Tudtam én, hogy szájkaratéjosok vagytok mind!
Na akkor ideje vmi emberi nyelven okoskodni kérem szépen
Kezdem én:
Ezt egy Nokia c2-es telefonnal csináltam,, és látni rajta a lényeget. Nincsen semmi zaj rajta, épp akkor fejezték be a favágást a háttérben. Szűrő se kell hozzá, különben is tésztához jó csak.
Lencse meg nincs, megettem múlt ebédkor az összeset.
Ember! Akár hányszor olvasom a hozzászólásaidat ebben a topicban, esküszöm egy szavadat sem értem
Nézek, mint hülye gyerek a moziban Hm...lehet, hogy konyítasz vmit a fotózáshoz? Franc se tudja
Ez már jobb.
A zajszűrésben nem érdemes baltával módosítgatni. A kevesebb több. És a beépített (LR, PS) zajszűrők szarok, a beépülők között is sok a tré. Kb. 10-et próbáltam ki, és a noise ninja, meg a topaz denoise vált be a leginkább. De ezekkel is jó eredményt úgy érsz el, hogy manuálisan, a képhez igazított zajprofil alapján tünteted el azt. Az auto funkció is jó(bb, a többihez képest), de manuálisan szebb lesz minden.
Élesítést nagyon ritkán használok, pláne tájképnél, én ott nem igazán érzem szükségét.
A Lightroom zajszűrését is csak úgy elnagyoltan, mert valahogy nem érzem még igazán. De most leszedtem a Neat Image demoját, azzal javítottam és már ez is nagyon sok zajt eltüntet.
A többire rámentél a clarity, meg a sharpness csúszkákkal mi?
Az megbosszulja magát. 25-30%-nál többet nem szabad élesíteni, mert úgy működik, hogy pixelesíti a képet, hogy élesebbnek hasson. Max. 25%, és utána noise ninja, vagy topaz denoise. Én csak helyi érzéstelenítést...öööö...élesítést szoktam alkalmazni, nem az egész képen.
Igenis fasza kép