de mikor lesz ennek vége?!
20 évesen arra vártam, hogy ezek a rohadt komcsik elmenjenek a francba.
az elmúlt 10 évben csak a stílus változott. romlott.
egyre rosszabb minden.
árak az egekben.
életszínvonal növöget, bizonygatják, hogy a reálbér milyen jól nőtt az elmúlt években. ja. mellette megnövekedtek az adók. regadó, illetékek,.... de messze nem oda mennek a pénzek ahová kellene.
államadósság, meg nő.
már most elköltöttük az ezévre tervezettet.
euro 2010-re. kizárt.
kimész külföldre, a nagynevű nyugatra, s mit látsz!? élelmiszer, tisztító, tisztálkodó szerek olcsóbbak mint itthon.
a benzin szintén.
az adók alacsonyabbak. azt a rothadó kapitalizmust.
mi a szart csináltunk mi az elmúlt 10 15 évben??
ááááááááááááááááááááááá
mindent megvehetek itthon. de jó. csak minden olcsóbb kint. leszámítva a földet és a lakásárat.
míg odavoltam nyaralni megint kerestek a rendőrök. ezt eljátszották 2 éve is akkor az R6 miatt....
valami barom csinált valamit, s ezek felkeresnek minden 636-os kawást... cimborámat is keresték.
erre van energia. az hogy az adatokat lekérdezzék, megnézzék kijöjjenek.
ami egyben jó is, csak amikor el akarok intézni valamit, akkor is működhetne az az adatbázis...
Túró, szerintem az a gond, hogy nem áll érdekükben jól megcsinálni. Nem lehetne annyi milliárdot kinyerni különben. A legszebb, hogy az is a lakosságot terheli, amiből épül (államadósság), a használat díja is, végül pedig majd(?) privatizálják és a lakosság tovább törleszti azt, ami már nem is az övé..
Láttam anno műholdas német adón autópálya-cserét(!). 50-70 cm vastag alappal öntötte a gép(!) az egészet és olyan szintezője volt, hogy 1 cm-t is simán észlelt. Az nem lett hullámos és nem kellett javítani. Ehhez képest itt totál középkori módszerekkel dolgoznak. (Anno pont az M1 felújításakor mentem ki Ausztriába. A még zsír aszfalt hullámosabb volt, mint az a rész ami nem volt felújítva.)
Átvehetnénk bevált dolgokat nyugatról, pl. a kontárságot kiszűrendő. Ehhez csak az adott területen dolgozó/ellenőrző szakembert kéne kiküldeni továbbképzésre (kinti szabályozás tanulmányozása, itthonra átültetés céljából). Nem tesszük, hagyjuk a kiskapukat (pl. átba..ás, csődbe menés, utána új cég, megint átba..ás, csőd, ésígytovább).
megértem Őket. megértem az útfelújítókat.
nem értem a módját.
nem értem a mi útjaink miért fagynek fel, a külföldi nem
miért megy nálunk sokkal lassabban egy felújítás mint máshol!?
nem értem ahol lehet éjjel csinálni, miért nem csinálják...
mindegy. ez van.
cimborám dobta fel, hogy hogyan kellene - lehetne.
nagyon jó.
millárdokat költünk utakra B.pesten.
ebből a pénzből lehetne azt is, hogy szezonálisan egy sáv lezár erre arra - összekötve bicajúttal, zárható, biztonságos bicajtárolók, ásványviz normál áron - vagy akár aki bicajjal van ingyen kapja, fagylalt, normális áron vagy aki bicajjal van ingyen kapja....
több kedve lenne az embereknek bicajra pattanni.
nem menne szét az amúgy is szar anyagból készült út
nem lenne akkora környezetszennyezés
nem kerülne annyiba a ráfordítás bla bla bla.
ha elmennek nyaralni az emberek, mindenki kibírja, hogy robogóval, vagy bicajjal megy 15-20 km-et.
jöhet az öltöny, meg nyakkendő duma, de ez mind bla bla.
a futár menjen autóval. teherszállítás éjszaka.
áruszállítás éjszaka oldják meg a cégek, boltok. ez van.
nem hiszem hogy este 8-tól 11-ig egy boltos nem tud bepakolni. nem tart fel anyni emnbert, nem zár le egy sávot....
minden újtól fél a magyar ez itt a baj.
ami egy kicsit a megszokottól eltér, s nem "jobb" a helyzetünk tőle az szar. holott, nem biztos. más szemmel kellene megnézni. a kölykök dagadtak egyre jobban. hízunk mint az amerikaiak....
na mindegy. bocsánat, kicsit filozofikus a kedvem.
24-e szombat 10 óra m3-as shell kút kivezető szakaszon. (Budapest)
Úticél Szlovákia.
Ésszel menés, kanyargás. Aztán kanyargás gyorsan, kiki a maga tempójában :o)
Aki elszáll a kanyarban azt jól helyben hagyjuk mielőtt otthagynánk.
Előző túránkhoz képest semmi pancsolás, csak kanyargás!
Gyertek!
aki elfeledte volna!
más motortípusokat is szívesen látunk. :o)
időterv:
10-kor találka (M3 Shell benzinkút Miskolc felé)
10:20-kor indulás. (határ, pénzváltás, tankolás, továbbmenés)
14:00-kor A kanyargós szakasz, ahol picit lehet tekeregni ide oda. többiek kúton evés... (persze amíg odaérünk is lesznek kanyarok :o)))
15:00 visszaindulás
18:30 körül vissza érkezés Pestre
Kis kritika, kis bíztatás.. Köszönöm szépen!