Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Helló népek..újra itthon... :) technikai kiváncsiság.... Cdi - melyik azonositószámú a folytatlan verzió?...
Sziasztok :)
Egy ideje olvasgatom a fórumot :) nagyon sokat segített a választásban.
125-ös gyorsasági vásárlása előtt állok.
3 jelöltem volt, ami 1-re szűkült nektek köszönhetően :D
Aprilia Af-1
Honda Nsr 125 R (cicalámpás)
és Cagiva Mito.
de annyi jót olvastam itt a Hondáról, hogy motorban is megnézem, hogy milyen :)
na szóval:
kinéztem egy osztrák papíros NSR-t '99-es évjáratú. 145.000-ért kínálja a tulaj, és annyi a hibája, hogy a km spirál cserés, a légszűrő nincs meg, és az egyik oldalán csúszásos sérülés van.
kb. 50.000 Ft lenne a papírmunka. szerintetek megéri? Alkudjak az árából egy kicsit?
Köszi előre is a segítséget :)
Széles utat addig, amíg jó idő van :) (én meg még a dédimamám Simson Star-ját hajtom xD)
Tovabbra is elado az NSR-em, mar olcsobban.
http://www.kepesmotor.hu/honda...
ha szar a gykapcs akkor nem forgat az önindító. gyertyakábelt vizsgálj, zárlatot, érintkezéshibát keress
Nincs szikra a JC 20asomon .. Addig jutottam hogy cdi-t és fesszabot kiprobáltam másik motoron (jók ) Tekercseket, és jeladot kimérettem, jelado jó Tekercshatár eset azt mondta a srác, Lehet hogy nem elég a határ eset ? (egyáltalán nincs szikra)

És a gyujtáskapcsolom is elég érdekes, valaki valami instrukciot hogy, esetleg hogyan tudnám rövidre zárni? ( h biztos legyen, az h nem kapcsoló szivat)
Elektromos a fordulatszám mérő.
meg állt, és segített kiszedni a motort az árokból és elismerte hogy ő okozta a balesetet.
először még együtmúködő volt, biztosítóra hagyatkozott de most már le se szarják hogy mi van velem, én járjak utánna mindennek.
nem hogy örülne neki hogy még mindíg tud biciklizni.
Fasza... azt eddig is tudtam, hogy az autósok többsége nem foglalkozik a motorosokkal, de hogy már a biciklisek sem figyelnek oda a motorosokra, az már furcsa... Megállt legalább? Bocsánatot kért? Vagy utánamentél és "elmagyaráztad" neki, hogy köcsög volt?
Mentem már én is hatvannal árokba, mert a szembe jövő buszt előző zsigulátor sofőrjét nem különösebben érdekelte, hogy hol fogok elférni.
Beszeggattam az árokba, busz-zsigulátor zavartalanul mentek tovább..
igazából egyikse.
egyenes úton lassan mentem és elém jött egy biciklis én meg nem tudttam megállni és az árokba mentem bele.
Köszi... hát szép lett... hogy sikerült? Szerpentin, jobbos kanyar? Nagyon bedöntöttél?
Szerintem fölösleges kínlódni! Ha azt akarják véged van. Engem a héten állítottak meg. Erre felé elvileg buknak a ilyen kamu 50-esekre. Gondolkoztam eltérek másfele mert le tudtam volna kanyarodni de mondom ne hogy azt higgyék hogy menekülök így mentem szépen tovább persze lassan és meg is állítottak egyből. Nem mondot semmit ezzel kapcsolatba de láttam hogy a szeme rajta volt azért... elkérte a papírjaim és ennyi volt... Szerintem az se árt ha lazán mész oda nem össze szarva magad. Ember függő ez mondjuk, én nem igazán félek ettől a dologtól. Ahol tudom hogy rendőr van ott szépen megyek de van ahol ismerem nagyjából a rendőrt szomszéd faluba ott nem foglalkozik ezzel...
hintőporos análbál. ha gyanakodnak elküldik a motorodat bevizsgálni. furat, löket, pí és egyéb közbeiktatásával kiszámolható a lökettérfogat. illetve vannak már műszerek is. ennek a vizsgálatnak a költségét is rádverik. átíratás, műszaki, biztosítás két évre összesen 60 rongy. inkább mint 200, eltiltás, rendőrségre járkálás stb
Nézd, aki kicsit is ismeri amotorokat, annak nem kihívás megkülönböztetni egy 125-öst egy 50-es től.
Namost a rendőr, aki járőrözik, mást sem csinál mint járműveket nézeget.
Ha egyszer ténylegesen felmerül, hogy mekora is ez a motor, akkor meg is dőlsz vele.
Persze, van aki évekig sunyizik és megússza, de hogy ez inkább mák, vagy inkább ostobasá, mindenki eldöntheti maga. Akit sokszor megállítanak, és nem bukik meg, hajlamos azt gondolni, hogy a rendőrök hülyék és nem értenek hozzá, pedig ebben az esetben szereintem ez nem íg van. Úgy vélem, a többség élből kiszúrja, hogy kamu 50-es, még ha a km óra számlapot át is variálják, szeritnem egyszerűen nem akarnak helyben lefoglalással és a további macerával szarakodni. Viszont, ha belefutsz egy olanyba, akinek mondjuk rossz napja volt, akkor a bré rossz végére kerülsz hamar.
köszi a válaszokat

és ha olyat csinál egy ember hogy átüti nagyon faszán a motorszámot meg az alváz számot 1 50 esére akkor tudnak mit tenni?
most már megy az is, vissza állítottam a kormányt meg lemostam de még ronda
megy az is csak még mindíg ronda
Mostanában pláne könnyű megszívni, ssok az ellenőrzés.
Nem mondom, hogy tini oromban nem motorztam jogsi nélkül, mert de, viszont legalább a motor oké volt..
HA megtalálnak vele csúnyán megszivatnak, ha meg a legkisebb balesetben is résztveszel, az egészet rádverik, akkor is ha nem te voltál a hibás, nem éri meg.
Persze, korábban én sem hallgattam senkire:)
Akkor lépek én is!
Jóccakát!
Ennyi volt? Elég rövid...
Jóéjt!
Titkos ügynökök...!?
Elég elb...szott szervezet lehet... de lehet, hogy igazad van... Bár a titkos ügynökök nem tudom, hogy fórumozhatnak-e... nem szabálytalan az egy kicsit? :)
Jó éjt pápá
Biztosan valami titkos ügynökök
...az én "művem" csak szabálysértés... 30e - 150e HUF helyszíni pénzbírság... ha elkapnak... HA elkapnak... :)