a fordulat nem esik vissza, marad 7100-on pontosan, csak érzem, hogy ugyanannál a gáz-tartásnál húz a motor, aztán mintha bezárna a power, megint húz, megint bezár...mikor kikötöttem a tekercset, akkor nem volt ilyen gond, szóval szerintem 98% hogy tekercs hiba lesz..
nézd meg, h gyújtásnál van esetleg áram az egyik kábel és a test között?
vagy azt is kipróbálhatod, h ha testeled a mágnest akkor sem húz be?
egyébként meg kiírom a face címem, mert többiek kiutálnak minket, ha még eddig nem tették
ezúton is elnézést tőlük!
és az nem lehet, h a power nyitásánál a motor elgyengül (rossz beállítás miatt)
és azért inkább esik a fordulat és bezár újra -aztán ettől megint erőre kap és így tovább... tehát rossz behangolás?
mert pl ha 8000 helyett 6000 nél kinyitna a power akkor csak elgyengülne
ott nem segítené a fordulatnövekedést éppen ellenkezőleg (szóval erre gondolok)
na, most jutottam el odáig, hogy megnézegessem...
Kihúztam a power tekercsét, ami ugye a szelepet vezérli (úgy nem húzott, azt észrevettem) és rákötöttem egy voltmérőt, ami akkor mutatott kb 12-13 voltot, amikor nyitnia kellett volna a power-nek (7100-nál), és amit írtam, hogy kb. 98km/h körül összevissza húz-lelassul-húz-lelassul, ott semmi rendellenességet nem vettem észre, nyitott volna, ahogy kell...ám amint bedugtam a tekercset (a voltmérőt ott hagytam bekötve), 98-nál szokás szerint csinálta amit nem kéne, és a voltmérő egyszer 12-13 voltot mutatott, egyszer 0-t, úgyhogy az elektronika jó, a tekercs szar! össze-vissza nyit/zár...
erre jutottam, ha valaki elolvassa, és hasonló problémája van, érdemesebb inkább másik tekercset kipróbálnia (ha tud), mint elektronikát..
remélem segítettem valakinek
a 12 Volt szerintem kevés neki ha kicsit is nehezen csúszik például (mértem is) enyém sem húz be direktbe akksiról.
és megfigyeltem... (próba égővel jól látható a jelenség :)
nyitáskor kb 2 másodpercig kap nagyobb ~14 Voltot (generátorról)
és utána megtartani a nyitott állapotot kapja a ~12 Voltot az aksiról.
nézd meg te is, h mi a helyzet az odavezető árammal (?)!
halod ha aksirol müködtetema mágnest akor csak ugy huza le ha vagy ful fügölegesen ál. mert tudod az enyémen srégan ál a hütö fele. és ha ujal nyomom felfele csak akor birja behuzni. lehet kiéget a terkercs egyik fele?
sérűlt henger és 2db főtengely eladó vagy cserélném km,csigára és power elektronikára!
a hengert honólni vagy hüvelyezni kell az 1ik főtengelybe csak alsó tűgörgőskosarat kell a másik már neccesebb ott az 1ik sonkát kell
De akkor jó hogy mondtam hogy húzd ki.