Én is elismer Stonert,hozta a gyorsaságát idén,a hondának köszönhetően ráadásul nagyon stabilan . Egyszerűen nem tartom jobbnak Rossinál. A többiekére nem reagálok, sok értelme nem lenne :)
Szerintem pedig az, az alábbi indokok alapján:
1/ azonos motorral mentek, sőt a Yamaha Rossira fejlesztette a motorokat 2004 óta.
2/ Valéról azt mondják, hogy mindig idegileg csinálja ki az ellenfeleket (már akit lehet: Biaggi, Gibernau oké, egy Lorenzo vagy Stoner más tészta).
3/ Az első három futam alapján is Lorenzonak volt több pontja, még mielőtt VR46 eltörte a lábát (mellesleg nem véletlenül törte el, lásd: előző pont).
Az nem volt egyertelmu, hisz csak nehany futamon volt objektiv merce, az alapjan meg nem illik kovetkeztetni.
Viszont jo pelda arra, hogy Rossi szurkoloi is legalabb annyira elfogultak, mint en, hisz - latva hogy ha nem is objektiv merce alapjan, de megiscsak Lorenzo volt jobb a szezon elejen - batran kijelentettek, hogy ha Rossi nem tori el a labat, siman lenyomja lorikat. Ez viszont eleg "eros" elkepzeles. Maximum ugy fogalmaztam volna, hogy "talan megfogta volna, ha sikerul elovennie a szuperebbik formajat". Dehat a Rossi szurkolok mar csak ilyenek.
igazad van Stoner akkor is királyabb volt sokkal! Sőt mindig is jobb volt, csak szerencsétlenségben sosem ment olyan jó csapatban mint Rossi. Mindig azt a bénát vették fel a jó csapatok és tolták előre lóvéval
Igazad van, de en mostmar nem szivozom. lacika_kjc-vel plane nem, hisz egyike azoknak akiknel embert es nicket ossze tudok kotni es biztosan tudom, hogy jobban motorozik nalam. Igy a velemenye relevans szamomra. (Altalaban versenymotoros vagy vezetestechnikai kerdesben nem fogom el olyan ember velemenyet, aki rosszabbul megy, mint en. Akkor miert tudna/gonolna jobban mint en?)
Legalabbis ezt historiat adta elo Rossi, amikor a versenytaktikarol kerdeztek - ami onmagaban nem mond ellent annak, amit en latok.
Merthogy a futamon mar nem volt 1mp elonye Stonernek, hisz a tank tele, Laguna Seca pedig igen huplis, a Ducati meg szar volt. Ne feledd, hogy ha Stonernek a versenyen is lett volna 1mp elonye, akkor egyaltalan semmilyen adok-kapok nem lett volna, hisz Stoner Rossi elott jott el a rajtnal! Es koronkent 1mp az nem elozesi tema. Amikor Rossi ment Stoner elott es Stoner megcsuszott es lemaradt, akkor sok-sok kor kellett mire ismet elozesi pozicioba kerult. Ha 1mp-el gyorsabb lett volna, akkor a hiba utan fel kor mulva ismet Rossi mogott van, de nem igy volt! Szenvedve, vert izzadva erte csak utol es 8-10 alkalommal mentett olyat, amit szerintem a tobbseg csunyan eldobott volna. Mintahogy vegul o maga is eldobta.
Fordítva volt, az időmérön vagy 1 másodpercet kapoott Rossi, egyszerűen csak úgy tudta elverni Stonert ha kimérgezi . Sikerült neki. Ha elmegy Stoner akkor csúnyán elveri az egész mezőnyt, így be lett szopatva
A valasz ott van abban a hozzaszolasban, amire valaszoltal. Mert a Yamaha jobb fektavon es akkor is jobb volt. Meg jobb a fordulokban es akkor is jobb volt. Es Laguna Seca csupa-kanyar palya. A vitat viszont nem kezdem ujra.
1/ azonos motorral mentek, sőt a Yamaha Rossira fejlesztette a motorokat 2004 óta.
2/ Valéról azt mondják, hogy mindig idegileg csinálja ki az ellenfeleket (már akit lehet: Biaggi, Gibernau oké, egy Lorenzo vagy Stoner más tészta).
3/ Az első három futam alapján is Lorenzonak volt több pontja, még mielőtt VR46 eltörte a lábát (mellesleg nem véletlenül törte el, lásd: előző pont).
Viszont jo pelda arra, hogy Rossi szurkoloi is legalabb annyira elfogultak, mint en, hisz - latva hogy ha nem is objektiv merce alapjan, de megiscsak Lorenzo volt jobb a szezon elejen - batran kijelentettek, hogy ha Rossi nem tori el a labat, siman lenyomja lorikat. Ez viszont eleg "eros" elkepzeles. Maximum ugy fogalmaztam volna, hogy "talan megfogta volna, ha sikerul elovennie a szuperebbik formajat". Dehat a Rossi szurkolok mar csak ilyenek.
Rossi nagy pilóta, de korántsem akkora félisten, mint szeretik beállítani.
Bizonyította ezt 2006-ban, 2007-ben és idén is.
Merthogy a futamon mar nem volt 1mp elonye Stonernek, hisz a tank tele, Laguna Seca pedig igen huplis, a Ducati meg szar volt. Ne feledd, hogy ha Stonernek a versenyen is lett volna 1mp elonye, akkor egyaltalan semmilyen adok-kapok nem lett volna, hisz Stoner Rossi elott jott el a rajtnal! Es koronkent 1mp az nem elozesi tema. Amikor Rossi ment Stoner elott es Stoner megcsuszott es lemaradt, akkor sok-sok kor kellett mire ismet elozesi pozicioba kerult. Ha 1mp-el gyorsabb lett volna, akkor a hiba utan fel kor mulva ismet Rossi mogott van, de nem igy volt! Szenvedve, vert izzadva erte csak utol es 8-10 alkalommal mentett olyat, amit szerintem a tobbseg csunyan eldobott volna. Mintahogy vegul o maga is eldobta.
1. Dani Pedrosa ESP Repsol Honda 1m 31.807s (28 laps)
2. Casey Stoner AUS Repsol Honda 1m 31.968s (21)
3. Ben Spies USA Yamaha Factory Racing 1m 32.530s (28)
4. Valentino Rossi ITA Ducati Marlboro 1m 33.332s (29)
5. Cal Crutchlow GBR Monster Yamaha Tech 3 1m 33.433s (33)
6. Karel Abraham CZE Cardion AB Motoracing 1m 33.433s (51)
7. Hector Barbera ESP Pramac Racing 1m 33.648s (35)
8. Andrea Dovizioso ITA Monster Yamaha Tech 3 1m 33.726s (30)
9. Alvaro Bautista ESP San Carlo Honda Gresini (800cc) 1m 33.863s (32)
10. Stefan Bradl GER LCR Honda (800cc) 1m 34.142s (24)
11. Franco Battaini ITA Ducati Marlboro 1m 34.840s (51)
12. Ivan Silva ESP BQR Inmotec (CRT) 1m 36.695s (28)
13. Carmelo Morales ESP Team Laglisse Suter-BMW (CRT) 1m 37.217s (37)
14. Federico Sandi ITA Grillini Team Gapam (CRT) 1m 38.680s (26)
15. Yonny Hernandez COL BQR FTR Kawasaki (CRT) 0m 0.000s (0)