jót javasoltak. a gyári gyertya az NGK b10 EG és NGK br10 EG
(a másodikban az 'r' -ellenálást -zavarszűrőt jelent. pl tvt ne zavarja -működésben egyezik.)
lehet csak nem volt szerencséd v mással van a gond.
Üdv mindenkinek! Nekem egy rs 125ösöm van rotax123as blokkal. Olyan kérdésem lenne, hogy milyen gyertyát tegyek bele... NGK B10EG-t javasoltak, azzal jó is volt, csak kemény 5 órát birt ki. Nem tudom, h a gyertya volt rossz és éppen csak annyit birt, és kéne venni még 1 olyat... Ami meg most van benne azzal meg nem az igazi, nem pörög ki rendesen, mintha akkor kezdene vacakolni benne amikor már kicsit nyitott a power... segitsetek pls :D Előre is köszönöm...
a mágnest néztem aksirol nemrég. de valamiért nem a legjoban szuperált. de nyitot . lehet valami kosz volt bene. de most könyen jár.de a mágnes müködik. csak fojamatosan. és atol éghet le a power elektonika?
szerintem a gumibak az csak rezgés csillapításnak van (a bowdenen keresztül is testel)
a mágnes tekercsnek -a kijövő kábeloknak- nem lehet kapcsolata a mágnes külső részével.
ellenőrizd ezt is!
a fesszabályzónak ehez szerintem nem sok köze van- ha az akksi kelőképpen fel van töltve.
szerintem zárlatos mágnes és/vagy bekötése hiba. próbáld ki amit javaroltam!
a fesszabályzónak ehez szerintem nem sok köze van- ha az akksi kelőképpen fel van töltve.
szerintem zárlatos mágnes és/vagy bekötése hiba. próbáld ki amit javaroltam!
amit írtam, azt fent tartom -az egyik szálon gyújtás ráadással kell legyen áram
és a vezérlés a testet kapcsolgatja (ez nálam így van)
tegyél egy 12 voltos égőt az elektromágnes helyére és figyeld meg, h mit mutat úgy a dolog!
Nem normális mert a power csak akor mükdöik ha be van inditva a motor. sima gyujtásal nem kelene neki. de magátol nemhuza le csak ha le nyomom. és nem engedi fel amég nem veszem le a gyujtást meg valami zugo hang is van. a régi elektonikám is kiéget és nemtudom már h mibaja lehet. mondtak rá olyat hogy fesz szab. szerinted?
az félig meddig normális
mert úgy működik a dolog, h ha a gyújtást ráadod onnantól az egyik szálon fix áram van
és a a power elektronika a a testet adja rá veszi el működés közben.
szóval letestel az elektromágnesed és/vagy bekötési hiba -lehet meg van mókerálva valami kicsit (?!)
van a power motor. amihez a bovden megy.rá adom a mocira a gyujtást és a power motorba le nyomom tüskét.azaz olyan mintha nyitna a power és nincs be inditva a moci de vhonan kap áramot. és a mágnes lent tartja a tüskét amég nem veszem le a gyujtást. és egy power elektronikám kisült már ez miatt :/
Szerintem akkor test hiba!
Annyira nem értek az elektronikához de szerintem ez az le testtel valahol valami akkor persze ebbe nem vagyok biztos de én erre gondolnék...
rá adom a gyujtást és kézel lenyomom a mágnest és lent marad mert vhonan áramot kap pedig be sincs inditvan és amèg nem veszem le a gyujtást a power lent van
le nyomod a power motort? Mi van? Vagy ezt csak én nem értem?
Most így ennyiből arra gondolnék, de nem igazán értem mivan... hogy a power motor szar el van gyengülve vagy mondjuk nem kap elég áramot.
Hali! miért lehet az hogy ki éget a power elektonikám. rendes a szilikon.is tönkre ment vetem bele másikat. és olyat csinál hogy rá adoma gyujtást beinditom nem nyit a pwoer. de ha rajta vana gyujtás és le nyomoma power motort akor lent marad és amég nem veszem le a gyujtást nyitva van a power. mi lehet baj a powerel? motor,elektonika,vagy mi?:S
(a másodikban az 'r' -ellenálást -zavarszűrőt jelent. pl tvt ne zavarja -működésben egyezik.)
lehet csak nem volt szerencséd v mással van a gond.