, hogy valoban nem a marxistak voltak akkor hatalmon.
A magyar Tanácsköztársaság meg 1919. március 21-én kezdődött.
https://hu.wikipedia.org/wiki/...
Más kérdés, tirpák úr?! 😆
Olvasgass már egy kis történelem könyvet, mert nem úgy volt az ahogy a nyugatifény írja.