koszonom mindenkinek (eddig) a hozzaszolasat. Alapvetoen majd mindig ferden fenykepezek. Biztos, mert bandzsa vagyok : ). En nem lattam ferdenek, de attol meg lehet ferde...sot! A palyazatra szeretnek egy masik kepet kesziteni. Ez egy tobb eves kep, mobillal hidrol (LXnek) csak kiugrottam a kocsibol es kattintottam. De nem magyarazni akarom. Koszonom meg 1x a dicseretet es a javaslatokat is. Mind jol esett!
Felejtsd el itthon.
Ha tényleg ezzel akarsz foglalkozni, akkor azt nem itthon kell, és / vagy kiemelkedően kreatívnak, profinak kell lenned a fotózásban is, és a szerkesztésben / retusban is, emellett kapcsolatrendszer kell, és nagyok sok millió, hogy meg tudd finanszírozni azt az időszakot amíg nem jönnek állandó munkák. Ezekhez persze utazni kell, rengeteg cuccba beruházni, folyamatosan tanulni, és egész nap csiszolni a tudást.
De félre ne érts: a fotós suli biztosan jó dolog, Zema is végigcsinált már néhányat, ha kicsit több időm lenne, mennék én is. De megélni (pláne, hogy jusson új technikára is) szerintem ma szinte lehetetlen csak a fotózásból, pláne pálykezdőként.
Ez egy nagyon jó kép Tacsi! Tipikusan a jókor-jóhelyen effekt. Szép színek, jó kompozíció, érezhető feszültség. Nekem is gyanús a vízszint, de nem vagyok meggyőződve, hogy dől, csak inkább "mintha".
Ez a kép kiabálna egy komolyabb gép után, amitől jobban szerkeszthető/fényelhető lenne, az égbolton javítanék én is, kicsit lehetne még horrorisztikusabb ettől, de alapvetően így is tetszetős kép számomra.
A fotós szakmát szerintem felejtsd el. Nem bántani akarom a megélhetési fotósokat, de látom, hogy a többségük mennyire kűzd az életbenmaradásért. A sajtófotós, mint olyan szinte nem létező foglalkozás, nagyon sok a szabadúszó és iszonyatos pénzek kellenek az elinduláshoz.
Az alkalmazott fotográfiát meg itthon nagyon komoly, nagynevű, többnyire világhírű fotósok alkotják, de oda úgy bekerülni, hogy komoly, pénzes megbízásaid legyenek, szinte lehetetlen.
Az esküvői fotózás meg az én szememben valahol a paparazzokkal egyszintű meló, ha verekedni akarsz 1-1 melóért, hát rajta, az nagyon nem az én világom. Ráadásul iszonyat idő és pénzigényes és nagyon kis százalékban kreatív.
Én jobban ajánlanám a stabil háttér megteremtésére alkalmas munka/állás megszerzését és aztán lehet hobbiból, majd akár annál komolyabban is fotózni, de a lényeg, hogy ne kenyérre kelljen keresned a fotózással.
Alakul ez a topic úgy látom.....jóóó, hogy ilyen rendes-normális emberek vannak itt
Amúgy szeretnék többet megtudni fotózásról, és majd lenne pár kérdésem, hogy szerintetek a fotózás mint szakma milyen? Mert jövőre érettségi, utána szakmát kell választanom...agyalok egy fotós 2 éves szakon
Jaaa és az élcelődés meg mindenhol kell...feldobja a hangulatot
nekem tetszik... max egyensítettem volna picit a képen, mert nekem úgy tűnik, hogy jobbra dől picit.. nálam az ég is OK.. ott max annyi a guban, hogy nem egy jófajta DSLR-rel készült, és akkor LR-ban lehetne húzni egy picit (sokat ) a részleteken.. akkor erősebb lenne a felhő.. esetleg egy gradiens filter... DE.. jó a téma.. van hangulata a képnek.. érezni rajta a víz sodrását, és itt szerintem ez a fontos..
hídról készült? (esetleg helikopterről? ) hasonfekve jobb lehetett volna esetleg?
jajaja... 5D III-is... bár azt ugye probáltad.. no meg egy rakás fehér obi is tesztelhető lesz.. bár azt hiszem, én is kihagyom... de csak azért, hogy ne legyen mégnagyobb a vágyam egy MK III iránt...
Na abba a vízbe aki bement volna, azt fültövön csókolom
Nagyon komoly áradás volt. Olyan sebességgel és erővel áradt a patak, hogy besz@rás volt. A franc ment volna bele a vízbe
Amúgy jó dolgokat mondasz.
Vágható is lenne. Égbolt nélkül.
De a kép minősége egy SE X10i-ből való. Ami szerintem egy jó fotómasina volt ebben a kategóriában.
De telefonnal telefonálunk, kamerával kamerázunk, fényképezőgéppel meg fényképezünk.
Itt a témaválasztás tök jó, jó a kontrasztos éles zöld, én annyiban lőttem volna máshogy a képet, hogy az eget egyáltalán nem tettem volna bele, egyrészt mert jellegtelenek a felhők, másrészt meg a lényeg a földön van, a másik dolog pedig, hogy keresztben lőttem volna egy picit, hogy na hasson amatőrnek azáltal, hogy pont egyenesen előre folyik a cucc. Esetleg cipő, nadrág le, és belegyalogolni, és a vízből lőni!
De amúgy nem rossz, bár látszik, h egy régebbi dos-szal készült.
Ha már víz a téma. FONTOSH! Ez egy régi mobillal! készített képem, nem ezzel pályáznék, csak "mutiba", ha már szó volt arról, hogy mivel és mit lehet fotózni.
Utómunka gyanánt egy effekt van rajta. Semmi egyéb!
Ha tényleg ezzel akarsz foglalkozni, akkor azt nem itthon kell, és / vagy kiemelkedően kreatívnak, profinak kell lenned a fotózásban is, és a szerkesztésben / retusban is, emellett kapcsolatrendszer kell, és nagyok sok millió, hogy meg tudd finanszírozni azt az időszakot amíg nem jönnek állandó munkák. Ezekhez persze utazni kell, rengeteg cuccba beruházni, folyamatosan tanulni, és egész nap csiszolni a tudást.
Na megyek beülök a kocsiba azt bebolyongom a környéket, hátha találok valami vizes részt, ahol lehet valami jobb képet csinálni
Amúgy a Nikon is tart ma a Mai Manó házban. Illetve tartott, épp most lesz vége a D4 és D800-as bemutatónak...
Ez a kép kiabálna egy komolyabb gép után, amitől jobban szerkeszthető/fényelhető lenne, az égbolton javítanék én is, kicsit lehetne még horrorisztikusabb ettől, de alapvetően így is tetszetős kép számomra.
Az alkalmazott fotográfiát meg itthon nagyon komoly, nagynevű, többnyire világhírű fotósok alkotják, de oda úgy bekerülni, hogy komoly, pénzes megbízásaid legyenek, szinte lehetetlen.
Az esküvői fotózás meg az én szememben valahol a paparazzokkal egyszintű meló, ha verekedni akarsz 1-1 melóért, hát rajta, az nagyon nem az én világom. Ráadásul iszonyat idő és pénzigényes és nagyon kis százalékban kreatív.
Én jobban ajánlanám a stabil háttér megteremtésére alkalmas munka/állás megszerzését és aztán lehet hobbiból, majd akár annál komolyabban is fotózni, de a lényeg, hogy ne kenyérre kelljen keresned a fotózással.
Amúgy szeretnék többet megtudni fotózásról, és majd lenne pár kérdésem, hogy szerintetek a fotózás mint szakma milyen? Mert jövőre érettségi, utána szakmát kell választanom...agyalok egy fotós 2 éves szakon
Jaaa és az élcelődés meg mindenhol kell...feldobja a hangulatot
LX
hídról készült? (esetleg helikopterről? ) hasonfekve jobb lehetett volna esetleg?
LX
LX
LX
Nagyon komoly áradás volt. Olyan sebességgel és erővel áradt a patak, hogy besz@rás volt. A franc ment volna bele a vízbe
Amúgy jó dolgokat mondasz.
Vágható is lenne. Égbolt nélkül.
De a kép minősége egy SE X10i-ből való. Ami szerintem egy jó fotómasina volt ebben a kategóriában.
De telefonnal telefonálunk, kamerával kamerázunk, fényképezőgéppel meg fényképezünk.
Nem látom semmiféle szabályzatban, hogy tilos lenne használnom
képrűbeszéjjj....
De amúgy nem rossz, bár látszik, h egy régebbi dos-szal készült.
(Borzasztó idegesítő, hogy nem lehet szerkeszteni itt a hsz-t)
A kép címe:
Árad a Tarna
FONTOSH! Ez egy régi mobillal! készített képem, nem ezzel pályáznék, csak "mutiba", ha már szó volt arról, hogy mivel és mit lehet fotózni.
Utómunka gyanánt egy effekt van rajta. Semmi egyéb!
"Az Extreme Digital Canon napokat tart május 18-19-én a budapesti Mammut bevásárlóközpontban található üzletükben"
rakás dolgot ki lehet próbálni...
LX