Hali! Hozzáértőktől érdeklődnék... Mennyi időt érdemes használni egy gumit a gyártási dátumhoz képest? Nyilván, ha az oldalfalon megjelennek az apró repedések, már elöregedett a gumi. Ha viszont sötétben letakarva pihen éveket ez kitolódhat...
Hali
Lenne egy olyan kérdésem, hogy most van a motoromon egy tömlős első gumi amit le szeretnék cserélni (Pirelli Sport Demon) egy tömlő nélküli gumira (Contitwist Sport SM). Fel lehet tenni tömlő nélküli gumit tömlős kerékre? Vagy venni kell bele egy belsőt és kész?
Köszi
nem sajnos! Nekem is van 1 amit 1 hete vettem és az túl magas és túl széles! Viszont amivel a felnit vettem(pilot power 150/60) az pont belefér koppra! csak már középen nincs minta rajta!
Használt gumiban utazom, tudom hogy Pr2-ből, meg PP-ből is vannak 110-esek, de ritkább.
Ha már helyben vagyok, feladok egy hirdetést.
150/70 Pilot Road2, esetleg (nem öreg) BT020, BT021, BT023 érdekelne.
Emellett 110/70 Pilot Power (nem akadály ha nem 2 komponensű, ezeknek előbb kopik a széle ...nem is értem miért gyártanak ebből 2 komponensűt? ) , vagy ugyan ilyen Road2.
Szerintem égni fognak a vonalak...
Briam, köszi a választ!
Én most egy Michelin Pilot Powert szemeltem ki, viszont a gyártó oldalán a táblázatban nem találom a felni méreteket.
Ha erről vagy a Road 2-ről van infód, hogy hogyan fest a 3" -os felnin azt megköszönném.
120/70-es már volt fent, és azon kívül hogy a szélei kihasználatlanok maradtak más gond nem volt vele, talán hogy kicsit lassabban reagált a kormánymozdulatra. Viszont a kátyúkat jobban viselte...
Igazából azt szerettem volna tudni hogy a /60, az laposabban ívelt a /70-nél? Vagy ez a per szám az oldalfalra vonatkozik és nem a teljes magasságra és a külső kerület egyforma? Mert akkor a /60 még íveltebb...
A képlet ettől egyszerűbb, azért határozza meg a gumigyártó, hogy az adott gumi mely kerékre szerelhető fel, hogy ne neked kelljen ezen agyalni... De vannak gyártók (és annak némely típusai), amelyek az adott típushoz felni toleranciát megadnak, hogy milyen felnire lehet még adott esetben felszerelni.
110/70 - 3,0"
120/60 - 3,5"
120/70 - 3,5"
Pl. nézd meg ezt: SIZE LIST / REC. RIM / MEAS. RIM Bridgestone S20
S20-nál a 120/60-ast 3,0"-ra is fel lehet.
Szerintetek 110-es felnin hogy állna a 120/60 -as gumi.
120/70-es guminál az volt, hogy amikor a szélesebb gumi felkerült a keskenyebb felnire, annyit torzult, hogy a szélei szinte függőlegesen álltak. Így szinte a gumi fele (szélső negyedei) kihasználatlanul maradt.
Abban bízom hogy a /60-asnak laposabb az íve, ezért a keskenyebb felnin hasonlóan fog mutatni mint a 110/70-es.
Javítsatok ki ha rosszul gondolom!
Cserélném vagy beszámítással ráfizetnék új vagy használt supersport gumikra! Amim van az Bridgestone Bt14-es alig futott gumi. (120/70R17 ill. 190/50r17)
Budapesten és környékén lehetőség szerint! Minden megoldás érdekel!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy most van a motoromon egy tömlős első gumi amit le szeretnék cserélni (Pirelli Sport Demon) egy tömlő nélküli gumira (Contitwist Sport SM). Fel lehet tenni tömlő nélküli gumit tömlős kerékre? Vagy venni kell bele egy belsőt és kész?
Köszi
Meg van még a bt016-os hátsó gumi 190/60/17
Tovabbitom az illetekesnek
2010-s a gumi! a tipusa
metzeler maraton mbs
ára 15e
Evjarat es pontos tipust ha mondanal..esetleg fenykep es ar sem lenne rossz..
90%
160/60/17 hatso erdekelne elsosorban pirelli angel
Masodsorban hasonlo turagumi
Hasznalt ujszeru nem javitott erdekel
Koszi
pilot power 150/60 17 van vkinek eladó? Más ilyen meretű is érdekelne, de ez biztos belefér!
PilotPower & PilotRoad
Ha már helyben vagyok, feladok egy hirdetést.
150/70 Pilot Road2, esetleg (nem öreg) BT020, BT021, BT023 érdekelne.
Emellett 110/70 Pilot Power (nem akadály ha nem 2 komponensű, ezeknek előbb kopik a széle ...nem is értem miért gyártanak ebből 2 komponensűt? ) , vagy ugyan ilyen Road2.
Szerintem égni fognak a vonalak...
Én most egy Michelin Pilot Powert szemeltem ki, viszont a gyártó oldalán a táblázatban nem találom a felni méreteket.
Ha erről vagy a Road 2-ről van infód, hogy hogyan fest a 3" -os felnin azt megköszönném.
120/70-es már volt fent, és azon kívül hogy a szélei kihasználatlanok maradtak más gond nem volt vele, talán hogy kicsit lassabban reagált a kormánymozdulatra. Viszont a kátyúkat jobban viselte...
Igazából azt szerettem volna tudni hogy a /60, az laposabban ívelt a /70-nél? Vagy ez a per szám az oldalfalra vonatkozik és nem a teljes magasságra és a külső kerület egyforma? Mert akkor a /60 még íveltebb...
110/70 - 3,0"
120/60 - 3,5"
120/70 - 3,5"
Pl. nézd meg ezt: SIZE LIST / REC. RIM / MEAS. RIM
Bridgestone S20
S20-nál a 120/60-ast 3,0"-ra is fel lehet.
120/70-es guminál az volt, hogy amikor a szélesebb gumi felkerült a keskenyebb felnire, annyit torzult, hogy a szélei szinte függőlegesen álltak. Így szinte a gumi fele (szélső negyedei) kihasználatlanul maradt.
Abban bízom hogy a /60-asnak laposabb az íve, ezért a keskenyebb felnin hasonlóan fog mutatni mint a 110/70-es.
Javítsatok ki ha rosszul gondolom!
Budapesten és környékén lehetőség szerint! Minden megoldás érdekel!