azt kell mondjam, illetve írjam, hogy Balunak vagyon igazsága.. sportfotókhoz elég sok esetben ki kell kapcsolni a stabit.. Bár ugye az új 2,8-ason két fajta stabi van. Elméletileg ( ! ) a II-s hivatott a sportfotózást szolgálni. De fogalmam nincs róla, hogy ez hogyan működik.. .szóval nagyon elképzelhető, hogy a mi szintünkön pénzkidobás a stabis. (bár akkor akár az összes cucc is pénzkidobás.. ) másrészt pedig a 70-200 viszont tuti, hogy kevés lesz egy FF-es vázon.. vagy rendesen közel kell menni. Én spec egy fix 300-ra szavaznék aaaaz tuti...F4 IS már 400 körül elérhető emlékeim szerint... a 2,8 az bazi drága...
megfelelő utómunka is kell hozzá, és az nem az hogy hazamész a meccs után mondjuk bicajjal
zalaegerszegi csarnok a legretkebb ahol voltam fotózni , ott ilyen képeket lehetett lőni : http://20120418ztevsjkse.balus...
5D-vel vagy 1D-vel biztos jobb képeket tudtam volna lőni, de sokan még ilyen cuccal sem tudnak , nekem 650D lesz a következő gépem
teremben sem tudsz 400-nál rövidebb záridőt alkalmazni, valamikor 250 kell neki iso1600-on 2.8-on, rá kell érezni a gép és objektív működésére és lehet sokat spórolni
Na jó, de te mindig mozogsz expo közben is, ettől vannak az elmosott/húzott háttereid. Ahhoz valóban nem jó az IS/VR, ahhoz biztos kéz és jó sebességkövetés kell. De mondjuk egy levegőben lévő bmx-est, vagy snowboardost elcsípni, 200-on, pláne gyengébb fényben, kézből...
Az a baj, h a teléknél ha ki van tekerve a zoom, és bemozdulsz fél centit, az a 70-200 esetén a végén másfél lesz. Telénél mindig veszélyesebb a bemozdulás, nem hiszem, h túl jó ötlet lenne az IS nélküli, nem?
70-200L f2,8 IS II USM, ez minek, teljesen felesleges az IS , vegyél olyat ami nekem van, stabi nélküli, és még pénzed is marad az mk III-ra
nikon 70-200 f2.8 VR mittudomén mi kódos, 600 ezer, és le kell kapcsolni a stabit hogy működjön rendesen, mondtam is Leo-nak, most spóroltam neked 300ezret
"Ne mondd, hogy 1600-as iso-t, látványos minőségbeli romlással bírják a 3, agy akár a kétszámjegyű canon-ok!"
De mondom!
LX
LX
zalaegerszegi csarnok a legretkebb ahol voltam fotózni , ott ilyen képeket lehetett lőni :
http://20120418ztevsjkse.balus...
5D-vel vagy 1D-vel biztos jobb képeket tudtam volna lőni, de sokan még ilyen cuccal sem tudnak , nekem 650D lesz a következő gépem
nikon 70-200 f2.8 VR mittudomén mi kódos, 600 ezer, és le kell kapcsolni a stabit hogy működjön rendesen, mondtam is Leo-nak, most spóroltam neked 300ezret
J(ly)X