Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

soha

LX
ja... és még egy dolog...
Fix 100 az stabis. Ára 230 körül van
Fix 300 stabis (bár csak F4) : 430 kb
70-200 F2,8 IS II USM : 660 talán... és akkor az még mindig csak 200.

mivel nekem se 70-200-am, se fix 300-am, és nem is hiszem, hogy lesz.. ezért ez csak egy elméleti vita

LX
De ha nekem lesz igazam, akkor befejezed ezt az LX monogramozást!
Ha BG800 részéről nem, akkor leszünk bajban...
részemről rendben.

LX
össze-vissza beszélsz már baszki'.
na mind1.
én a fix 300-ra azért írtam, hogy kell(ene), mert szerintem a FF-en a 200 kicsi. ennyi. És HA már cserélnék, akkor egy fix 300-ra szavaznék, mert a fix100 mellett nem érzem a 70-200 szükségét.
azt meg szerintem nem lehet vitatni, hogy a felépítésüknél fogva a fix-ek szebb képet rajzolnak. Millió meg egy teszt kép van fent a neten. Persze, utómunkával simíthatók a különbségek.

LX
BG800-nak van 70-200-a az új II-es, IS-es.
Neked van fix 100-ad.
Elmegyünk valahova, tripodról ugyanarról, ugyanazzal a géppel lövünk egy-egy képet.
A két raw-ot megkapom, és én megcsinálom az utómunkáját mindkettőnek. És tök ugyanazt fogjátok látni, bármekkora nagyításban.
Ha nem, akkor elismerem, hogy kell a fix 85-100-135-24521-125-02 meg még egy pár, még akkor is ha lefedi az összeset a 70-200.
Rendben?
Alex, azt mondtam, hogy 30,000 forintos objektívvel fotózz esküvőn?
Ne bassz már fel, ne legyél fasz, a vita nem erről szól!
Persze, h nem 18-55-el megyek esküvőre baszki!
A vita arról szól, hogy kell fix100, meg fix300, meg fix 85, meg a faszom tudja, mert bár a 70-200 lefed mindet, de akkor is kell. Ez a vita.
"2 váz 3 obinál pedig az a gyorsabb, ha a két vázon lévő obit kevésszer kell cserélned a 3-ra. Hidd el, ezt már egy nagyon nagyon nagyon minimális tapasztalat mondatja velem... (esküvő)"

Esküvőnél milyen 3 objektívet használsz?
Persze fix 100, mi? Ami kell, mert a 70-200 szarabb...

Csak valaki mutatna már egy képet ugyanarról a két obiról, és ugyanolyan hatást elérő utómunkát tenne rá, kiváncsi vagyok, mennyi különbség lenne... Öööö, semmi?

Esküvő 70-200, és 5d, vagy 1D, ami bírja az ISO-t.
Az esküvő nem úgy zajlik, hogy kirohanok, mert nagylátó kell, meg visszarohanok, mert 70-200-as portré kell, aztán 5 percenként rohangálsz ki, és csereberéled. A másik vázon meg ott a fix. 50. De ha te így fotózol esküvőt, akkor rosszul csinálod...

Azt gondolom nem attól leszek jó fotós, hogy 5-6-7 obim van, és megmagyarázom miért is jó mind. Mert meg lehet magyarázni, hogy mindegyik másra kell. De ugyanazt el tudom érni 2-vel is...
úgyis...
hidd el hogy vannak érveim hozzá... de tényleg hoszsú, és felesleges lenne leírni. Neked úgy is más a véleményed. De mást is preferálsz a fotózásban mint én.
Mellesleg ez végre legalább egy értelmes vita itt a fórumon. Még akkor is, ha nem értünk egyet. Legalább mindenki megismeri a másik gondolatait erről a témáról.

LX
ok... akkor próbált ez megcsinálni egy esküvőn! csak, hogy meglegyen a másik oldal is...
de ezen az úton mehetünk tovább is : az öreg Szipál egy 5 - 6 éves Lumix-szal csinál portrét, amit aztán qrva sok pénzért elad. Na akkor b*sszuk ki az összes gépünket, és ojjjektív parkunkat a kukába...
vagy az R1-et, mert úgysem tudod kimotorozni... én még az R6R-et sem...
nyílván... szélsőség amit leírtam...

LX
Rendben.
Nem tudlak, és nem is akarlak meggyőzni.
Minek költsünk csak egy millát obira, ha lehet 3-at is, minek legyen csak 3 obi nálunk, ha lehet 5-6 is.

Félreértés ne essék, mindenki azt csinál, és arra megy amerre akar, de azt gondolom pár esetben nincsenek ész érvek, csak a saját állásponthoz való ragaszkodás.
Srácok, másfél évet fotóztam egy 20,000 Ft-os 18-55-el, meg egy 30,000 Ft-os fix 50-el! És ha nem mondom meg, melyik képemről jött le volna azonnal, hogy gagyi objektívvel készült? Egyikről se!
Kitapasztaltam, hogy hol, milyen beállításokban, és milyen helyzetekben jó, és ott használtam. Persze, most az L-es mellett ég, és föld a kontraszt, de nem elsősorban azok a képek között, amiket már megcsináltam a 18-55-el.
eddig nem igazán vettem olyat ami ne lett volna hasznos hosszútávon, vagy rossz vétel lett volna...
2 váz 3 obinál pedig az a gyorsabb, ha a két vázon lévő obit kevésszer kell cserélned a 3-ra. Hidd el, ezt már egy nagyon nagyon nagyon minimális tapasztalat mondatja velem... (esküvő)
és egy dolog biztos. Akarok még esküvőt fotózni, mert az tetszik.
Hogy minek vettem meg?
1, mert ahhoz amit fotózni akartam, és ki akartam próbálni szükségesek voltak.
2, nem mintha szükség lenne rá, de mind1ik obiról el tudom mondani, hogy miért vettem. (Nem untatlak benneteket ezzel.)
3, ez most 5 db obi. Pont elfér a táskában.
4, azért vannak gondolataim, és céljaim......

LX
Nem tervezem még, bár most hogy olvasok róla...

Nekem 16-35 és 70-200 van. Amiket én fotózok arra jó ez, bár egy 50 fix nem lenne rossz persze 1.2-ben.
Lehet, de most odarakom a kezem a bárd alá, hogyha itt bárki megmondja a különbséget egy fix 100 2,8, meg egy 70-200 2,8 obi között, ha egy utómunkázott képet lát.

Ez parasztvakítás. Persze, mindig jobb a fix. És mindig látszik, hogy jobb? Nem. Az esetek 90%-ban látszik, hogy jobb? Nem. Az esetek 50%-ban látszik, hogy jobb? Nem. Az esetek 20%-ban látszik, hogy jobb? Nem. Akkor az az érv, hogy mindig jobb egy fix, mint egy zoom, az számomra nem érv.
Te nem akarsz venni 10 obit, h csak legyen?
Akkor amíg nem alakul ki, minek vásárolsz össze minden szart?

Kicsit azt érzem, hogy hülyének kellene magam érezni, mert elítélem az 5-6-7 objektívet? Nem az a lényeg, hogy én ász vagyok, vagy sem, mert megvan a stílusom. Az én stílusomnak a 17-40, 50, 70-200 elég. Ahogy ez a kombó a vadállatok fotózásán kívül szinte mindenre másra is elég. Meg gyorsaság? 2 váz, 3 obi. Van ennél gyorsabb megoldás?
Minden új dolognak örülök.

Gratulálok hozzá!
egyébként pedig itt az én (legutóbbi) megoldásom a gyerek portréra...
nyugodtan lehet kritizálni annak aki kedvet érez hozzá
portré
LX
makró-t kéretik kihúzni
és a japók még nálam is alacsonyabbak...
nem lehet mindenki akkora áááász mint TE, hogy már legyen egy kialakult stílusa... én szeretek sok mindent fotózni... (tudni nem tudok, de az más kérdés.. ) és maj' szépen lassan kialakul az is, hogy merre menjek...

LX
De már megvan a fix sor. És egy zoom sosem lesz olyan, mint egy fix.
Tehát, foglaljuk össze:

Zoli: Autóverseny, extrémsport, street fotó, város, modell, portré, animalsex madárral.

LX: esküvő, város, repülőnap, makró, sport-verseny, modell, portré.

Ti nem fotósok (bocsánat, hobbiamatőrök) vagytok baszki, hanem japán turisták!