ÉN nem hiszek az autóknál a 50.000 km es és hasonló szervízperiódusban pl sokan azt hiszok vesznek kamionos olajat a kocsiba akkor azzal 50.000 el lehet autókázni el a faszt a kamionban van 30 40 l ollaj és fotog vagy 1500.2000 fordulaton nem mind1
KILOMÉTER-SZÁMLÁLÓ ÁLLÁSA (1. MEGJEGYZÉS) LÁSD AZ ALÁBBI OLDALON
X1000 km 1 6 12 18 24 30 36
TÉTELEK Hónap 6 12 18 24 30 36
* ÜZEMANYAG-VEZETÉK E E E
* FOJTÓSZELEP (GÁZ) MÛKÕDÉSE E E E
* LEVEGÕSZÛRÕ 2. MEGJEGYZÉS E E
* GYÚJTÓGYERTYA MINDEN 24 000 km után I, MINDEN 48 000 km után R
* SZELEPHÉZAG E
MOTOROLAJ Cs Cs Cs Cs
MOTOROLAJ SZÛRÕ Cs Cs Cs Cs
HÛTÕFOLYADÉK 3. MEGJEGYZÉS E E Cs
* HÛTÉSI RENDSZER E E E
* MÁSODLAGOS LEVEGÕELLÁTÁSI RENDSZER E E E
HAJTÓLÁNC MINDEN 1 000 km E, K
LÁNCVEZETÕ E E E
FÉKFOLYADÉK 3. MEGJEGYZÉS E E Cs E E Cs
FÉKBETÉTKOPÁS E E E E E E
FÉKRENDSZER E E E E
* FÉKLÁMPA KAPCSOLÓJA E E E
* FÉNYSZÓRÓ IRÁNYA E E E
TENGELYKAPCSOLÓ RENDSZER E E E E E E E
** EGCV KÁBEL MINDEN 24 000 km után E '07, '08 típus:
2008 utáni modell:
OLDALSÓ KITÁMASZTÓ E E E
* FELFÜGGESZTÉS E E E
* ANYÁK, CSAVAROK, KÖTÕELEMEK E E E E
** KEREKEK/GUMIABRONCSOK E E E
** KORMÁNYCSAPÁGYAK E E E E
Ezt csak bemásoltam gyorsba, de jól látható..
24.000 i (inspect) ellenörzés, 48.000 r (replace) kicserélni.
Amúgy az autómban 60.000 a csereperiódus.
Elméletileg nem lehet gond mivel ebben a motorban gyárilag irídiumgyertyák vannak!
Én kérdeztem a Dunaharaszti Hosuba fő szerelőjét aki nem most kezdte a szakmát és ő azt mondta, nem lesz baj, mert ezek a gyertyák szinte örök életűek!
Én valószínűleg kifogom őket cserélni, csak hát egy ilyen gyertya ára 9 ezer/db ergo 36 ezer a gyertya sor!
Levegőszűrőt 18000res szerviznél cserélnek, nekem most lett!
Komolyabb szervizelés a 24 ezres, mert ott már szelephézagot kell nézni/állítani és gyertya sort kell cserélni!
6000 nel nemkell semmit nagyon.. Legszurot 20E re irja a szervizkonyv, hogy akkor kell eloszor ranezni.. Sztem sok egy kicsit mint a 12E res olaj csere is.. 10 korul nyugodtan ki lehet fujatni vmi magasnyomasuval... Sajnos nem moshato..
köszi szépen a segítséged! megnéztem a Q8 honlapján hogy Hajdú-Biharban van e és Debrecenben árulnak, ott van Honda kereskedés gondolom ott a szűrőt meg tudom venni!
és arra nincs válasz hogy 6000kmnél mit kell még ellenőrizni? levegőszűrőt kell cserélni,vagy azt mikor?
bocs a sok értetlenkedésért de én crossozok aztán ezt az utcai motorok témát annyira nem vágom!
van egy kis olajam eladó ! katt : Castrol Power 1 Racing 10w50
érdeklődni lehet az itt lévő telefonszámon vagy a Nyíregyháza és környéke topicban !