Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hali
Ilyen lámpát hol tudnék venni? kep
Köszi
aztakúrva! tetszett a történet,de elég szar volt belegondolni a helyzetedbe
Ez a szerviben volt , amikor be kellett tolnom.
Meg holnap is megyek 700km.-re van!
Ez így nézett ki mikor vetted?
Küldess közeli legalább ilyen minőségű képeket mint amilyet ide a fórumra lehet tölteni, azon már sok minden látszik ha nem tud küldeni meg egyéb kifogások vannak el se indulj! Kérdezz a motorról ha konyítasz hozzá rájössz a válaszokból ő mennyire ért hozzá, az árat már indulás előtt beszéld le + ha olyan hibát találsz amit nem mondott el azt elengedi még az árból. A távolság meg nem lényeg ha jó a vas, mentem én 1200km is motorért.
Nekem 65 ezres szerviz számlát kellett fizetnem 3.-4. motorozás után , miután vettem motort :)
Kuplung munkahenger azt mondta , hogy " sukáááár " Gyufás doboznyi nagyságú alkatrész. 40 ropi + munkadíj , de ha már ott van akkor szelephézagot is belövettem meg ránéztek a gépre.
Köszönöm srácok! Nem tudom ki milyen messziről ment és hányszor motort venni itt az országon belül,de ez egy röpke 530 km-re van tőlem, talán a legmesszebbi pont,és ezért érdemes meggondolni hogy elutazik-e az ember még ha megnézőbe is!
Röviden: Csak akkor vegyél ha vállalod a rizikót, és nem árt ha konyítasz is hozzá! Vagy olyantól aki már adott el több motort és leinfózható mik a vásárlók tapasztalatai ha mást nem vágott át talán téged sem fog. A garanciáról meg annyit, hogy adtam el motort amiben én cseréltem mindent ment vagy 15órát elvitték, mentek vele 2órát és összetört benne a cserélt gyári új balansz tengely csapágy.
ja.
a kuopec is jó csak ne nyújjon semmihez oszt akkor nem tesz tönkre semmit...

amúgy meg én sem adok csak kapugaranciát...
de pl mikor a 650 husaberget eladtam.a 4 jöttek krovccokkal és lábon mentek fel pestre...
este hivtam semmi... jó este volt mikor hiv..mondja hogy hazaértek..milyen kalandos is volt...meg küzdöttt a 650 berugásával...mert itt is mindég én rugtam be neki.elsőre.. ő meg 10re sem birta.. ..ott oszt küzdötek vele mire megtanulta..de hazaért semmigikszer...leraktam a telefont és mondom magamba ..na itt a garancia vége..
mert ennyit azért ki kell birjon mind hogy 200km endúróznak..de ezentúl meg már az én lelkiismeretem is tiszta hogy nem szart adtam el...

krocc motornál én kb úgy határozom meg a gari igényemet is.. egy pályázás...1 üzemóa..ha azt hibátlanul kibirja...akkor az jó volt...ott nem történt átbaszás... több nem várható el senkitől..

ellentétben mikor a nagy szerelmem hazakerült...sx 525
másnap próba és 5km múlva lehörög...nam indul..aztán ez a tipikus ktm gond hogy a gyertypipu ellenállása van a gond és nix szikra ha bemelegszik az 5kohmos ellenállás...
kiderült ezzel küzdöttek már több hónapja..gyakorlatilag gyetlen élvezetes motorozása sem volt ezmiatt... ezért is adta el a marha olcsón..azt hitte rám sózott egy kutyaszart.. de 2000ft ből..azóta ia jó(haverja nagy titokolvasó..ezúton is puszilom a fórumon keresztül..ez az elspő gépem ami már 2 éve megvan..és még nem akarom eladni..mer minden percben bizonyit...
http://youtu.be/PjRN3WMtKms
Ezt én is tudtam eddig is.
Méreg gazdag volt a hapsi, vállalkozása volt az asszony meg doktor, akkor volta kecó hogy 5 család is elfért volna benne.
Szóval a fene sem gondolta volna hogy ilyen ember.
először az eladót kell nézni nem a motort
volt amikor nem is próbáltam ki a motort mert olyan volt aki eladta hogy szinte a kapuból fordultunk vissza
ellenpéldaként felhoznám hogy vettünk már autókupec romáktól is motort teljes megelégedéssel használtuk évekig
simán láttuk hogy nem értenek a motorokhoz
Én úgy jártam hogy 2011 Májusában Kaposvárra elmentem megnézni és kipróbálni egy állítólag felújított Husqvarna WRE125 SMet.
Nagyon szép külső állapottal rendelkezett, próbakör alatt is jól szuperált, után meg írtuk az adásvételi szerződést.Mondom haza lábon viszem, meglepődve nézett a tulaj és kérdezte hogy lábon?Mondom persze hisz ha van valami akkor ki is jön rajta mire hazaérek.Mit ne mondjak nem jutottam tovább vele mint 20 kilométer Somogybabodra úgy toltam be, kb 5 kilométeren keresztül toltam azt a szart, menet közben egyszer csak besatuzott a hátsó kerék, reflekszből kuplung be és lehúzódtam az út szélére.Na mondom mi történt, lenyomom a berúgókart és kompresszió nulla.
Hívom az ürgét mondom itt állok a motorral meg adta magát.Azt mondja és ő mit csináljon vele, erre én hát nem gondolja hogy azért vettem meg hogy 20 kilométer után behaljon a blokk.Erre ő nem érdekli a dolog, felhívtam újra mondtam neki hogy azonnal a fogyasztóvédelemhez fordulok és a rendőrségre is szólok mert majdnem közúti balesetet is szenvedtem a motor rejtett hibája végett.Ugyanis ez nem volt felújítva, az volt a szerencsém hogy a mögöttem haladó BMW pont előzött engem amikor a blokkolás történt.Erre a hapsi lerakja a telefont és pár perc múlva hív az ügyvédje.Elkezd nekem papolni hogy ez nem így van mert aláírtam a papírt hogy minden rendbe van, erre én elmondtam neki hogy maga 30 percért adott volna ki ennyi pénz hogy majdnem balesetet szenvedtem a motorral mert ennyire jól lehetett felújítva vagy nem is volt.Erre nem tudott mit mondani, elismételtem neki is hogy fogyasztóvédelem és rendőrség is be lesz vonva ha azonnal nem jönnek a motorért és nem csináljuk vissza a történetet.2 perc múlva hív az ürge hogy jönnek érte, ideérnek 18 óra környékén a hapsi arcán nagy mosoly, én meg mondtam neki hogy akkor csere és vihetik is a gépüket.Még aznap este 21 órakor újra fel lett rakva meghirdetve frissen felújított blokkal.
A használt motorok eladását én, két csoportra osztanám. Az egyik része ,mikor pénzügyileg megszorul vagy valóban valami mást akar, ez a kisebb csoport/ innen érdemes keresgélni/. A másik része az eladónak, a sok tönkretett, rosszul felújított/ gondolj bele, felújítom, majd veszteséggel adom el/, a nem látható helyeken hatalmas hibákkal, motorokat akar eladni. Az nem is lenne baj, ha rossz a motor, de mondja meg és az ára is csak ennyi. Talán ,az jár jobban aki egy leharcolt motort vesz olcsón, és azt szakszerűen megcsinálja.
amit te szeretnél az az álom kategoria... használtra kapu garancia van, még a törvény elött is csak bajosan tudod bizonyitani sok pénzért felfogadott igazságügyi műszaki szakértökel az igazadat....

és akkor még ott van amit kártélyem mondott az elöbb , hogy mi van ha az előzö tulaj sem tudott a hibárol... szoval a lényeg az ha rám halgatsz nem veszel semmit, nem érhet meglepetés...
Az hogy KI mit mondd meg ÁLLÍT csak EGY dolog...

Bár kibaszott kellemetlen mikor odaMÉCC valahová és nem azt látod mint amit LEÍRTAK...de ez is benne van PAKLIBAN...

Kedvenceim:
ÉN: Figyejjé má haver...ez nem szép...kibaszottul le van LAKVA...
Faszkalap:NEKEM szép...kinek mi a szép...
ÉN:Ha neked ilyen fogalmad van a szépségről SÜRGŐSEN keress fel valami KLINIKÁT...mert a baj NEM kicsi...

Telefonban minden szép és jó...HIBÁTLAN...azé ennyi az ÁRA mert kell a péz...(az ijjen má gyanús) de HÁTHA...
Eccer csak ott állsz a ROMHALMAZ felett...és mikor KÉRDŐRE vonod hogy EZ nem olyan állapotban van mint ahogy elmondtad akkor még ágaskodik...HÁ mit akarok ÉN ennyi pénzé?

CSODÁT nem várok soha...de TESÓKÁM akkor azt kellett volna mondani a TELEFONYBA hogy ez AZÉ ennyi mert EGY SZARKUPAC...
és elhiszem hogy kéne érte a péz...de azt NEM tőlem fogod kapni...
És ijjenkor álltalában be is fejeződik a történet...nagyobb bajokat megelőzvén VELE...
tudod manapság nagyon sok a zsivány ember!
tudod te mire gondolok, nem új motort keresek de a lényeg az,hogy olyan legyen,amilyennek állítják! remélem így érthetően megfogalmaztam!
OSZT még papírt se kell ÍRNI...:)
a legbiztosabb ha nem veszel semmit... nem érhet meglepetés...
garanciát használtra? már bocsáss meg hol élsz te.. ezen a bolygon?

vegyél újat arra van garancia, hogy nincs rejtett hiba, jahh hogy az drága....valamit valamiért.
ÁLMOGGY KIRÁJJjány...vagyis TONIKÖRRTISZ...

Vagy irány a SZALON...ÚJ motor...de a KROSSZ, HÁRRDENDÚRÓ satöbbi(gyengébbek kedvéért VERSENYMOTOR) tipusokra még OTT is egy-két hónap garanciát vállaltak(és azt is csak ANYAGHIBÁRA visszavezethető HIBÁKRA)...és az ÚJ...mekkell fizetni.

Elvileg ha hivatalos kereskedőtől vesze használtatl(NEM RÉSZINGMOTORT persze)ott ELVILEG van FÉL év garancia...de mint ahogy a ZARÁNDI KOS is leírta a bizonyítás hosszadalmas és bonyolult eljárás...és KŐCCSÉGES...

Egyetlen eladó sem fog NEKED garanciát vállalni...ami teljesen érthető...eccerű példával szemlélteteve:
Veszel monngyuk egy 5-8 ÉVES vagy akár fijjatalabb-öregebb vasat...tegyük el használod egy szezont gond nélkül...és el akarod adni...LOGIKUSAN gondolkozva miért is vállalnál rá garanciát?

Előtted lehet volt ÖT tulaja is...akármit is csinálhattak vele...TE ugye nem bontottad meg,nem láttál bele...neked működött...és mivel TE nem az első gazdájja vagy, a többi esetleges kókányolásáért is TE vállalj felelősséget? Ugyanmá...

Persze írásban lehet BÁRMITrögzíteni...de ebbe szerintem egy eladó sem fog belemenni...

VÉGSZÓ:
Csak a tudásodra,szakértelmedre hagyatkozz...nézdd át jól...esetleges hibák alku kérdése,el kell dönteni hogy belefér e a javítási költség az árba vagy sem...vagy ha tényleg nagyon FOSTALICSKÁNAK láccik akkor EL kell hagyni a TEREPET...
De minden használt dolog LUTRI...ezt tanuld meg...de odafigyeléssel sok kellemetlenségtől megkimélheted TENmagad...
akkor ez olyan helyszíni dolog.
vagy megveszed vagy nem
ha jó hozod,ha kicsit hezitálsz, ott hagyod egyből..
na ebben tudok segíteni...
ha valaki tud ellenpéldát..konkrét esetet kérem irja már ide....thnx.

kérdésedre a válasz...
sehogy...
valójában elméletileg köteles garanciát vállalni..de eleve hogy is képzeled...már onna hogy kilépsz a kapun...onnan over van...
persze a pénzt esetleg visszaad6ja...mondjuk önszántából...or kicsi segítséggel..de törvényileg.. még eddig nem sok pitbull kap6tta vissza.
mert...
mondjuk 2 7 múlva kiderül hogy full szar..persze addig jókat toltad neki a gázt me ga féket meg a stopikokat a piri lámpa előtt...ugyhogy mondjuk..igazán eldönteni nem is lehet azt hogy ez a hiba mia mitt over lett az most akor kinél is keletkezett!mert ez a fontos ..a hiva.. az mikori.. tőled ered..or ..tőle...
na ezt a biróság...aki amúgy is csak ahhoz ért hogy halasszon..mert mégt több infó kell hogy tudjon dönteni..szóval az a biróság nehezen akar állást foglalni majd...több hónapos hercehurca után ..addig persze a ép le van támasztva.. és nix használat..csak az ideget örlöd...plusz megy a pénz ügyvédúrba...meg hqa kiderül hogy inkább neki hisznek mint neked..akkor a biróságot is te fizeted majd
és a végén egy mekdonáldszos ajánlattal szembe-sülhetsz..szóval egy párszázas ajánlat..amellé hogy a motort is meg kéne javitani...

de vannak..elképzelhetők olyan pitbullok akik mindjárt nek hogy nekik sikerült..tündérmesék azért még létezhetnek...főleg mesélőkkel...
naálunk ami pár éve volt eg személyautó...v6 és hengerfejes drága dolog lett... és ott ajánlották először a ezt a biróságos témár ..de utólag kiszámolta a srác.. sokkal többet buk azalat a fél ..év alattt amig pereskedik mint hogy 3kilót rátolt és benyelete de 2 7múlva meg auó volt alatta ami ment...
de ha van rá időd pénz jó ügyvéd..előferdülhet hogy nyer..
okoskodó jütanácsadó meg simán lehet aki az ellenkezőlyét ajánlja de hamajd benyalatja veled a témát ...csak ezt tudja neked csinálni