Olcsok! De mièrt? Ugy tervezik a szerszamgepet, mint a gyerek jatszok a fakockakkal. Egymasra teszi a modelleket es osszecsavarozza. Egy megveszekedett illesztocsap, vagy referencia- bazisfelulet nincs a modelleken. Igy jo hogy olcsobb mint a német vagy amarikai beszallito. Hiszen a technologiai lepesek koltseges resze le van sporolva. De gondot okoz egy linearis vezetek betervezese is a rendszerbe. Ha parban van akkor meg...mutatom nekik, hogy a gyarto oldalan kepekkel a leiras, hogy mik a referencia- feluletek, szerelesi modok...Meg 2 honap után is ugyan olyan szarul tervezik be. Mind egy idozitett bomba, hiszen mar beszereleskor feszulni fog, tul lesz terhelve, es megragad...de nem ertik, leszarjak...nem tudom.
Es igen a német ( nem csak magyar) gyarto sor beszallito is tojashejas mernokokkel tervezteti a gepeket. Ott is vannak az emlitett hianyossagok, de ha ramutaszt, homlokara csap, es ja tenyleg felkialtassal nyugtazza, hogy elbaszta...eszebe jut hogy tanult ilyet, csak elfelejtette, de a kinai lehet nem is tanulta...
Kertuk hogy az uj projektet tudnak e egy másik 3D- s szoftverrel tervezni. Monta a kinai, hogy persze. Azt persze nem monta, hogy nekunk kell " szeminariumot" tartani hogy hogyan kell hasznalni. Nem tudjak mi a muszaki rajz. Igy persze tolerancia fogalma is ujdonsag nekik...de nem folytatom mert meg tobb lesz csak az ösz hajszalam...
Sokan nálunk sincsenek tisztában a merev-uszo csapagyazassal,pedig viszonylag jó egyetemen végeztek....
Ez persze nem azt jelenti,hogy a kínaiak értenek hozzá. Bár vannak köztük azert használható mérnökök ( mondjuk a populáció mérete ezt segíti azért )
Januar vege ota adok supportof ket nagy gyartosod tervezesi, gyartasi projekthez...a kinai ceg " konstruktorei" mar mechanikai elsö orás tananyagaval sincsenek tisztaban...volt hogy fel oran keresztül probaltam elmagyarazni hogyan kell egy tengely ket vegen a csapagyakat rogziteni...( fix es uszo...) Aztan feladtam es montam hogy majd megcsinalom a modelleket es elkuldom...a legnagyobb baj, hogy meg masolni sem tudnak. Eloszor vicces volt, most mar inkabb felelmetes, foleg mikor a robot kb 2-300 kg- os megfogojat tervezik...ami ha kiesik a robot " kezebol" barkit agyoncsaphat...
De europanak addig van eselye az eletbe maradasra gazdasagilag, meg ilyen fokon vannak csak. Hiaba tudnak megvenni barmilyen draga programot, vagy gepet meg nem tudjak hasznalni...
Motorszerelő dolgozott a motoron. Nézd meg. A benzincső összenyomva a dekli által, a motor kartergázcső meg egyenesen a karburátor szellőző csövére rávezetve. Na most szólj hozzá.
Crosszmotornal meg nem is nagyon ferni a csokulccsal hozza, ilyenkor jon a villaskulcs, ami persze millimeteres es lefordul a gyertyarol faszaul lenyalva a sarkait.
Mondjuk 16mm gyertya nincs. Ezek meg mindig ezt az idiota collos mertekegyseget hasznaljak. Az NGK "C" gyertya 5/8 ( 15.85mm) mig a "D" gyertya 11/16 ( 17.8 mm ) a kulcs pontos merete. Sufni tuning ahogy az a gyertya szet lett ganyolva.
Nem lehet attól, hogy kétütemű? MZ-nél ezt teljesen szép gyertyának számít :D
Mondjuk rendes olajjal nem jellemző ilyen vastag lerakódás, de legalább is megpucolom.
Ezeket még kora tavasszal vettem ki egy rövid járatás után, látszik, hogy a hátsó hengeré még kicsit sötétebb volt így mentek is vissza a helyükre. Aztán eladtam a monstert.
Nem tudom mikor kerültek bele, én 3 szezon alatt 20ezret tettem bele.
Hali mindenki.
Yamaha aerox 50ccm vizes fekvő minarelli-vel az a gondom, hogy míg hidegen hibátlan addig melegen elgyengül. Alig akár 60km/óra fölé menni, ilyenkor ha jön egy kis lejtő akkor eltérő a 80at is nyomatékból. De egyébként nem.
Csak melegen csinálja.
Hajtás teljesen felújítva.
Minap útfelújitás kapcsán úgy 6-7 percet ketyegett alapjáraton, ezt követően saját erőből ment 80at is, aután újra bebutult.
Korabban írtatok ezzel kapcsolatban de választ nem találtam.
Köszi.
Es igen a német ( nem csak magyar) gyarto sor beszallito is tojashejas mernokokkel tervezteti a gepeket. Ott is vannak az emlitett hianyossagok, de ha ramutaszt, homlokara csap, es ja tenyleg felkialtassal nyugtazza, hogy elbaszta...eszebe jut hogy tanult ilyet, csak elfelejtette, de a kinai lehet nem is tanulta...
Kertuk hogy az uj projektet tudnak e egy másik 3D- s szoftverrel tervezni. Monta a kinai, hogy persze. Azt persze nem monta, hogy nekunk kell " szeminariumot" tartani hogy hogyan kell hasznalni. Nem tudjak mi a muszaki rajz. Igy persze tolerancia fogalma is ujdonsag nekik...de nem folytatom mert meg tobb lesz csak az ösz hajszalam...