Ja, értem. Hát itt a kommunista repked alacsonyan, más helyeken meg a náci.
nekem speciel a kommunista többet ártott, sőt, nekem csak a kommunista ártott, így én azokat mindenképpen szeretném utálni, míg a náciak meg nem bántottak. Anyámat sem, apámat sem, nagyszüleimet sem, meg úgy általában senkimről nem tudok.
De ebből már egyfajta világnézetet is ki lehet olvasnia az arra képes embereknek.
Hogy alacsonyan repked mint jelzo, pedig a "baloldalinak alcazott opportunista gazember" pontosabb, ha a jelentest vesszuk alapul. Tekintve hogy a magantulajdont eltorolni, gyarakat allamositani, kolhozokat alapitani, valamint az "elit" vagyonat ujra elosztani meg az MSZP sem szandekozik. Na jo, talan a Thurmer Gyula meg vevo lenne ra, vagy a kesz rohej Nepi Front.
Nem tudom, miért linkelted ezt ide, sztem annak alátámasztására, hogy 3x oltott is meghalhat. Jééé, ez neked új?
Nem azt kéne nézni, hogy 1 228 664 beojtott usákból csak 36 patkolt el? Segítek, ez 0,003% - és ezeknek is a 3/4-e súlyos krónikus beteg volt.
Mondjuk a prolit másra értik mint a proletárt, de érdekes módon pont a szociban lett pejoratív jelentése mivel a proletár-paraszt réteg már nem volt annyira alávetett és ugye ki ne szeretne egy magasabb kaszthoz tartozni így szép lassan kezdtek a melósok magukra polgárként gondolni feledve azt, hogy igazából proletárok és hát a szociban mindig a munkásosztályra hivatkozva szívatták a népet (persze azért azt is látni kell, hogy addig akkora tömegek soha nem éltek olyan szinvonalon mint akkor, de azért a szabadság nagyon nem volt meg) így a proletár jelentése a beszédben megváltozott már nem az elnyomott melóst jelentette hanem a lógós kisbűnözőnek lett a szinonímája, de attól még a valódi jelentése a régi.
Szerintem EGY jelentése van annak a szónak. Az, hogy még mire használjuk, az egy másik dolog. Mint a meleg. Az a meleg, ami hőt ad le, a buzi meg buzi.
Nekem van két Szputnyikom meg egy kínaim.
A munkahelyen, a közvetlen közelemben többen is voltak betegek, volt, amelyikkel együtt is utaztam, de többször egy irodában dolgoztunk. Aztán vagy nem kaptam el, vagy nem látszódott meg.
Van egy elfogult oltásparti ismerősöm. Kapott 2pfizert meg egy szputnyikor harmadiknak. Most elkapta, nem nagyon szarul de egy jó influenza szintre gyengítette. A magyarázat az volt hogy a pfizert már több mint 4hónapja kapta a szputnyik meg nem véd 😂😂
nekem speciel a kommunista többet ártott, sőt, nekem csak a kommunista ártott, így én azokat mindenképpen szeretném utálni, míg a náciak meg nem bántottak. Anyámat sem, apámat sem, nagyszüleimet sem, meg úgy általában senkimről nem tudok.
De ebből már egyfajta világnézetet is ki lehet olvasnia az arra képes embereknek.