Na, olvasgattam és állítólag van már olyan bőrruci ami nem bőr hanem cordura. Egy mutáns motoros ruha. Melegben nem fősz meg, hidegben melegen tart és esés után csak lesöpröd a vért meg a koszt és kész a további utakra. Na, de ruhát azt nem találtam.
Én is cordurában nyomtam az ipart 10 évig. Tavaly télen megvettem életem első bőrruciját. Mivel gyanítottam hogy a cordura azért olyan r@hadt meleg mert fekete, világosabb színt vettem, kék-fehéret. Egy nagyon picit melegebb mint a cordura, bár sok összehasonlítási alapom nincs mert a cordura idén asszem egyszer volt rajtam. Pedig túl vagyok egy spanyol túrán, és pár itthoni kilóméteren is. Eddig kb 9 ezer az idei gurulásösszeg. A cordurát csakis hideg időben veszem majd fel, mert a bőr igencsak hűs volt hazafelé reggel negyed hétkor a szlovén hegyek között. Esőruha mindig nálam van, úgyhogy az sem gond. Egyre figyeljetek a bőrnél: HELYES MÉRETVÁLASZTÁS!Illetve a megfelelő fazon. Mindenhol addig érjen ameddig kell, és álljon jól rajtad, akkor tényleg jó. Sokat kellett nekem is keresgélni, legalább 10 ruhát próbáltam mindenfélét. Végül a Berik lett, de abból is egyik 52-es sehogy sem állt, mindenfelé vágott, a másik típus (az is Berik) pedig tökéletes lett. Nem mindegy a fazon sem! Legalább egy méretnyit nyúlik. Amikor az enyémet vettem, igencsak nehezemre esett a légzés, mindenhol szorított, iszonyat kényelmetlen volt. Ez tart is kb 1-2000 km-ig. Ha naponta használod, sokat töröd, fel-leveszed, stb hamarabb rádalakul. Nekem eddig bejött. Cordura csak hidegben. Most nem vert pirosra a karom a cordura kabát ujja a szélben mire hazaértem A plusz védelemről már nem is akarok szólni. Értem én a protektorokat a cordurában, de szerintem a legtöbb simán elfordul a testeden mikor éppen kellene. A bőrkabit nehéz lenne megmozdítani mondjuk a könyökömön.... A bőr cucc alá pedig mindenki vegyen aláöltözőt! Nekem sincs még, de már nagyon kéne...
Nagyon király amúgy, már több éve ezzel szemezgettem, de most kihagyhatatlan ajánlatot kaptam.