Szasztok! Megvolt a tegnapi 6 fö PIKNIKMENET, jó volt nagyon, szép idő, szép táj, sok kilométer, kevés szerelés, a legvégére jutott a cumi nekem és Csaninak kifogyott a benya és senkinek sem maradt annyi hogy tudjanak adni, ezért vontatásban értünk vissza a kocsihoz! Visszaolvastam a fórumot 1 kicsit a kihagyott napból, és jó volt látni hogy mindenki tudja (elvben) hogy mi a helyes gondolkodás és a jó motorozás, és már annyira megható volt 1-2 írás hogy majdnem bekönnyeztem . Csatolnék is ehhez 1 ide illő videót http://youtu.be/YB3BTzYMShk
értem amit mondasz igazad van de tudd meg minden csapatban van gyenge lánc szem, igy teljesen egyenrangu motorozás nicns, nem is beszélve az elsönek meg az utolsonak van egy hajtáson a legnehezebb dolga az első mert csinalja a nyomot, a utolsónak pedig mer szetvan rugva a talaj.
A megoldás a jó motorozásra az a egyedül motorozás de annak nagy a kockázata.
Én most ott tartok hogy nekem a haverság a lényeg és a többi az ráadás. Ezért kerülöm az öntörvényü, hisztis és önzö embereket.
Arról nem tudok nyilatkozni, de kb. egy súlyban van a DRZ-vel, mert ez az utca verziója a DRZ-nek...tehát nehéz de legalább gyenge
Most agyalok a könnyítésen, egy műanyag tankkal kezdek
Zarán,igazad van,én tényleg cross pályán kezdtem a terep motorozást 2004 nyár végén a Tatai cross páján....járt annakidején egy idős bacsi oda aki sikeresen tanított gyerekeket a cross rejtelmeire,velem sokkal nehezebb dolga akadt,de,egy dolgot hamar megtanultamtőle:"kis bazmeg....kis gáz,nagy bameg nagy gáz és add oda nemi az ősszes tartalékát a motornak az segithet-vagy-nem
Nagy itt a pörgés,Gaerne SG10 csizmatalpaláshoz tud vki korrekt brigádot ajánlani,esetleg egy kb összeggel? Csimmatalp és csimmatalp között is van különbség,erre csak ilyet lehet /és érdemes rakni/? Ebayon ötösért találtam talp párat,kishazánkban is ennyi vagy rendeljem bátran?
atis
az a baj..én nem tudok sem motorozni..szépen...sem tanácsotadni..lyól
sebesben szakács úr is csak azt látta mait mondtam.. én minden feladatot ülve csinálok...az erdőbe is ..meg otthon is ..pl a tévénézős feladatot is éya és most is ülök...
a lábtartó az okos gondolat.. meg a tankszoritás is.. tisztára mint a motocrossban...te is szoktál
viszont egy dolgot tudok tanácsolni..ami sárbna mindenképp bejön...húzd a gázt
irigy vagyok a tsókára...
mert mert volt nálad.. ahogy leirtad a hajtást az nagyon kafi...
pont úgy csinál6tadd mint a szakács úr..azzal a különbséggel hog ő a romántimrészt nem nagyon terelgette.. mert egy darabig jötek azok maguk...
de az tuti...
minél szélesebb spektrumú a csapat..annál nehezebb dolga van a vezetőnek...ha mindég meg van a b nyom..és megtalálja egymást az elejébe a kellő feladat..és a végében a kellő könnyedség..akkor előfurdul6 hogy mindenki jól érzi magát...de nehéz munka az tutti
jodlis.
van hátrán az egyedül hajtásnak..de előnye is..
nem kell utólag a nyüszitést olvasni hogy ..szart mentünk meg ..hajtom őket.
faterpatak kárpalis patak meg volt ..nix nyüszi...nix kerülés
volt ..illetve lett volna akció is ..de elkerületem...a pisztolyosnál...ződ teleplyáró...de bizos csak azt mutogatták hogy jó hajtást és hogy szép napot...
amúgy van ..illetve fizetve lett hajtásengedély...de nix nálam..mert nem kaptunk semmit...ugyhogy feleslegesnek láttam hogy ott magyarázkodjak...
igy egyszerűen léptem tovább....
olyan 6 és fél liter szalad6ott el ugyhogy kb 60-65 kilcsi beugrott 13óráig...
a következő nyugodt ellenszenvtől mentes jó hajtás majd szombat vasárnap lehet
örülök hogy meg van a géped..kiváncsi leszek hog muzsikál a következő hatáskor...
szivd fel magad..mert ha sár lesz.. nem lesz könnyű dolgod a kis trilyállal
hály.
olvasom itt hogy mik hogy muk..és furcsán szembesülök dolgokkal
ahogy zsir tv is irjas...
köcsög aki nem várja be a másikat nem segit...nem türelmes..
ez szerintem is igy van...aki szitja a feszültséget csapaton belül...fikázza a másikat.. az egy köcsög...nem hát az az..akkor az aki ezt a vidit csinálta az egy köcsög... http://www.youtube.com/watch?v...
a segitő készség mint a képe vagyok..
azt hiszem akinek szereltem már az erdőbe ..az el is tudja ismerni...minusz bontósék ...mert nálunk ahogy nézem még a régi emlékek is úlyra lettek zsirozva
mert szerintük türelmetlen ellenszenvet szitó...azért ez érdekes...rabszolgahajtsár wok
bakker...
ezt sem én csináltam ezt a hisztit.. igény volt rá...rád..zsir... hogy meglegyél..nekik ha akarod törlöm ezt az emléket nehogy felsértse bimbózzó szerelmed http://www.youtube.com/watch?v... http://www.youtube.com/wa
tch?v...
amúgy ezt az indokolatlan rosszindulatot és hiszti te hoztad ide...
de mondom le a kalappal hogy azokat akik eddig hibátlanul ézték velem magukat..felvilágositottad a szemüket.. és most már boldog zsirban égek a vágytól egy kis hajtásért...
bonti.
remélem jól érezted egymást
volt nyugalom...sör és a cigit sem téptem ki a szádból..mert amúgy a zarándban..én mindég azt tettem veletek...
bocsáss meg igy utólag... kérek elnézést
Na ha mar igy doglik a forum es ki kivel szeret-ne meg szeret motorozni,meg ,hogyan....leirom a hetvegi motorozast.
Ugy kezdodott,hogy Laci szlovakiabol mondta,hogy jonne egyet motorkazni...mondom gyere,van hol bebelni,a tobbit megoldjuk barati alapon(eddig meg nem is talalkoztunk de megvolt a kolcsonos bizalom)
Csutortok este indult es megtett 600 akarhany kilometert es pentek reggel ahogyan meg is josolta,megerkezett 10 ora fele.Nem varta senki.. vagyis ment az acconyom,mert en meloztam meg,de hamar siettem en is.A motorjat a nagy bazi BMW-be szetkapva hozta es mire en odaertem ,o mar ossze is pakolta.Megerkeztem....puszi,nyuszi..csapjunk a lekvarba es menjunk motorozni.Pentek delutan 3 fele el is mentunk,kerultuk a hatart es kivancsi voltam mit bir meg,mert tudtam,hogy szombatra jonnek elegge jo meg technikas motorosok kik mar vettek reszt erzbergen meg romaniacson meg sok hasonlo versenyen ahol mar bizonyitottak is...mna de Lacikat teszteles ala dobtuk...patak meg miegymas de a faradsagtol kisse gyengenek talaltam.Rugatta a patakba semmi nyomatek nelkul akart motorozni.Aztan hamar elmagyaraztam mi a lenyeg ,mire figyeljen es este mit allitunk a holnapi motorozasra.
Haza ertunk pentek este es jot szereltek,beszelgettunk,illogattunk...keszultunk a szombatra.
Szombat rggel 10 re volt tervezve az indulas ami kissebb nagyobb csuszassal de sikerult is.Vartuk Bilibokot,meg Lukacsit ki Sepsiszentgyorgyrol jott.Mindenki megerkezett,keszulodtunk aztan Bilibok mondja,hogy jonnek filterek is... na mondom a bogot lekapjuk mert ezek mind inkabb pro versenyzok mint inkabb hobbi motorosk,de ha mar itt lesznek akkor ugy kell a turat szervezni,hogy ok se unjak el az eletuket,meg a gyengebbek is jol erezzek magukat...ami persze gecire nehez,de nem lehetetlen.
Mindenki beoltozott es kimentunk a banyaba ahol poliroztuk,kinoztuk a dolgokat.Lukacsi egy amator hiba miatt kenytelen volt a szombati motorozast feladja es hazament sajnalatos modon.Mi meg visszamentunk mire megerkeztek a filter testverek is.Elindultunk...ki az elso erdobe ahol mint a hegyi kecskek ugy futtak fel az ismeretlen erdobe.Van rutin,van technika,van motor es van egy jo csapat. http://www.youtube.com/watch?v...
Hamar felmasztunk az erdore de sajnos az en gyengebbik csapatom lent fureszelt az erobe es orak telhettek volna el mert ugy sem tudtak volna feljonni.De szerencse volt B nyom ahol kis kerulovel hamar ott lettek.Tovabb megjartunk patakokat,hegyeket,technikas maszokat ahol a nagy kutyak is segitettek a gyengebbeknek.
Vegul is a szombati motorozas egy jo motorozas lett,holott voltak tudasba nagy diferenciak.Este visszaerve vacsiztunk es dumalgattunk,tanultunk a ven rokak tapasztalataibol.
Igy mint vezeto es hazigazda nem volt a legkonnyebb dolog 8 embert osszetartani,vezetni,hogy mindenkinek jo legyen,de szerencse a vegen jol sikerult es a nagyok is jol ereztek magukat es persze a gyengebbek is sokat tanultak.
Vassarnap panorama nezes volt,mit Laci nagyon elvezett,fotozkodtunk...aztan haza.
Konkluziot levonva minden jo volt.Ismerkedtunk,uj motoros bartokra,ismerosokre tettunk szert,es sokan jo elmenyekkel tertek haza,ami nagyon jo az ember lelkenek.Nekem jol esett,hogy barmikor szivesen latnak motorozni mas heleyeken is.
Jovore is osszehozunk egy kis barati motorozast mert ezek az emlekek megmaradnak,a tobbi hau-hau....
Ferencem,te rendesen félre érted vagy félre olvasod amit írtam.Mindenki volt kezdő,sőt én még most is az vagyok. Attól hogy valaki nem szeret minden hétvégén (itt a hangsúly a MINDEN HÉTVÉGÉN van)kezdőkkel hajtani, attól még nem biztos hogy önző.Lehet csak jót akar motorozni. Én is voltam kezdő motoros létemre olyanokat kalauzolni a bakonyba,akikre annyit kellett várni,hogy a sok önindítózástól lemerült az akksim a nap végére.Nem tüsszögtem nekik,elfogadtam ennyit tudnak és pont.De mondjuk fél évre éppen elég is egy ilyen túra.
Aki nem tudja elfogadni a kezdőt,az nem biztos hogy egyedül marad,lehet hogy hozzácsapódik inkább egy haladó csapathoz. Van itt a környéken olyan is,aki nap elején oda áll a feljáró elé,aztán aki feltud menni az mehet vele,aki meg nem,az megy másfelé.
Mindenkinek mást jelent a jó motorozás.Van akinek a szántóföld kerülgetés,van akinek az erdei utakon száguldozás,van akinek meg a folyamatos szopás motor dobálás cibálás.Olyan meg nagyon ritka (majdnem sosincs) hogy minden,mindenkinek jó.
http://youtu.be/YB3BTzYMShk