Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Rövid pontos é?
Irjá máá hejesen mert kapsz egggyet. A mé az kétt é.
Az elromlott meg egy t. Értetéé?
annnyival többet tud?
Itt is ferde a motor.
Az mé van?
Miért nézi az elejét?
Elromlott?
Nem rossz, csak semmilyen!
A víz nehezebb téma mint gondolnátok, jó ötlet kell. Csak a víz magában nem elég. A másodikon sztem semmi nincs ami téma lenne, mi a lényege, értelme a képnek? Az első lehetne jobb, pl ha a víz nem fodrozódna (vagy hosszú záridővel selymes hatású lenne), és a híd tükröződését meg lehetett volna lőni, mondjuk egy naplementekor. Annak van értelme. Vagy HDR-ben megmutatni a züld mohákat a hídon, stb. Emellett vagy teljesen legyen szimmetrikus, vagy látványosan asszimetrikus egy ferde kompozícióval.
Ezek a képek számomra olyanok, mint amikor megyek valahova, és telefonommal excelből fotózok. De ez nem fotózás a szó igazi értelmében.
A másik az utómunka. Tudom, hogy a szerkesztés egyik legkönnyebb és mindenki által használt effektje a vignettálás, de nem kell mindig használni. Akkor jó ha pl. a kép középpontjában van valami amire a figyelmet akarod irányítani, de a képen amúgy sok minden van ami elvonná a figyelmet. Egy tájképre ritkán kell vignettálás.
A második kép ferde, ráadásul a horizont középen van, a víz párhuzamos a kivágás alsó szélével, ezek a tipikus amatőr dolgok.
Amit pedig érdemes megfogadni: Első sosem a téma, hanem a fény.
Ha jó fény van, akkor keress a jó fényben témát. És akkor kezd el az egész fotózássá válni, és nem görcsös kattintgatássá. Tényleg próbáljatok meg arany, és kék órában fotózni, és/vagy hangsúlyos felhők mellett. Ehhez áldozat kell, korán kelni, pont ott lenni, stb... És a tájképek lényege az állvány.
Komolyság van.
Hero 2-őt vegyél.
Már Zema se akar 5D Mk II-őt.

Csak adapterekben térnek el a verziók.
Nem magyarázkodásképp...az elsőnél egy kis beton darabon álltam a víz szélén...így tudtam max a 2. meg direkt ilyen...valami effekt van rajta
az elsót jobb lett volan szimetrikusra, a második ferde és homályos, de lehet az első is majd lekközelebb Jacek
szerintem nagy iso-n maradt, emrt elborult az idő, aztán kipróbáltam úgy is...azért lett ilyen..vagy nem tom
Annyira rossz? mind1...leszarom akkro si ezek közül nevezek valamelyikkel
Azé' vmilyen szintet próbáljunk meg tartani...
Na...ezekhez kérek kritikáka...rosszakat-jókat...mind1..
Nem tudom melyikkel nevezzek egyik sincs olyan mint ezéé' a Finixé...
talán ha szebb időben próbálod fotozni akkoor nem lesz ilyen hangyás nem láttam még a géped, jövöhéten összefuthatunk kis konzultációra a szobornál
az biztos
hangyafoci
Víz-víz, de nem az a lényeg...vagyis nem csak az...csak érdekesnek találtam
Igen.
hát őő, izééé, az viz lenne az a szürkeség?
ez elég érdekes kép lett...magam sem tudom, hogy csináltam
Melyik a jobb kamera? vagy ez cska felszereltségre tér el?
Gopro by hero helmet HD
Gopro HD hero Naked

Hogy szélben milyen szar fotózni
ez továbbra is zseniális fotó..
Agens pályázaton egy motoros fotó lett az első a zsurnalisztika kategóriában.. ha jól láttam akkor egy BSBK-s crash... érdemes megnézni..

LX
mivel casey stoner év végén visszavonul a versenyzéstől és hogy töltsek is ide fel valamit, íme a legjobb fotóm róla, az idei sajtó fotó pályázaton elbukott, az év fotói könyvbe viszont bekérték ezt a képet tőlem, végül is se könyv nem lett sem megjelenés

Canon EOS 500D
Canon EF 70-200mm f/2.8 L USM + 2x
400mm
1/400 sec
f/11
iso400
nincs is mit magyarázni.. jó kép.. oszt' ennyi... tanulni fejlődni meg mindig lehet.. sőt.. kell.. látod, nekem is milyen hosszú idő után sikeredett az a villamosos kép... Zema azóta sem tudja feledni...

LX