nyugat kupa elsö forduloja Nagykanizsán 2010 04 17-én
kategoriák-50-65-85
senior mx 1-mx 2
amatör mx 1
amatör mx 2 a-b.
old boy
open mx 1-mx 2
meghivásos amatör qvad
Réges régen egy messzi távoli izében,még én is kuplungoltam alá fölé-közé.Semmi baja nem volt egyik moccnak sem,gázt sosem vettem el,úgy be volt görcsölve a kezem Ma meg már,gázelvétel nélkül,kuplung nélkül megy,de csak azért, mert csak megállásnál jut eszembe,hogy elfelejtettem használni
Biztos árt valamennyit a kuplungnak a rácsipegetés, de sok esetben csak igy lehet haladni a motorral. Csináld nyugodtan,mindenki csinálja.
Másik kérdésre: szerintem jobb egy ujjal kuplungolni,de ez biztos megszokás kérdése.
Egyébként nagyjából jól leirtad. Felváltásnál nem kell visszaengedni a gázt, elég egy hajszálnyit.Én legalábbis igy csinálom.
Az okosok azt mondják, felváltásnál kuplungolni se kell.Néha én is elhagyom, de szerintem nem árt és nem is fárasztó rácsipni egy kicsit.Nem kell teljesen behuzni.Leváltásnál viszont mindig behuzom,amiatt is, hogy féktávon ne ártson a motorfék, és kanyarból kifelé úgyis csúsztatod kicsit, ha nem megy eléggé vagy elrontasz valamit.
Hello! Főleg kis köbcentis motoroknál beleszoktak kuplungolni pl. kanyarnál hogy felpörögjön és "kiugorjon" a motor. Az érdekelne hogy ez minek árt?(gondolom a kuplungtárcsának)
Még egy hasonló kérdés váltással kapcsolatban:
Amikor váltok általában úgy hogy 2 ujjal behúzom a kuplungot, visszaengedem a gázt és húzom a sebességet. Ha jól összehangolom és úgy csinálom hogy kuplung be, gázt nem engedem vissza és váltok az nem árt a motornak?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
amúgy meg ja...sokat nem szabad várni tőle....és akkor nincs meglepi