Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

sorry, csak ez a kettő ugrott be.. ..nem is tudom, hogy vidéken van-e kifejezetten motorosoknak szánt vezetéstechnikai training... ..merrefelé kéne? ..hátha találunk valamit
Köszi Zseby az infót!
Csak az a baj, hogy ezek mind Pesten vannak...
nem olvastam el
az nem baj, ha megosztasz egy rossz tapasztalatot, csak egy rakat olyan topikban is megtetted, ahova abszolút nem illik.. és ez nem rosszindulat, csak a nagy többség nem díjazza az ilyesmit, ennyi...
Ducatit meg akkor sem vennék, ha fizetnének érte... tudom, miről beszélek, van a családban, és nem tudunk megszabadulni tőle, mert a kutyának sem kell ..mégis mi a frászra kéne irigynek lennem? no meg hogy jön ez ide? ..azt vettem, ami nekem tetszik, és marhára nem tud érdekelni, hogy másnak mi van... mindenki vegye azt, amire vágyik..
Mégis elolvastad!
Örülj hogy megosztok, egy rossz tapasztalatot, hogy te se lépj bele abba a szarba amibe én.
748 és nem 768!
Ha nem teszik ne olvasd el.
Ha ennyire rossz indulatú vagy, akkor inkább ne is válaszolj.
Ha ennyire irígy vagy, vegyél te is Ducatit, adott a lehetőség! Vagy csak Honda-ra telik?
tényleg muszáj ész nélkül telefosni minden topikot a mondanivalóddal? szerinted ettől többen fogják elolvasni? pont azt éred el, hogy az ember meglátja 768 helyen a neved, és már csak azért sem olvassa el, hogy mit akarsz közölni...
Sziasztok!
Tavasszal rendeltem a szalonból egy hátsó lánckereket a mocimra. A "MORJA ÉS TÁRSA KFT." , a forgalmazó, az ESJOT utángyártott lánckerekeknek. Őket az Üllői úton lehet megtalálni.
A lánckerékkel kb. 40 km-t tudtam menni, mert egy komolyabb gázadásra, az összes fogat elhajlította a lánc(új DID lánc, új kis lánckerék), és le is dobta a láncot, ami végigkarcolta a lengőkaromat. Visszaküldtük, amire azt mondták, hogy nem megfelelően volt felrakva a lánc, meg hogy ezeket a lánckerekeket nem szokták hőkezelni, megedzeni.
Nem a 23 ezer Ft a probléma, hanem az, hogy belegyalúlt az excenterembe(hátsóagy), amiért nem is szóltam.
Fúrcsa módon a gyári lánckerék szett az jól lett felrakva. 12ezer km van benne, és csak 1x kellett utána állítanom a láncnak.
Csak azért írom le, hogy legalább ti ne járjatok így ahogy én. Innem ne vegyetek semmit.
Hol lehet ilyen vezetéstechnikai tanfolyamra beiratkozni?
Én most nem írom be a véleményemet erről.(Mert nem akarok megint annyi helyet elfoglalni )Ezt nem rég megtettem és itt már amúgy is nagyon jó tanácsokat kaptál.
Talán annyit tudnék hozzáfűzni a témához,hogy ha esetleg megkérdezed RockandyRoll-t,ő el tudja magyarázni,hogy hol vannak egy 125-ös cbr határai.)
Majdnem minden attól függ,hogy mennyire tudod magad fegyelmezni!A Te döntésed,a Te életed.Légy megfontolt!
Wáááá :)

Hát srácok nagyon gondolkodóba estem egy CBR600F-el kapcsolatban...ma elmentem egy boltba és körbe néztem, persze használt motort kerestem mert hát nem egy gazdag családból származom és fater az istennek nem nyeri meg az 5ös lottót sem én meg mivel ég fősulis vagyok...így nehéz új motort venni:) meg nem is akarok mert 1 évre nem érné meg. Felültem a motorra és elég volt beindítani egyből beleszerettem szóval...sztem 125cc-t nem fogok venni, inkább valami fojtást építtetek a 600asba hogy ne mehessek vele 150 felé de olyan szép hangja volt hogy álomba tudna ringatni :D bár megmondom őszintén felültem rám de felülni is alig mertem mert nem tom nekem még olyan nagynak tűnik a motor de persze rajta ülve egész másképp láttam a dolgokat :D

Bocsi hogy ezt itt leírom 100 hogy idiótának néztek de valakivel meg kellett osztanom, nekem ez hatalmas öröm volt még akkor is ha nem vezethetem még...:S pláne mert 4-5 éves korom óta imádom és csodálom a motorokat és akarok egyet...
Mivel tényleg nem motoroztam sokat ezért több vezetéstechnikai kérdésem van, de azokat hagyjuk mert nagy részére választ kapok úgyis a jogsin, a többit meg majd utána megkérdezem. A fő kérdésem csak annyi hogy milyen felszerelést javasoltok?

Eddig amit előre megvettem már az egy Monza Scuderia Bőr dzseki és van egy MDS "márkájú" sisakom. Vegyek e újat helyettük vagy jók ezek. Gondolom még nem árthat a csizma és kesztyű beszerzése majd a nadrág beszerzése is, de nem tudom hogy jó e ami van mert ha nem jó akkor komplett szettet lenne érdemes vennem gondolom...
Mi az ami lényeges különbség a bukósisakok között? mert én igazából csak az árat látom és van olyan sisak ami teljesen sima egyszerű, és 200.000Ft gondolom az anyaga miatt meg a márkája miatt, de láttam "ugyanolyan" anyagból más sisakot 3ad annyiért is...
itt jó helyen vagy, kérdezz bátran! ...mindenki segít, amiben tud, senki sem úgy kezdte, hogy ő volt Mick Doohan
Írd be ide,inkább kérdezz mint vmit elbaltázz...
Hehe :)

Köszönöm szépen a tanácsokat, megfogadom :)
Pláne mert tényleg nagyon kezdő motoros vagyok...+ a családban senki sem motorozik és mindenki ellenzi többnyire ezért nem volt már előbb motorom:S szal nincs kitől tanulni...

Amúgy lenne még egy pár kérdésem, lehet hülye kérdések, meg másnak egyértelmű, sajnos nekem nem. Zaklathatnék velük valakit?
...és itt az újabb pont!
felszerelés, felszerelés, felszerelés! ...soha sehova egy métert se anélkül!
Condor!

Szerintem kezdj egy 125-ös motorral,majd utána mehetsz fölfelé!
Ha megnézed az adatlapom én is így kezdtem 200,600,600,1000,1100...
Azért fontos az önuralom fejlesztése is mert mint Te is írtad "kis" motorral is lehet nagyot esni! Ezt megtanultam én is... Másik dolog meg hogy inkább 125 , megfelelő ruhával, mint 600 ruha nélkül, ezt is megtanultam...
hiho!
mindenképpen a 125cc-t ajánlom zseby-nek igaza van itt lehet csak egy elrontott döntés is elég ahhoz hogy többet ne kelljen moccra ülni. sőt mindenképpen ajánlok egy vezetéstechnikai tanfolyamot mert hogy nem a rutin meg a forgalmi oktatáson tanulsz meg motorozni az 110%.
..ezek alapján én azt mondom, hogy 125cc! ..nem várják a vesédet sehol, szóval ráérsz 1 év múlva is átülni a 600-asra... egy biztos: a tanfolyam nem fog téged felkészíteni egy 600-as CBR-rel való motorozásra!
..és még egy dolog legyen előtted: ha csak egyszer kapsz vérszemet a 600-ason, már nem biztos, hogy tudsz "okulni" a hibádból...
ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz, de a döntés előtt tényleg gyakorolj egy kis önismeretet, senki sem szeretné, ha bajod esne...
Hát itt van a legnagyobb probléma...a múltkori "kis" balesetem azért volt mert 100al belementem egy kanyarba hátsó fék híján nem igazán tudtam vész fékezni(persze kanyar előtt) utána már késő volt mert későn vettem észre a szembejövőt és ezért nem tudtam bedőlni a kanyarba így rácsúsztam a sebesség miatt egy aknafedőre...egyszóval ész nélkül hajtottam ami a csövön kifért...persze ebből okul az ember...meg hát azóta nincs a helyén a jobb vállam így emlékeztet a hibámra de félek úgy motorozni hogy nem tudok még :D kérdés hogy mennyit segít rajtam a tanfolyam(tudom nem ott fogok megtanulni igazán motorozni, de valamit csak segít nem?:D )
Ha van elég fegyelem benned, nem éri meg a 125öset megvenni! Ha tudod magadról, hogy nem állnád meg, hogy ne hajts, akkor vedd meg, és tanulgass!
Jah és bocsi az élettörténetért :D
Sziasztok!

Lehet nem épp a megfelelő időben írok, de kis segítséget szeretnék kérni. Az adatlapomból még nem derül ki, de nem rég lettem 21 éves. Kis koromtól kezdve rajongok a motorozásért és úgy gondoltam leteszem a korlátlan motorra a jogsit, de a motor választással kicsit gondban vagyok. Elég régóta Honda rajongó vagyok (mióta kis koromban motoros kártyát kaptam :P :D) szóval nem kérdéses hogy CBR-t kéne vennem. Mivel nagy motoros múlttal nem rendelkezem és ideje korán sem akarok elszállni ezért úgy gondoltam lépcsőnként kéne haladnom. Szóval egy 125cc-s motorral. A kérdésem az lenne hogy érdemes-e ezzel kezdenem vagy egyből vegyek egy 600-ast és azzal tanuljak meg motorozni. Volt egy 125ccs motorom meg volt vele a nagy esésem is....azóta nincs motor...
Van egy kevés motoros ismerősöm az egyik fele azt mondja 125 csak nyugisan...a másik fele meg azt hogy 600assal kezdjek mert jogsi után nem lesz nagy váltás és legalább a talán végleges motoromon fogok megtanulni rendesen vezetni. Mind a kettőben látok realitást de nem tudok dönteni... Ebben kérném a tapasztaltabbak segítségét. Előre is köszönöm a segítséget és kérlek válaszoljatok minél többen mert elég tanácstalan vagyok :S

Köszi
Szombaton DAV-emléktúra Ajkára/Zánkára.

1. találkozó: 7.30-8.00 - Budaörsi AGIP kút / M1-M7 kivezető

2. találkozó: Fehérvár, McDonalds

3. találkozó: Ajka - itt gondolom/remélem, Smart és Blacksun elénk jönnek valahova, ahogy szokták...
a másik oldal, amit használsz, többek között az ő keze munkája...
Én Őt nem ismertem...