Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Aham...........de normalis szallodat kerulod mint vampir a templomot. 😆
Festő albérlőm mondja 1700 guritanak minden glettelés nélkül 😂 ezek lettek az árak. Amikor meg mondom, hogy mennyit spórolok 1 lakáson ha magam újítok akkor meg f2 kiröhög, hogy ismeri a munkadíj árakat. Laminálás 3000 Ft szegözés 1200 ft_tól per méter. Burkolás 7500 ft_tól. Víz, gáz,villanyszerelés hasraütés szerint. 1 lakás kifestése gletteléssel akár tapétázással, mázolással anyaggal együtt 1 millió (55m2) szóval örülök hogy 90százalékbsn magam meg tudom csinálni 1 lakás felújítást. A múltkori kész, kiadva nekiugrottam a földszintesnek 2 hétig várom a gázost, hogy vagdalja le a fürdőszobába az összes gázcsövet, mert a kalort meg a Junkerst kibaxon megy helyette Ariston bojler. Meg húzzon a mosógnek egy nyomót. Press gépem nincs tehát várok. De örülök, hogy a munkák 90 százalékára nem kell várni (meghajlós)
Viszont nem munkasszalloban szállok meg, ha elmegyünk nyaralni 😂
én ehhez nem értek, a glettelt fal az én szememben elég buzis
sajnos már náluk is egyre több helyiségben ilyen
Ellentétben veled aki jól él a melósaival szemben, de igazad van. Amúgy ez volt a szociban is, a melósnak volt egy élhetetlen fizetése cserébe az állam és cégei elnézték, hogy a melós lop ki többet ki kevesebbet, de igazából klénytelen volt, a kapitalizmusban ugye már minden magán tehát nem az államtól lop a melós hanem a tulajtól és itt jön képbe, hogy a fizetés élhető-e amit kap vagy nem? Ha nem akkor lopni fog ha megél belőle akkor is lehet, hogy lop, de kisebb az esély no meg azt tényleg mindenki elítélheti.
Alapbol kétszer kéne glettelni.....
El kell gondolkozni hogy csak azon mennyit spórolok amikor egy lakásban legalább a konyhába és a fürdőbe húzok egy földet bevések 2-3 plusz konektort, lecserélem az összes kapcsolót konektort, kicserélem az összes lámpát 2400-3000 lumenesre a régi szarok helyett a mennyezeten. Ha jól felszívódó magam 1 napos meló.
Élhetnél jó is. De inkább szarul élsz, hogy az államnak meg a melosaidnak jó legyen(taps)
Én nem akarlak téged megbántani bogyó, de az a vakcina még került legyártása amivel engem oltanak(kezeit széttárt)
haver most mondja a festő 2300 forintért glettel négyzetméterenként, és ennyi soronként, ha nagyon szar a fal nekimegy 2 soron, utána kezd festeni
Hektikus.......
Amúgy szerinted én miért csináltam meg a papírt? Kell a "B" terv ha az antennamosásban nem lesz üzlet 😅
SImán.
Villanyszerelő fórumon szokott menni a kérdezősködés hogy "ti mennyiért vállaltok ilyen olyan melókat"
De ilyen pár konnektor felrakás.
Aztán megy hogy 40, a másik 70et úgy is kifizetik, harmadik mondja hogy megnézem a kocsiját és az alapján fog a ceruza.
És ez így megy minden építőipari helye. Kollégák akik építkeztek panaszkodnak is.

Na látod ez a "geciség" nem az hogy te normális bérért dolgozol valakinek.
Én megadnék normaidőket a munkafázisokra, és az alapján kalkulálnám a munkát.
Aztán ha széttépnek a kuncsaftok a normaidő változatlan maradna csak az órabért emelném.
Így nincs az hogy az "órabér" miatt kelljen 3 napig vacakolni egy 10 perces munkával.
És ha gyorsabban csinálom meg az nekem is jó, meg az ügyfélnek is hiszen fix elvégzett munkáért fizetett.

Amúgy röhely. A fenti villanyszerelős fórum után megkérdeztem hogy másodállásban mennyit fizetnének nekem. 1500-2000max 😂
Mondom hülyék vagytok inkább leszek vállalkozó, ha nagyon kell a pénz.
Bmw tankod van.........nem motorod. 😂
Van motorom 😄
Micsoda gazdagság van ott 😆
Mindjart itt a szezon. 😂
Igyekezzenek akkor, mert eddig csak pénzbe kerültek 😂
Odakéne mennem melozni. Itt mondjuk van konkurencia de a tizezresen is huzzák a szájukat
ahogy elkezdi a megrendelő papírját töltögetni indul az óra
és annyi a munkája hogy 3-4 heteket vársz rá mire odaér, bármennyit elkérhet, szerintem ha holnaptól 30 ezer lenne az órabére akkor se lenne sokkal kevesebb, egyszerűen nincs ember aki csinálja
baszki egy 500 házas faluban helyben 5000ft a kiszállás, másik falu már 10-15 ezer attól függ milyen kedve van
ha nem szédülnék a kettesléra második fokán milliomos lennék még az idén
amit a konyhánkban végrehajtottam elektromos átépítést az kb 70-80 ezer lett volna ha ő csinálja
20.000 ÓRABÉR????
Pedig nagyon igyekszem............. 😂
Ne bántsd a kollégáidat, ők fogják össze hordani neked a következő BMW-t is. 😆
Hát igen…. Én nem lopom meg a kollégákat, bár van amelyik megérdemelné 😂
Á, csalodtam.........már azt hittem tartod magad az elvárásokhoz 😄