Há drágá tezsvírem, mifelénk így hijják a kölköt, mi vágy te, válámi fehír rásszistá, hogy ezén így kiákádtá-e? 😅
Egyébként mi oktattuk a gyerekeinket, nem csak lebaxtuk a TV elé diznicsanelt nézni. Nem is volt velük gond a suliban.
az a tanár hibája hogy a sok neveketlenbgyerek miatt nem tud tanítani?
az is az ő hibája hogy némelyik diáktól már rettegnek?
szomszéd utcában azért hagyta ott a tanárságot mert volt olyan cigó aki megrugdosta
olyan esetről is tudok hogy egész nap a kezét szorongatta a gyerek és kiután hazament feljelentették a tanárt hogy bántalmazta a gyereket
tudok olyanról is hogy a folyosón elment mellette a tanár aztán fökdhöz verte magát a gyerek és ordított hogy fellökte a tanár
azrán csodálkozol hogy nincs tanár???
semmihez sincs joga, még ahhoz sem hogy korlátozza a mozgásban, szóval ha a gyerek óra közepén feláll és téblábol az osztályban nem tehet ellene semmit
ha szar osztámyzatot ad a gyereknek apuci anyuci rohan befelé és ordít hogy azért kap a gyerek rossz jegyet mert cigány és lenézi a gyereket
nekem több tanár ismerős van meg egy rokon is, én már régen a börtönben ülnék mert nem bírnám ki amit nekik el kell viselni
Ha jól értem a gyerek jól tanul mert hát mégiscsak matekversenyre eselyesnek találja a tanár,és hát a tanár is megtanítja neki mert hát mehetne matekversenyre.
De mégis a ku...a annyát annak akit csak melegedni visznek suliba,meg a különfoglalkozásért fizetni kell.
Tisztára mint nálunk 88-ban csak én kerültem a matekversenyt mint vámpír a tömjént viszont a szüleim többszor fizettek be vándortáborba. 🤣
Akkor most miafasz bajod van a pénzen kívül?
Mit kell érteni ezen? Ezt én is így gondolom!
DE: "szóval a tanár nem nevel, nincs is jogalapja hozzá, ő csak tanít/tanítana ha lenne kit"
A gyerekemet azért kicsit nevelje is! De van jogalapja, joga az hogy annyira érdekessé tegye az óráját hogy a gyerek szívesen kérdezzen,figyeljen,stb. Van jogalapja számonkérni, és ez is egyfajta nevelés! Ha valamit kérek, hogy csináld meg, ha mégsem akkor az retorzióval járhat!
Szerinted normális hogy egy testneveléstanár tanít fizikát? Hogy 2 hónap telt el, de 3* írják át az órarendet mert. tanárhiány miatt sok lenne a lyukasóra? Matektanár első hónapban nem volt? Kinek kellene a tanárt biztosítani? Kinek kellene elgondolkodni azon hogy ha ekkora gebasz van akkor valamit rosszul csinálok?
még mindig nem érted ugye?
van diák aki azért megy a suliba hogy tanuljon apuci anyuci elmagyarázta neki hogy ez előbb-utóbb neki is jó lesz bár nem tünik annak
és ha már úgy is a suliban van megpróbál a helyzetből a lehető legtöbbet kihozni szóval odafigyel és megtanul mindent amit csak tud(amit nem azt meg otthon)
és van aki csak azért megy mert különben nincs családi pótlék meg ingyen kaja, segély meg a fasztudja mi még
őt nem érdekli semmi ami az iskolában folyik
szóval milyen szándékkal érkezik a gyerek ez csak a szülőktől függ, a tanárnak ehhez semmi köze
szóval a tanár nem nevel, nincs is jogalapja hozzá, ő csak tanít/tanítana ha lenne kit
Bocs, nem én kezdtem hisztizni! Én csak leírtam hogy nem egyszerű lehetőségek hiányában, a megfelelő irányba terelni valakit! Erre jöttél a szövegeddel hogy "az oktatást hagyjuk már". És szépen leírod hogy szar, változásra szorul az egész! Amiben egyet is érthetünk, mégis én hisztikézek...
És közben írod a nagyon bölcsességeidet: "A te felelősséged..." "Vagy tanítod te, vagy hülye lesz."
De ha értelmezted volna a mondataimat, a legrosszabb annyi volt talán benne hogy manapság nincs annyi lehetőség mint régen! Ezért kicsit nehezebb minden is.
Azért elég gázos mikor év elején közlik veled hogy lenne a gyereknek év közben pár matekverseny, de sajnos többségük fizetős?!? 😨
Szerinted ez rendben van?
Szóval csak van valamennyi jogom kicsit felháborodni, kicsit hisztizni, kicsit számon kérni a kormányt?!? Mi fog történni ekkor? Semmi! Tudom! Főleg akkor mikor ilyenek mint te, megvonod a válladat, mert mondjuk téged nem érint és kész! Ezzel le is van rendezve...
Viszont elsiklottál azon kérdésem felett hogy az államnak akkor milyen kötelessége van ezzel az egésszel kapcsolatban?
Te is visszaülhetnél a suliba! Kurvára más egy gyereket felnevelni, vagy oktatni! Mikor mondtam olyat hogy neveljék helyettem a purdémat(ráadásul nem tudom én mikor cigányoztalak le téged, de ezek szerint, te engem most igen!)
hát azért na. Az iskola azért van, hogy megtanítsák a gyereket minimum az alapvetésekre. írni, olvasni, számolni. Az iskola elvégzéséig legyen valami minimális alapműveltsége énekből, magyarból, történelemből, biológiából, földrajzból meg még amit kihagytam(kezeit széttáró) Az élet legfontosabb dolgait a gyakorlati részt elsajátítja a szülőktől a való életet meg majd megtanulja a való életből. A cigány is megtanulja a gyakorlati részt, hogy 14 évesen ki kell tolni az első gyereket a segélyért az ilyet nyilván nem az iskolában fogják megtanítani(kezeit széttáró) lassan már tényleg odáig juttok, hogy a tanítási intézmények csak gyermekmegőrzők (gondolkodós)
Baromira nem erről van szó. Van évfolyamonként tanterv aminek az év végéig a végére kell érni amit időközönként számon is kérnek. Most másodikos a fiam heti szinten vannak felmérői. Van neki házi feladat ami az órai anyaggal kapcsolatos. Vannak gyakorlós feladatok és vannak megtanulandós feladatok mint pl. verstanulás. Készségeket fejlesztik ezekkel. Általános iskola leg alapvetőbb célja az írás olvasás számolás. Legalább ezzel rendelkezzen a gyerek mire végez. (kezeit széttáró) Aztán van akinek könnyebben megy van akinek nehezebben. Attól függ, hogy mennyire értelmes a gyerek és attól is, hogy kinek mennyi a szorgalma. (kezeit széttáró) Azért baj lenne ha mindenre a szülőnek kellene megtanítani a gyereket a napi 8-10 órai munka után és a háztartási feladatok ellátása után(fejét fogó) Ezt senki nem gondolhatja komolyan. (kezeit széttáró) Segíthet a szülő főleg az általános iskola alsó tagozatainál. Vagy nagyobb osztálynál ha ért hozzá. Pl. hozzám hiába jön a szolfézs-sal a gyerek én nem fogok tudni segíteni benne de mondjuk a nagyanyja igen (kezeit széttáró) Űaz asszony is le tud vele ülni olvasást gyakorolni stb. Mondjuk 5-ik osztálytól már nem ilyen egyértelmű a helyzet azokat nehezen tanítja a szülő amit maga is 40 évvel ezelőtt tanult és azóta sem használta az akkor megszerzett tudást(kezeit széttáró) Lehet eljárni korrepetálni, magánórákra stb. De az iskolai anyag megtanítása akkor sem a szülő feladata nem is lehet(kezeit széttáró)
Na most az, hogy az oktatási rendszer az milyen én nem tudom eldönteni nem értek hozzá(kezeit széttáró) Az biztos, hogy olyan oktatási rendszer sosem volt ami mindenkinek jó lett volna. Valamiért mindenki tud okosabbat a másiknál. Az tény, hogy amikor én jártam iskolában az általánosban azokat az alapvető dolgokat amit fentebb felsoroltam el tudtuk sajátítani viszonylag kevés szülői segítséggel(kezeit széttáró) Az általános után lévő iskolák, közép és főiskola ott meg már elég érettnek kell lenni a gyereknek ahhoz, hogy tudja, hogy nem másnak hanem magának tanul. (kezeit széttáró) Én nem is ostromoltam a szüleimet segítségért a tanulásban. Édesapám matekszakosként néha segített meg kémiánál valamennyit(kezeit széttáró) Ha nem ezek lettek volna a szakjai legfeljebb eljárok korrepetálásra vagy magántanárhoz arra kis időre míg az adott anyagrész elsajátítódik annyira, hogy görbüljön a jegy a dolgozat alján(kezeit széttáró)
Te mit vársz a tanároktól? Hogy helyetted neveljék fel a purdéd? Az nem fog menni... azt tudják tenni, hogy amíg te dolgozol, addig vigyáznak rá, és talán tanítanak is neki valamit. Az iskola nem a szülő helyett van.
Namost őszintén.Te végezhettél kb 2000 környékén.
Az esszéd szerint te kőhülye vagy az oktatás miatt és semmire nem tanítottak meg.
Így hogyapi----a tudsz te kritizálni?
Mert a HVG aztmondta? 🤣
az az alap hiba hogy a gyereket nem az iskolának kellene nevelni, az iskolának csak a tudást kellene elérhetővé tenni
sajnos egy ideje a gyerekek már annyira neveletlenek hogy nem lehet velük mit kezdeni, és ez a szülők hibája
Öööö... Akkor tisztázzuk. Mi a szart kellene elvárni az oktatástól? Gyerekmegőrzést?
Az én felelősségem, mint minden is! Akkor, miért felelős az állam? Mit biztosít? Ingyen étkeztetést? Az nincs. Ingyen tankönyvet? Hááát, inkább fizetném, csak lehessen választani. Fűtést a suliban? Na talán már az legalább elindult! Színvonalas oktatást? Még az oktatás is megkérdőjelezhető?!? Akkor mit?
Pl.: Honismeret: Mi a kedvenc aratónótád? Nos? Nektek mi?
Hittan? Iskolában? Napközben, ahelyett hogy valami értelmes óra lenne(vagy kevesebb)? Ne már: legyen délután, választhatónak, hétvégén meg menjen templomba a családjával!
Történelem: olyan katyvasz a törikönyv, hogy abból ha valaki ki tudja hámozni a lényeget... le kalappal...
Magyar: fél könyv a János vitézről? Megtanulandó versszakok: 1-2-4-7-8-9-14stb...
Nincs a gyerek arra nevelve hogyan dolgozzon csoportban, hogyan és hol keressen/nézzen utána dolgoknak, nem a problémamegoldás van az előtérben, hanem a lexikális tudás, még mindig! Egy-két tanáron látom hogy próbálkozik, de lassan ők is feladják!
Lemértem a táskát:17 kg... Aham, biztosan jó a gyereknek, főleg a hátának... De rengeteg probléma van... És nem is látszik hogy bárki bármit akarna tenni! De tanítsam én a gyereket, lassan mindenre is!
https://hvg.hu/itthon/20231106_tanarhiany_szigetszentmiklos_elektronikus_naplo_hamisitas
ÉS mégegyszer: nem most kezdődött, de hogy ez a szemét társaság sikeresen tovább rontotta, az biztos.
fricikém(csókoltatlak) Nem tudom mi a fasztól gyulladt ki. Én sem tudom a tűzoltók sem tudták és 100 öregasszony sem tudta.(puszit küldő)
2005-ben vettük a házat. Volt hozzá ez a 70 nm2 melléképület ami egy házi kisüzemi disznóól volt legalább 40-50 disznó kapacitású. Vágták is a helyszínen. Szóval abban az időben amikor ez a ház épült a 80-as évek közepén egyik háznál disznóztak a másik háznál kutyáztak és felváltva voltak egymás mellett a házak 😅 Nos nem volt agyon elektromosozva a melléképület. Volt 3 büdöskihúzó ventillátor természetesen a szomszéd felé, 😅 Volt 3 vagy 4 lámpa és volt 2 konektor. A ventilátorokat komolyra vehették kb. 4-es tömör vezetéken ment hozzá a delej de a többi helyre is két és felesen(kezeit széttáró) Én ehhez az épülethez nem nyúltam 17 évig ide gyűltek azok a dolgok amit sajnáltam kidobni de majd "jó" lesz még valamire és a lakásfelújítási anyagaimat is itt tároltam. Volt egy szalmapadlás ahová egyszer néztem fel a 17 év alatt ami fullon volt szalmával. Na úgy voltam vele, hogy tőlem elfér ahol van azóta sem jártam arra. Biztos vagyok benne, hogy sikeresen táplálta a tüzet. Abba is biztos vagyok, hogy kb. az a 10-15 liter nitrohigító, lakbenzin és egyéb oldószer amit a munkáim során használok az is segített a tűznek illetve az a zsugor grillgyújtó folyadék amit a grillsütőkkel együtt szintén ott tároltam.(kezeit széttáró) Szomszédok elmondása alapján hajnal 4 és fél öt között keletkezett a tűz. Az elektromos rendszert annyira sem használtuk, hogy a lámpát felkapcsoltuk volna(puszit küldő) Az tény,hogy az évszázad szárassága volt abban az évben akkor már a nyáron 2 hónapja nem láttunk egy szem esőt sem. Két nappal előtte az erdőnk gyulladt ki leéget belőle 4 hektár(kezeit széttáró) Az mitől gyulladt ki? Az elektromos hálózattól? Annyira távol esik a civilizációtól, hogy még a madár sem repül el addig 😅 Tavaly nyáron minden nap vonultak a tűzoltók erdő és lakástüzekhez felváltva (kezeit széttáró) Az, hogy az én melléképületem és erdőm mitől gyulladt ki továbbra sem tudom. Annyit tudok amikor ezek az esetek történtek ugyanazon a horgásztúrán voltam lakóhelyemtől 300 kilométerre(kezeit széttáró)
Továbbá azt sem tudom, hogy feleségem autója miért romlott el amikor két hete csütörtökön beállt vele a garázsába az őszi kirándulásról amikor hazajöttünk hétfőn már nem működött az óracsoport az autón mind ezt álló helyében(kezeit széttáró)
Úgy, hogy amikor törnéd mellettem a követ recsken azt a harmadik suhintás után kifordulna a kezedből a csákány értenéd, hogy miért nem elég a szervezetet joghurton tengetni 😂
Azért valamit tisztázzunk,ne az oktatástól várjuk hogy megtanítsa a gyereket gondolkodni,tanítsd meg te a saját gyerekedet gondolkodni.A te felelősséged a saját gyereked,a te felelősséged hogy többet megértsen az emojiknál.
Ez így igaz! De miért is kellene hagyni? Azért mert olyan amilyen? És még mielőtt elkezdenéd: Igaz! Nem a fityesz miatt kezdett hanyatlani! Ez már jóval régebbi történet! De aki már nincs hatalmon azzal mit tudunk kezdeni? Aki viszont hatalmon van, az kellene cseszegetni, az tudna bármit is tenni - ha akarna - de nem! Inkább rohaszt tovább! Volt bármi + a 13 év alatt ami előrevitte? Nem. Tehette volna? Igen. Nincs szükség olyanokra akik gondolkodnak! Még a végén többet is megértenek az emojik-nál!
Én, amikor a garázsban töltöm a valamit és ott kell hagynom, akkor hosszabbítóval a garázs betonpadlójának a közepére rakom egy hosszabbítóval. A telefont nyilván nem így, meg lehet, ez sem tuti, de ami a lehetőségem szerint lehetséges, azt megteszem. Kukából kiszedett turkálós rongykupacra pl. biztosan nem teszem. A könyvelőirodából hazahordott elrontott fénymásolópapírra (aka gyújtós) sem.
Sem horgászlámpát sem bojlert nem kendácsolok, ha nem értek hozzá.
Az oktatást hagyjuk,már rég meg kellett volna reformálni.Egy csomó mindent ki lehetne belőle dobni,eleve általános dolgokat kéne csak megtanítani,majd mikor jön a szakosodás,akkor annál a gyereknél azt erősíteni.Mért is várjuk el hogy mindent tudjanak mikor mi magunk is egyből nyúlunk a telefonér ha valamit nem tudunk,és mi történik?5mp alatt ott válasz arra amit nem tudsz,és jobban megjegyzed most így azt amit tizenévesen rohadtúl nem tudtál.
Egyébként mi oktattuk a gyerekeinket, nem csak lebaxtuk a TV elé diznicsanelt nézni. Nem is volt velük gond a suliban.