Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Részvétem, hogy nem látod a fától az erdőt
Igenis fasza kép
Anyukád nem engedte, h az autista gyerekéről képeket csináljak, így maradt ez.
Mi a sz@r?

Egy falat fotóztál le? Minek rakod ki ezt bárhova?
nemrosszzzzz... :)))))))))))))))
ijent már és is csináltam többször is de volt mikor a képen már nem látszódttak annyira a napsugarak mint szabad szemmel
Biztos remek képekről maradtam le.

Csak a jobb képek nincsenek fent újra...
Ő lenne az?
Tessék példát venni mostantól.
Ez egy nagyon jó kompozíció, rég láttam ennyire jól összerakott képet, gratulálok!
Tudtam én, hogy szájkaratéjosok vagytok mind!
Na akkor ideje vmi emberi nyelven okoskodni kérem szépen

Kezdem én:
Ezt egy Nokia c2-es telefonnal csináltam,, és látni rajta a lényeget. Nincsen semmi zaj rajta, épp akkor fejezték be a favágást a háttérben. Szűrő se kell hozzá, különben is tésztához jó csak.
Lencse meg nincs, megettem múlt ebédkor az összeset.
Faszt, csak olyan szavakat találok ki, amitől úgy tűnik, mintha, de amúgy ugyanolyan béna vagyok, mint a többi kutyaütő itt.
Ember! Akár hányszor olvasom a hozzászólásaidat ebben a topicban, esküszöm egy szavadat sem értem
Nézek, mint hülye gyerek a moziban Hm...lehet, hogy konyítasz vmit a fotózáshoz? Franc se tudja
Ez már jobb.
A zajszűrésben nem érdemes baltával módosítgatni. A kevesebb több. És a beépített (LR, PS) zajszűrők szarok, a beépülők között is sok a tré. Kb. 10-et próbáltam ki, és a noise ninja, meg a topaz denoise vált be a leginkább. De ezekkel is jó eredményt úgy érsz el, hogy manuálisan, a képhez igazított zajprofil alapján tünteted el azt. Az auto funkció is jó(bb, a többihez képest), de manuálisan szebb lesz minden.
lightroom-ban nem szeretek énsem zajt szűrni, konvertálásnál elcseszi a fotót, ps-ben csinálom mindig utólag imagenomic noiseware-el :)
Élesítést nagyon ritkán használok, pláne tájképnél, én ott nem igazán érzem szükségét.
A Lightroom zajszűrését is csak úgy elnagyoltan, mert valahogy nem érzem még igazán. De most leszedtem a Neat Image demoját, azzal javítottam és már ez is nagyon sok zajt eltüntet.
Nem is mondta senki.
A harmadik pl. nem az.

A többire rámentél a clarity, meg a sharpness csúszkákkal mi?
Az megbosszulja magát. 25-30%-nál többet nem szabad élesíteni, mert úgy működik, hogy pixelesíti a képet, hogy élesebbnek hasson. Max. 25%, és utána noise ninja, vagy topaz denoise. Én csak helyi érzéstelenítést...öööö...élesítést szoktam alkalmazni, nem az egész képen.
Most mé' vagy ilyen?
És a hozzáadott grén effekt az smafu?

Zoli,
ez mé' lett ilyen zajos?
ISO?
szép természeti jelenség volt... de kb. lenyomtad a gombot és annyi... szerintem ennél több "munkát" nem fektettél bele

sorry
Nesze...
Majd a jövőhéten.
Töltsél most már fel vmit!