Azt nem tudom hol tart az ügy de ITT találtam hozzá cikket, ahol rá is vásárolhatsz ha megnézed, de bontottat semmiféleképpen nem ajánlok, inkább rendeld meg kintről mert 57 dolcsi meg kicsi szállítás az még mindig jobb mint amit írtál....
Köszi szépen, fel is hívom majd. FS-hez kell amúgy, ami az adatlapomon van.
Még tavaly nyáron kezdődött a problémám egy osztrák túrán (lánglovag és nalim8 biztos emlékeznek). A gond az, hogy a gép melegen fullad alacsony fordulaton, főleg, ha bemelegedett és meleg a kinti hőmérséklet is. Gyertyát cseréltem és a legdrágább shell üzemanyaggal is megtankoltam, de semmi javulás. Aztán ma voltam a győri Honda márkaszervizben szakmai tanácsért, és ők mondták, hogy ez elő szokott fordulni és a tünetek alapján 99%, hogy ez a baja.
Sziasztok! Van egy kis gondom, kéne a géphez üzemanyag nyomásszabályzó szelep. Ha hazaérek teszek fel képet, hogy mire gondolok. Jó lenne, ha lenne vmi ötletetek, mert a gyári 42.000 HUF...
Szia! Nekem is Imet-es van. Miután rendeltem az E-bay ról 3 rosszat ,mindegyik nagyon gyorsan villogtatta az indexeimet.Az Imet nél kapsz hozzá átalakítót is ebben az árban ami a mocidhoz kell./sarukat/
Sziasztok!
Ledes indexeket szeretnék feltenni de nem tudom, hogy milyen relé kell hozzá ami működik is.
Ebayen rendelek mindent általában. Az imetnél találtam jót de az 3500 Ft és remélem tudok ebayről is ilyet venni csak olcsóbban.
Aki jártas ebben tudna nekem linkel 1 jót?
Jaja, UK a legjobb, csak ott se minden van. ( ezt jól megmondtam :)
A németek meg vérge.ik , képzeld volt olyan, hogy az ebay.com- on elmentett keresést az ebay.de nem volt hajlandó megnyitni, mert az abból az országból származó egyes termékeket letiltották ( jellemzően Kína)
Bakker..
Mostanában inkább a UK ebay-t bujom.
A dojcsok szemétládák és nem küldik magyarba az amcsik meg a vámos szemétség miatt nem olcsóbbak mint a belterjes angolok max nagyobb a felhozatal.
Viszont volt olyan profi ontós aki leütés után 1 nappal feladta a Royal airmail meg 1 hét után kézhezadta a cuccot.
NO vám No AFA.
A köcsög hongkongpost meg ül rajta 2 hétig majd 3 hét vám.
A kereskedelmi vámtarifa szerinti vám azt jelenti, hogy a vám mértékét végső soron a vámhatóság állapítja meg okkult szent könyvük, a TARIC alapján.
A könyv földi halandók számára érthetetlen kategóriákat és vámtéteket sorol fel, de ne is próbálkozz megkeresni, mert azt is ők mondják meg, hogy az idomszett pl. a motoralkatrész vagy a műanyag kategóriába esik....:)
243(ez az auctmarts-os ebay-es ár)X1,12x1,27=cirka 346 euro átszámolva xe-vel=105e+posta.
Szerintem 120-130e környékére jön ki a made in csájníz idomka.
Tényleg így van, Zoli pontosan leírta. Amint látható, igazabol nem is a vám, hanem az Áfa a sok, de ha vámkezelik, akkor nem úszod meg. Összességében olyan +30 % költség + vámkezelési díj, de az nem sok.
Ja és a szállítás díja értéknövelő tényező a marhák szerint, ezért a teljes összeg után számolnak
Az EU vámterületén kívülről érkező küldemények esetében magánszemélyek közötti forgalomban 45 euró értékig, kereskedelmi forgalomban (ideértve a magánszemélyek által külföldi cégtől megrendelt árukat is) 22 euró értékig vám- és áfa-mentes a küldemény. Az ezeket meghaladó összeg esetén 150 euró értékig vámmentes a küldemény, de 27 % ÁFA terheli.
Magánszemélyek közötti forgalomban:
151-700 euró közötti érték esetén 2,5% vámot és 27% áfát kell fizetni.
701-999 euró közötti érték esetén a kereskedelmi vámtarifa szerinti vámot és 27% áfát kell fizetni.
Magánszemély által megrendelt áruk után (e-kereskedelem):
151-999 euró közötti érték esetén a kereskedelmi vámtarifa szerinti vámot és 27% áfát kell fizetni.
1000 euró vagy az ezt meghaladó érték felett a kereskedelmi vámszabályok érvényesek.
És mostmár nem nézik félre.
Pláne egy idomkészlet bazinagy csomagját.
Be se lehet menni érte.
Megrendeled,megérkezik a ferihegyi posta terminálra,előadó átnézi és küld egy levelet hogy nyilatkozz az értékéről.Te nyilatkozol hogy mennyi majd utánvéttel elküldik a vám és áfa összegget meg a pakkot.
Mindez van hogy 3 hetet is igénybe vesz mert a csomag sok a vámügyintéző meg kevés.Hála a 22 eurós faszságnak.
Valaki le tudná írni ezt a VÁM + ÁFA + kurvaanyja dolgot? Tehát, hogy ha pl kínából vagy EU-n belülről rendelek egy idomszettet ami mondjuk 300$ és pl 200$ a szállítás, akkor milyen plsuz költségekkel kell számolni és milyen esetekben? Ez nagyon érdekel mert idomvásárlás előtt állok én is. :/
Azt nem tudom hol tart az ügy de ITT találtam hozzá cikket, ahol rá is vásárolhatsz ha megnézed, de bontottat semmiféleképpen nem ajánlok, inkább rendeld meg kintről mert 57 dolcsi meg kicsi szállítás az még mindig jobb mint amit írtál....