Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Na, hirtelen találtam egy ilyet: http://motorikum.hu/balesetbiz...

Itt azt írja, hogy nem csak közúti balesetre érvényes, hanem szabadidős balesetre is, aztán utána odaírja, hogy de az extrém sportok űzése kizáró ok... HÁt nem tudom, hogy értelmezik... MIután a szerződés feltételei nem tekinthetők meg, csak ha megkötöm, van egy olyan érzésem, hogy itt is kibújnak a pályamotorozás alól.
Na ez nagyon jó kérdés... Hirtelen körbenéztem, de nem találtam rá választ. Hirdetnek egy kifejezetten motorosoknak szóló biztosítást (motorosbiztositas.hu), de az is csak közúti balesetre érvényes. A balesetbiztosításokból, legalábbis amiket néztem, ki van zárva a pályamotorozás (nem pont így konkrétan, de valahogy mindig kiesünk, megfogalmazástól függően pl. kizárt a 125 ccm-nél nagyobb motor vezetése, versenypálya használata, szárazföldi motoros járművel elszenvedett baleset stb.).
Egyébként az lett volna a tippem, hogy sportbiztosítást kell kötni, amilyet pl. az ejtőernyősök is kötnek, azt lehetne akár napi szinten is, csak a pályanapra. De mégsem lehet, mert az csak extrém sportokra érvényes, a pályamotorozás meg nem az, idézem az idevágó rendeletet:

A 217/1997. Korm. rendelet 5/B. § alapján Extrém sportnak minősülő tevékenységek:

Vízisí
jet-ski
vadvízi evezés (rafting)
hegy- és sziklamászás az V. foktól
magashegyi expedíció
barlangászat
bázisugrás
bungee jumping
falmászás
roncsautó-sport
rally
hőlégballonozás
félkezes és nyílttengeri vitorlázás
sárkányrepülés
ejtőernyőzés
paplanernyőzés
műrepülés

Szóval a rally az extrém sport, enduromotorozás már nem... Na mindegy, én is kíváncsi lennék, ha valaki tud valami biztosítást, ami fizet a pályamotorozásra, mert úgy látszik, sima baleset-/életbiztosításhoz túl extrém, sportbiztosításhoz meg nem elég extrém, ki érti ezt...
Sziasztok! Fel engednek rövid szárú protektoros kesztyűben,vagy muszáj maradnia a hosszú szárúnak??
Szia, de jó , hogy felhoztad ezt a témát. Sajnos eddig én sem jártam sikerrel, én a GENERALI-nál próbálkoztam. Hátha valakinek lesz tippje...köszi
Sziasztok.
Valaki szedett már darabokra Shoei Xspirit 2 bukósisakot? Kellene egy kis segítsèg.
Sziasztok,
Élet vagy baleset biztosítással van valakinek tapasztalata? Olyant keresnék, ami fizet pályamotorozás során szenvedett balesetre is. (Jelenleg Aegon-os van életbiztosításom van, ami nem fizet pályán történt balesetre).
Nyílván nem úgy állok neki a szenzonnak, hogy gond lesz, de mivel már eltartok egy embert meg egy emberkét így kicsit jobb érzés lenne, ha mégis lenne valami biztosításom.
Szóval várom a tippeket.
Ago motorsnál is lehet bérelni.
http://www.agomotors.hu/websho...
Szia! Nekem van berelheto futom. Zarhato, fedeles. Ha erdekel: 06204600760. Udv!
Sziasztok!

Tud valaki motorszállító utánfutó bérlés elérhetőséget Pest vagy Fejér megyében?
A két ünnep között lenne szükségem 1 napra.
Köszi előre is!
Qstarz LT-Q6000 GPS telemetria és köridőmérő eladó.

10Hz-en működik (másodpercenként 10 jelet fogad).
Pályázáshoz, gyorsuláshoz, ralihoz, túrázáshoz....
Gyári csomagolásban, képernyővédő fóliával.
Az összes versenypálya adata rátölthető. Nem kell akksit kitenni a boxutca falára! Bármennyi szektorra bontható egy pálya. Menet közben elég egy pillantás a kijelzőre, és látszik, hogy jobb (zöld lesz a háttér), vagy rosszabb (piros háttér) az adott szektor. Rengeteg elemzési lehetőség, körök összehasonlítása, G-erők kijelzése, videó szinkronizálás. A videóra fel tudja tenni a sebesség, GPS, egyéb adatokat grafikusan.
Sokkal több info a honlapon: http://gpsarena.hu/i1/qstarz_l...

Ár: 100.000.- (bolti ár: 129,900.-)
Í-béjezzé egy magasított kormánycsutkát az segíteni fog.
Köszesz, akkor as first step Í-béjezek magamnak a Tankra, osz` maj` meglássuk...
Szia,nekem van mindketto szivacs es tankgrip is , persze a szivacs nem hyper mint a bsb-s motorokon de nekem nem segit fektavon , a tankgrip az inkabb de akkor is "szoritani" kell a tankot.Ha nem lesz jo akkor probalj vmi kemeny habszivacs vagy hungarocellbol faragni tavtartot a tank es kozed ,kacsaszalag csodakra kepes
Mert biztos túl sokat pályáztál, vagy túl sokat fékeztél?
Nekem a Bermbo RC kibírta az idei 5-6 pályanapot, már nem is tudom mennyin voltam.
Ebbe meg tud kapaszkodni a combod. Nem csúszol előre.
Köszi ezt ismerem, most én vagyok a hülye, vagy én vagyok a hülye, gondolom nem a seggem alá gondoltad, mert attól hogy a tankra rakom (oldalirányt értem), féktávon megint beesek a tankra, majd ismét hátra szenvedem magam, etc...
Biztos lehet gyári üléssel is jó időket menni, és simán benne van, hogy én vagyok béna, hogy előre csúszok mindig, de azért gondoltam jó ötletnek, hogy szivacsot rakok a seggem alá, hátha megtudnám milyen érezni a motor rezdüléseit, vagy hamarabb észrevenni a +forgó hátsó kereket...
Szóval my question is still active
Az jó nekem 2.5 garnitúra brembo SC ment el az évben.
Igaz én nehezebb vagyok vagy 30Kg-val
Idén egy garnitúrát használtam. 6 vagy 7 pályanap volt. Kb. 30%-os lehet.
Zsír.
Olvastam, hogy már régebben is használtad, mennyit megy el nálad?
Elvileg az XX jobban bírja a hőt, de a tárcsát is jobban eszi.
Próbálkozhatsz stomp grip-el is.
Mind a kettő szuper. Nekem 17-es volt idén. Jövőre XX lesz csak mert vastagabb.
Abban kérném a segítségeteket, hogy szeretnék ilyen szivacsos ülést a picsám alá, mert próbálnék nem a tankra állandóan visszacsúszva "helyesen" motorozni, de nem sikerül, mert vagy kifogást kerestem, vagy tényleg mindig visszacsúszom...
Nincs versenyidomom, sajnálnám a gyári ülés tönkre tételét, de felfogatásban ha nincs ugyanolyan, vagy 1 hulladék gyári, az nekem nem jó...
Kérdés: Ha szétbaromolom a gyárit, milyen fajta(mi a neve?) és milyen vastagságú szivacsot kell vennem (és honnan), illetve milyen típusú ragasztóval kellene felragasztanom ?
Fílen Dánke
Vesrah-ból SRJL 17 vagy XX az ajánlott inkább?
Szia!

Köszönöm a választ. Láttam a teszteket én is. A boltos ötlet jó, be is ugrom hozzájuk jövő héten hátha. Úgy is kéne csizma is.
Mindenkinek köszi az ajánlatokat, de tuti hogy újat veszek.