Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szasztok!

Nemtom, idén gondolkodtatok-e esetleg fórumtalin. Mert ha igen, és ha szeretnétek egy hajdani enduró VB pálya maradékán izmozni egy kicsit, akkor megbeszélhetjük Kaposvárra. A pályától kábé 600 méterre van egy kellemes panzió, olyan ötezer körül fájna a szállás némi kajával, és keréken ki lehet gurulni terepre. Zárt udvar van, a motorokat külön el lehet zárni, van mosási lehetőség is. Este lehet valami gyengébb ivászat, ha érdekel Benneteket. Ki lehete nézni valami hűvösebbnek tűnő hétvégét...
Nézzétek meg,mit fabrikáltak az etikus vadászokSzépen lassan potyog belőle a kaja.
Szasztok!Itt vagy Ronis?Ugy néz ki hogy 30 ért 1 garniturát.Nagyker ár
ha valami kimaradt akkor szólj! a méretet le kellett csökkentenem, ami miatt a feliratok nem nagyon látszanak, de azt hiszem mindenhol felé írtam...amúgy köszi a képeket!
A vadászokról csak annyit (itt tisztelet a kivételnek-de az nagyon ritka),nem olyan rég raktam le egy 20 lábas hűtőkonténert (vadásznak),aki nem viccből vette ezt.Azt viszont többször láttam,hogy a zárójelben lévő vadász a plombát nyitva hagyta,rákészítve az állatra,ha menet közben ellenőrzést kapna,gyorsan rá tudja rántani.A vadászat azok sportja,akik elitnek gondolják magukat.
Szerintem nem kell (itt) senkit meggyőznöd, mert mi tudunk különbséget tenni. Csak többeket fenyegettek már "vadászok" puskával, hogy lőgyakorlatot rendeznek a fejükre.
Egy ilyen eset után nehéz nyugodtan ülni a seggeden és elbeszélgetni azzal aki ugyanolyan ruhát hord.
De hál' Istennek Nikkék környékén elindult egy jó dolog és remélem a jó példa is ragadós, nem csak a rossz.
Fent vannak a képeim,lehet nézegetni!Ez a kép pl eléggé ábrázolja a helyzetet!
Jaja ez így van.Nekünk is van kint a semmi közepén egy szántóföldünk.Nem nagy kb 5000négyzetméter.Csak nem terem rajta semmi mert szar a talaj.Pályát akartunk rá csinálni ezért bementünk az önkormányzathoz hogy kell e valamit bejelenteni vagy ilyesmi.Hát eléggé lelomboztak.Annyi faszságot kellett volna kérelmezni,ezen felül valami talajterhelési díjat is kellett volna fizetni mivel a motorok szennyezik a földet Hogy ba..ák szájba annyukat!Az MTZ nem szennyezi mikor ömlik belőle a hűtővíz meg az olaj.Meg agyon gyomírtózzák műtrágyázzák a földet Kész vagyok ettöl az országtól De nem is az ország a baj hanem az itt élő szarkupac irígy geci annyáteladná emberből
nem beszélve arról hoyg mondjuk veszel egy lelgelőt nem motorozhatsz rajta át kell minősítened sport létesítményre vagy valami ilyesmire (nem emlékszem pontosan hogy hívják)
ez nem olyan egyszerű ahogy elképzeled hogy vesz földet csinál páylát és szed belépőt minket (fair play motocross se.) szivatnak orba szájba volt összetűzésünka natura 2000 el a polgármesterrel valami vízüggyel is és minden évben basztatnak a natura 2000 kitalálta hogy a crosspáylánk területén kiírtottuk az ősgalagonyást mert kivágtunk pár bokrot az egyik feljárón minden évben nehéz megszereznünk az engedélyt hogy a patakból tudjuk locsolni a verseny alatt a páylát (csak a verseny alatt) ja meg valami őshumuszt is tönkretettünk pedig egy kibaszott agyag pálya a csolnoki hát röviden erről ennyit, ha iylen egyszerű lenne ahogy mondod szerintem sokkal több páyla működne sőt... biztos!
Igen, itt élek Magyarországon! De lassan azt kell mondjam SAJNOS!

Mindegy, nem akarok én senkit semmiről meggyőzni! Csak mivel én motorozom, fater vadászik talán van némi rálátásom a dolgokra. Nem pedig egyetlen éppen "köcsög" vadásszal hozott össze a sors aki fegyverét lóbálva átkozott...

Ezért tart itt ez az ország, mivel a emberek irigyek és kompromisszumképtelenek!
"... dögöljön meg a szomszéd tehene..."
Nekem rendszámos a motorom de mégse érek vele semmit az erdőben.Esetleg azt hogy letörik vagy felírják Ezért fel se rakom rá!
tanuljanak meg fára mászni, vagy szaladni, ha meg akkora a seggűk hogy nem birnak akkor löjenek talaj szintröl,,

vagy had épitsünk mi is az erdőben lévő faanyagbol enduros akadály pályát,,

lenne is pár ötletem,
Hali!
Csináltam pár képet meg videot egy helyről, ahol elég közel van a les az etetőhöz. (megvannak a gps koordináták is). Ha meglesz az idézet a vadászati törvényből vagy vmi hivatalos dokumentumból, h ez így tiltva van, küldöm a blog-ra.
Egyébként elég fullos kis les
az összeszegelt akadálypályát arra a több ezer magaslesre értettem ami az országban van, mivel egy magaslesnyi fa anyagbol már egész jo kis fa ugratot vagy akadályt lehetne összeszegelni az erdőben,,,

tényleg,nekem miért nem szabad?
az élet már csak ilyen, igazságtalan és tele van általánositással

mind ahogy minket is ugyan ugy beálltalánositanak a vadászok, ezért miért kellene nekem huzni közöttűk vonalat?

tudod erröl az jut eszembe hogyha majd megélem azt hogy egy internetes vadász forumon, az eggyik csetelö vadász azt fogja bizonygatni a másiknak hogy ne álltalánositsunk elvtársak, a motorosok sem mindenröl tehetnek huzzunk vonalat közéjűk, mert van köztűk is normális, és hűlye gyerek,,,,,

már meg ne haragudj érte, de hol élsz te,? makd ha ide bevágsz egy ilyen beszélgetést akkor majd én is fogok kűlönbséget tenni, mercis meg audi terepjáros vadász, és ződ suzuki samurájos vadász között.
Nem, nem szoktunk!
De még mindíg csak hangsúlyozom! Nem a "vadászokkal" van a baj!
Azokkal a kik hogy nem a mercit karitolják össze inkább vesznek egy új navarát, az "csak" 6,5-7 milla.
De sorban:
Nem szoktunk fát lopni, de a vadászismerőseim sem! A falusiak annál inkább hát még az etnikum, akik hozzá vannak szokva a régi időkhöz: csak a teherautó mérete és a kitermelés gyorsasága változott(pl. motorfűrész)

Fater vadász, mégis itthon a hűtőbe csirke- és pulykahús van!
Vadhúst csak leadva hűtőházban láttam, már jóideje!

A vadászok akadálypályát csinálnak maguknak?

Ej no, hányunknak rendszámos a motor? vagy a crf-el nem jártál erdőben?

De mondom nekem ebben az egészben az álltalánosítás csípja a szemem.
Ha vki olyan vadász akire fújjoltok az megveszi hektárszám az erdőt, körbekeríti és elintézi azt is hogy ha csak gombászni mész akkor is seggbelőhet minden következmény nélkül!
Ugyanúgy a gazdag motoroscsávó vesz magának földet körbekeríti, csinál egy pályát, és Tőled és Tőlem belépőt szed!
Tehát megint ki húzza a rövidebbet? A "vadászok" Te és Én...
Szevasztok!
Szerintem sem szabad hallgatni,mert ha másra nem is jó ez,amit csinálnak a srácok,de ez is a természetvédelem része.Amit a vadászok csinálnak,az nem a sérült állatok kilövése,ill. a túlszaporulat féken tartása,hanem nagyüzem.Úgy a zsíros külföldi vadászok idehordása,kismadarak kipusztítása,amiről nem sok szó esik a médiában,pedig azt csak szervezetten lehet tenni,ugyanis több ezer darabról van szó.És a legtöbb "állat" elszaporodása mostanában az erdőben az etnikum.Lopják a fát mindenhonnan,tönkretéve adófizető vállalkozókat és erről sem sok szó esik.
Per pillanat ennyi jut eszembe erről a témáról.
ti szoktatok minden motorozáskor a motoron elöl hátul egy rakat fát felkötözve haza vinni,,?

ti is szoktatok a motoron állatokat lelödözni ott a helyszinen vadász késsel kizsigerelni aztán a tankra fektetve haza vinni jol megenni,,?

ti is szoktatok fákat kivágni amiböl az erdö közepén tucatjával összeszegelve jo kis motoros ugratokat, akadály parkot épitetek,,?

ti is szoktátok az erdei uton szembe jövö rendszám nélkűli vadász terepjárokra meg erdészeti teherautokra rázni az öklötöket,meg puskával hadonászni feléjük,?

ne má hogy nem szoktatok?

hát én sem bassza meg,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ugy ahogy tetszik mondani .Az a baj itthon csak a negativ példa lehet(ne)hasznos...mármint azhogy őksem angyalok,csak ugyvan beállitva a dolog..
Ez így van szószerint!
igaz hogy nem szoktam sörözni, inkább borozni, valami joféle igazi száraz borral, de benne vagyok egy poharazgatásos beszélgetésbe,

azért azt még elmondanám hogy igenis lázadni kell,és meg kell mutatni a mocskukat, mert ha nem lázadunk hanem beletörödűnk a sorsunkba fűlűnket farkunkat behuzva akkor ne is csodálkozzunk hogy egy idő után majd a vadászok kilövési engedélyt is fognak kapni a gaz bűnözö közellenség erdei motorosra..........
miért vigyázzak,?
vigyázzanak ök, ha egyszer egy tilos betiltott dolog az EU-ban etikátlan magatartás miatt akkor nehogymár nekem fájjon a fejem miattuk ,,,,,,,,,hogy jajajjjajjj inkább csöndbe maradok,

az erdei motoros dolog viszont elég jol normalizálodott ,jo pár éve már, pl németországban, olaszországban , franciáknál, egy rakat hatalmas terűleten lévő kijelölt erdei enduro pálya van, rendesen menetirány szerint felnyilazva, szinek szerint jelölve a nehézség.

igaz hogy egy ilyen pályán a napi bérlet 35-50 eur, és vannak extra szabályok, pl tankolni szerelni csak spec neylonon lehet, adnak szemetes zsákot, és ha valahová mellé szemetelsz akkor extra bűntit kapsz, és hasonlok.

a fő probléma az hogy mint sok más is ez is elég jol elcsuszott defektes irányba mi kis országunkban.
a vadász olyan erdei játszoteret épit az erdöben kénye kedvére amilyen csak eszébe jut,ott és annyi fát vág ki amennyit csak akr hogy magasleseket szegeljen össze,
az erdészetek annyi tarvágást csinálnak föleg az elmult kb 3 évben hogy lassan nem marad erdő se,
de az erdei motoros az mindenröl tehet, mert berreg az erdőben, és elvileg hagy valamilyen nyomot a több évtizedes bakhátos erdei uton,,,,

azért ez igy elég aránytalan,,, SZERINTEM,,,,
Hello S&B küldtem a címedre jónéhány képet!Kérlek a szöveggel együtt rakd fel köszi!
Azért ezzel vigyázz!
Magasles+ koordináta elküldve EU-hoz!
Sajnos Mo-on nincs ez szabályozva,(mint megannyi más), de szerintetek dagonya mellett lesről lőni mennyivel etikusabb, mint szórónál?
Ha véletlenül az EU rákényszeríti a szigorítást az itteni vadászokra, előbb utóbb minket is elérnek ezzel...
Csak nézz szét külföldön: Németországban szigorú a vadásztörvény? Igen! De a motorosok is inkább ide járnak(-tak), nem otthon motoroztak! Mivel ott ha elkapnak NAGYON meg*sznak...
DE hangoztatnám: Szinte mindíg a pénzes vadászokkal (motorosokka) van a baj!
Nem védem én jobban őket de nem mindenről ők tehetnek...
Viszont szívesebben tárgyalnám ezt ki sör mellett, vagy motorozáskor, megyek dolgozom kicsit... Lenne még hozzáfűznivalóm...