Èrdeklödhetnék az felől, hogy te szoktál "kísérletezgetni"?
-Mondjuk egy gyújtógyertyát kétszer háromszor tovább használni mint az megadott időintervallum?
-Egy teljesen noname, olcsó, most piacra dobott kenőanyagot kipróbálni?
-Szerviz vagy gyártói ajánlástól eltérő dolgokat kipróbálni?
ezt csak akkor tudnád meg ha egy szezont végigmotoroznál az olajozóval, és novemberben újra lenne tárgyalva a téma
a ragacshoz visszatérni nem sokból tart
Milyen érdekes, amikor egy zsigerből láncolajozó ellenes kíváncsiságból felrakatja és egy hónap alatt ekkorát fordul a véleménye. Vajon mi lehet az oka? ;)
Én túrázni járok legtöbbet, és csapatban, volt olyan hogy 300km után fényes volt a lánc, de volt olyan is hogy 600km kibírt, és általában valakinek mindig kellett kölcsön adnom mert elfelejtett hozni. És tényleg 5-6 fújás volt 1 doboz spray!
10 doboz spray?!?! Komolyan, egy doboz 5 fújásra volt elég neked? (500km-el számolva)
Valamit nagyon rosszul csináltál akkor. Én évek óta ugyan azt a molos láncsprayt használom, amit már nem is emlékszem, hogy mikor vettem.
Leírom már én is a véleményem olajozó kontra spray-vel kapcsolatban. Spray-vel max 25ezer km-t mentem 1lánccal utána csörögtek a görgők és nyúlt a lánc, ehez kellett kb 10 doboz spray ami 25-30ezer forint volt, rendszeres tisztítás, eleinte brigéciolal, utána petróval, ez nem eget verő összeg de pár ezer az is volt. A lánc olajozó kb 6 éve van fent, a lánc élettartalma nem lett sokkal több kb 40ezer km, de nem kell olyan sűrűn takarítani, 6 évvel ezelőtt vettem 1 liter olajat 1200 ft-ért még van benne vagy 2 deci, a szerkezet kb 5000ft volt akkor még olcsóbb volt a mágnes szelep. A beállítással kapcsolatban annó elég sokat kinlódtam mert akkoriban nem sok valakinek volt házi olajozó, és magamnak kellet rájönni hogy is a legjobb. Összeségében nem hiszem hogy bármivel is rosszabb az olajzó, de az tuti hogy pénztálca kimélőbb mint a spray. Én nem istenítem csak leírtam a véleményem, mindenki maga dönti el hogy mit szeretne használni. (bocsi a helyesírási hibákért)
Mi is szikrázó napfényben mentünk aztán a hegy túlfelén esett. Olyan esőt sose láttam még úgy jött olyan hanggal mint egy repülő, és láttad ahogy jön a vízoszlop
Nagyon vad élmény volt
Jah és spray-vel,pedig meggyőződésem hogy az olajzó jobb.Lényegesen.
És 42-43e-ret birt a gxw lánc.7 év alatt.
Volt halom terepszakasz,pálya,eső,hó amit akarsz.
Nem volt gond a szálláson a spryzés sem..............talán mert nem sörözök.
-Mondjuk egy gyújtógyertyát kétszer háromszor tovább használni mint az megadott időintervallum?
-Egy teljesen noname, olcsó, most piacra dobott kenőanyagot kipróbálni?
-Szerviz vagy gyártói ajánlástól eltérő dolgokat kipróbálni?