jólvan.. ti egy hullámhosszon mozogtok.. :D én amúgy valamit vállalkozni akarok vagy nem tudom.. nem akarok életem végéig másnak dolgozni mint 1 csicska h a pénz 90% át ő teszi el én meg szopok.. magamnak akarom a pénzt keresni.. mondják h menjek tanulni ilyen mérnöknek meg olyan informatikusnak.. minek? h diplomás segédmunkás legyek? h 300 at kifizessen nekem 1,5 misit meg eltegyen ő? a faszt. majd megkeresem magamnak én azt az 1,5 misit.. :P azért vagyok ilyen lelkes mert van 1 pár ismerősöm aki olyan hülye a mai napig mint a föld, de kajak 0 rettentően buták de annyi pénze van h nem tudja mire költeni.. szokták mondani itt h több pénze van mint esze.. :D szóval evvel csak azt akartam hogy nem feltétlen az lesz gazdag aki mérnöknek tanul.. :)
Az a drága hobbi az éven állni fog
Nekem volt egy kis megtakaritott pénzem meg nyártól melózok, aztán 3 hónap múlva meg is vettem a hegesztőt 300+ ért.Ha nem veszem meg lehet már kezdhetném a tanfolyamot, de nem kér enni.Meg legalább tudok kis maszekokból enni pár zsömlét
A motort meg nem akarom eladni nevetségesen alacsony áron ilyen főnök, mennyit engedek a feléből, nem számitok-e be disznót cimű embereknek.Mennyiért tudnám eladni 8-900-ért?Többet vesztenék vele mint nyernék.VEGA-nak is alig vitték el a gépét pedig az meg főleg alacsony ár volt.
Inkább veszitsen az értékéből, minthogy valami hozzánemértőhöz kerüljön.
szerintem ezzel pont azt mondta hogy ha eladná az SMC-t akkor nem másikat venne belőle hanem inkább tanfolyamra költené de amúgy jól csinálod én vagyok a hülye hogy tanulok nyali mérnöknek miközben ti otthon maszekból feltúrjátok a váratokat
én nem értek a heggesztéshez de a DISZKÁVERI CSENELEN azt mondták akkor jó a heggesztés ha pikkelyszerű és én ebbe 1 komplett pontyot látok szóval ha ezt te csináltad geciJÓVAGY! :D
nem motoros,de ahogy látom mindenki más vizeken evez
ha a hegesztés is olyan jól menne mint a motorozás,nem lenne gond a megélhetéssel....200-as átmérő 6.3-as falvastagság!
ha már most a motor az életed az elég nagy baj.. a motor 1 hobbi.. csak viszi a pénzt nem hozza ha eladnád a motorod és letennél belőle 1 tanfolyamot amivel később pénzt keresnél a motorod többszörösét hozná vissza.. de ha csak motorra költesz a végén azért kell eladd h ne hallj éhen.. eszközt kell vásárolni amivel pénzt keresel.. én cnc programozást tanultam meg esztergálást.. a félretett pénzemből vetem 1 esztergát 400e Ft ért! 3 éve! a 10X énél is többet visszahozott már.. abból vettem a ktm et.. most pl 40 ezerér gyártok veterán motorokhoz kerékagyakat.. reggel 9 től 11 ig kinn szopom a faszt.. :D már most megtudnám venni a 990 et de csak viszi a pénzt.. majd ha lesz házam meg megteremtettem a körülményeket, (és nem anyuékon élősködök itthon :D) akkor jöhet a drága hobbi.. :) én így gondolkozok, gondolom sokmindenkit érdekel :D
nekem milió felett van a hivatásos jogsi...
abban igazad van, hogy nincs idő elkölteni, de másra sincs idő sajnos, max a bírságokra fizeted ki
azzal vitatkoznék, hogy jól keresnek, ha kiszámolod a munka órát hozzá akkor már nem is olyan jó pénz az
ez ilyen máshol is.. nekem gazdaság matekom van illetve volt hálistennek.. volt olyan félév hogy 120-ból 2-t engedett át a tanár.. csak őt el is tiltották 2 évre a tanítástól aztán visszavették ugyanide logikus... de meglett idén végre
Fuvarozás nem is nagyon mert kamionosok jól keresnek, de ritka szar munka. és egyik előnye mivel nem vagy otthon és úton kell lenned mindig nem tudod elbaszni a pénzt(könnyen) de idén egyik barátom ment C jogsira 270ezer forint volt neki.. Sem PÁV-ot nemcsinált sem a GKI vizsgát ami 3éve mikor én kezdtem a C-t 150ezer volt mostmár nyilván több.mert a jogsi is csupan 70ezerrel drágult. De nekem arra nem volt szükségem mert csak saját árut fuvaroznék.
szóval a C jogsi úgy hogy hivatásos sofőr lehessél drága dolog.
A befejezetlen iskola kb olyan mintha mondanám h voltam 3szor nyelvvizsgázni 60%tól van meg de nekem 58% lett mind3szor..
Amúgy is lehúzhatom, a tanárok kiölték belőlem/ünk a vonzódást.
Mindig az akartam lenni, de már a 2. félév után nem éreztem magam odavalónak.
Amikor 420 emberből 19 megy át következő éven, meg szilárdságtan szigorlat 150 emberből 4-nek sikerül, na az kemény.
Meg az infó amit 800-an vesznek fel.........
A 'C' jogsi és a nehézgép csak felvetés.De arra már nem lesz pénzem, csak hátha nyerek a lottón.Úgy hogy nem is lottózok
Én nem nézem a számokat ez egy befektetés.Csinálhatnám azt is hogy eladom az SMC-t és ahelyett hogy képezem magamat lecserélhetném egy 690 SMC-re.De minek?
Én ismerem magamat és amit eddig tervbe vettem az úgy is lett
Ha meg ezt megcsinálom még magyarban is jól lehet keresni vele, kint meg főleg.Egyébként meg egy szép szakma, amit ha jól csinálsz fényes jövő vár az emberre.
Ha meg kijutok nyár végén 1 évet adok magamnak egy 690 SMC-R-re És én elélek kiflin meg vizen
Igazából ha van papírja az embernek de nincs gyakorlata akkor a papírt is meg b.szhatja.
Nekem is mevan a motorszerelő papírom, de 5 éve alig láttam motort közelről, egy vmire való szervizbe fel se vennének, vagy csak néznék mint rozi a mozoban...
Nekem volt egy kis megtakaritott pénzem meg nyártól melózok, aztán 3 hónap múlva meg is vettem a hegesztőt 300+ ért.Ha nem veszem meg lehet már kezdhetném a tanfolyamot, de nem kér enni.Meg legalább tudok kis maszekokból enni pár zsömlét
A motort meg nem akarom eladni nevetségesen alacsony áron ilyen főnök, mennyit engedek a feléből, nem számitok-e be disznót cimű embereknek.Mennyiért tudnám eladni 8-900-ért?Többet vesztenék vele mint nyernék.VEGA-nak is alig vitték el a gépét pedig az meg főleg alacsony ár volt.
Inkább veszitsen az értékéből, minthogy valami hozzánemértőhöz kerüljön.
ha a hegesztés is olyan jól menne mint a motorozás,nem lenne gond a megélhetéssel....200-as átmérő 6.3-as falvastagság!
nekem milió felett van a hivatásos jogsi...
abban igazad van, hogy nincs idő elkölteni, de másra sincs idő sajnos, max a bírságokra fizeted ki
azzal vitatkoznék, hogy jól keresnek, ha kiszámolod a munka órát hozzá akkor már nem is olyan jó pénz az
szóval a C jogsi úgy hogy hivatásos sofőr lehessél drága dolog.
A befejezetlen iskola kb olyan mintha mondanám h voltam 3szor nyelvvizsgázni 60%tól van meg de nekem 58% lett mind3szor..
Mindig az akartam lenni, de már a 2. félév után nem éreztem magam odavalónak.
Amikor 420 emberből 19 megy át következő éven, meg szilárdságtan szigorlat 150 emberből 4-nek sikerül, na az kemény.
Meg az infó amit 800-an vesznek fel.........
Én nem nézem a számokat ez egy befektetés.Csinálhatnám azt is hogy eladom az SMC-t és ahelyett hogy képezem magamat lecserélhetném egy 690 SMC-re.De minek?
Én ismerem magamat és amit eddig tervbe vettem az úgy is lett
Ha meg ezt megcsinálom még magyarban is jól lehet keresni vele, kint meg főleg.Egyébként meg egy szép szakma, amit ha jól csinálsz fényes jövő vár az emberre.
Ha meg kijutok nyár végén 1 évet adok magamnak egy 690 SMC-R-re És én elélek kiflin meg vizen
Nekem is mevan a motorszerelő papírom, de 5 éve alig láttam motort közelről, egy vmire való szervizbe fel se vennének, vagy csak néznék mint rozi a mozoban...
Ahhoz hogy a C érjen is vmit még egy kazal másik papír kell, és a fuvarozás amúgy is halott dolog.
C jogsi mindennel együtt 500 körül van úgy hogy érjen is valamit... persze ha C jogsit és a hegesztő tanfolyamot nézzük...