Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Egyébként a "kritiak" kifejezés a star trek egyik népére, vagy bolygójára utal...?
Melegekkel nem ebédelek, ne haragudj!
akkor hívjál fel homér... jó volt a mai ebéd......

LX
LX, most lassan mennem kell, de szeretném kommentálni a portrédat később!
szóval rám...
de én megszólítva is éreztem magam

LX

na végre.. már vártam, hogy más is hozzászól.

1, nem vagyok fotós! És ezt vállalom. Sok mindent teszek érte, hogy az legyek, de nem vagyok az. Remélem egyszer az leszek.
2, Lelkes amatőr vagyok, akinek van célja ezzel az egésszel.
3, spóroltam hozzá rendesen, hogy megvegyem a felszerelést.Lehet ezért utálna, de sok köze senkinek sem nem van hozzá. (nincs sértődés, ez csak egy tény.)
4, hogy minek? Ha másért nem, hát azért, hogy kielégítsem ezirányú vágyaimat. Kipróbáljam és használjam ezeket. illetve hátha hosszútávon hasznomra lesznek. Bízom benne, hogy 1x mondhatom, hogy fotós vagyok.
5, kreativitást tényleg nem lehet vásárolni. Azonban tegyük hozzá azt is, hogy az emberek ízlésvilága elég széles. Lehet, hogy ami neked, nekem nem tetszik az sok más 1000 embernek viszont igen.
6, nem akarok "parasztvakítani". Ha így jött le, akkor itt kérek elnézést.
7, Én csak az én motivációmról beszélhetek : én akkor örömködök, ha tetszenek az embereknek a képeim. pl.: ha csinálok egy portrét, és látom, hogy akinek készült annak tetszik, akkor örülök, és ez motivál.
8, én töltöttem fel képet. Éppen most.

az itteni vitáról pedig annyit, hogy én spec örültem neki, hogy végre valami - általam annak gondolt - értelmes témáról lehet vitatkozni. Zemával meg talán vagyok olyan viszonyban, hogy nem sértődik meg..

no... azért reagáltam csak, mert azért úgy gondolom, hogy (remélem csak) részben nekem is szólt a kritiak.

LX
Annál keményebbet!
Szó szerint.
Diót.
Csak kérdem...Ugye nem meggyet?
Közben rájöttem Zseby kire gondolhatott.
Sztem Debreceniek...
Igen. És?
Szedsz valamit?
A nagymellű nem biztos, ahelyett nagyképűt akartam írni...
Az egyik nagymellényű, nagymellű.
Én vagyok az egyik!
Szerintem az legyen a következő téma, hogy Zseby kire gondolt, ki az a kettő?
Olyan mint mikor tudjuk, hogy spicli van köztünk, mindenki nézzen maga mögé, és lehet, hogy pont a másik az!
Rejtélyes!
Én már elismertem de nélkül képet, és még LX képe is köztük volt...
.
..
...
De most már bánom!
Gyerekek, én nem értek a lovakhoz, de attól még véleményem van, így megosztom. Nem akarom címezni senkinek, így is meg fogom kapni a magamét, de leszarom. Kár azzal jönni, hogy én úgyse tudhatom, meg hülye vagyok hozzá. Ezzel én is tisztában vagyok! Csakhogy én nem is osztom az észt, és nem csinálok úgy, mintha én fostam volna a fotózást.

Mindenki mondja a magáét, mert hát olyan kurva tapasztalt fotósok vagytok, hogy olyan már nincs is. Csak egy dologban sántít a sztori: NEM VAGYTOK FOTÓSOK! Szerintem az ide írkálók közül max. 2-en mondhatnák el magukról, a többi csak ugyanolyan lelkes amatőr, mint én vagy akárki más, max. kicsit vastagabb pénztárcával (és lényegesen nagyobb mellénnyel) rendelkezik és ezért megengedhet magának egy fél fotósboltot. Sokszor csak ámulok, hogy mi mindent összevásároltatok vagyonokért. De minek? Ettől a képek nem lesznek jobbak. Élesebbek lesznek, meg szépek lesznek a színek, de sajnos kreativitást vásárolni nem lehet.
Megy a parasztvakítás, meg a lexikonok bemásolása, aztán meg felkerülnek a sokszor életlen, unalmas, semmitmondó, izzadságszagú képek. Uraim, talán egy kicsit több szerénység nem ártana!

Sajnos sokszor kitűnik, hogy kinél mi a motiváció, és az esetek többségében ez az ego. Egyszer nem láttam, hogy "de" nélkül elismertétek volna a másik munkáját.

Aztán meg csodálkoztok, hogy senki nem tölt fel képet...
igen, ez igaz.
neki már van kialakult stílusa is..
viszont ami egy igazi keverék ebből a szempontból, az az esküvő. mert ott van akció, van statikus téma is. Mondjuk a fix 600 létjogosultsága eléggé megkérdőjelezhető...

LX
hhmmm... na jó nem haragszom...
bár már látom, hogy az előbb nem kellett volna leírnom, hogy van igazság abban amit írsz.. francba... elkapkodtam...

egyébként azt hiszem, hogy ez kb olyan téma mint a "yamaha jobb mint a kawasaki". Ki erre esküszik, ki arra...

LX
Igen, de az nem fotóz mindent, csak azt, és abból él, stb...
Ne kezdjük újra...
Igazad van.

Kérlek ne haragudj.
az viszont igaz, hogy db számban, és kényelemben a 70-200 nyert...
bár azért az sokat elmond, hogy ha megnézed, akkor a sportfotósok jó része bazi nagy fix ágyúkkal dolgozik.... illetve 2 vázzal....

LX
ok.. akkor a 300 pedig 300*1,6 crop-os vázon...
viszont ha már van FF-es vázam, akkor szívesen használnám azt a legtöbb esetben... vágási?
bár tény, hogy 2 FPS-sel lassabb, de a fókusza rendesen gyorsabb és pontosabb..

LX
"70-200 F2,8 IS II USM : 660 talán... és akkor az még mindig csak 200."

x 1,6 = 320 mivel két vázad van.

Árban már jobb egy picit, de legyen ugyanaz, és mégis 50%-al kevesebb obi.