heló hát a dugót valéoban cserélni kel !
meg ha karba van tartva akor nincs vele probléma!
az hogy most 1 csajnál volt a motor az nem azt jelnti hogy nem kaptt eleget tőle
A 2 ütemű mennyire megbízható?
Azt hallottam, hogy dugót kell szervízelni rendszeresen.
Mik a vélemények a szervízigényről?
Mondjuk egy 2006 körüli, kevés km-es nő által használt rs.
Nincs lefolytva, és állítólag megkímélt. Aprilia RS 125
mitó fiam még én sem írhattam volna le faszábban az utlsó szavakat pl ,, és még egy két finomság.."
igazad van mert ezeket adolgokata mai fiatalok nem nagyon látják átt mert még csak most lépnek ki a simson korszakból.....ezen énis áttestem pl buksi nélkül 90 es évek végén mikor már kötelező volt vak sötét utcában törött kasznis af1 125 ttel lámpa nélkül motorozni agynélkül falgázon....de ebből ki kell nőni!
csak okosan...
mutass egy 50es robogót aminek a km órájába 200 van beleírva...
amivel 40et mehetsz azt nemszokták 200ig órázni!ú
elég komoly a lengőkarja is egy 50eshez képest, szélesebb, hoszabb, más a hangja és nemfogsz vele 40el menni lakott területen kívül.
egy rendszámos motornak sok előnye van...pl vihetsz utast, kezd felfelé ugrálni a bónuszod ami majd pár év múlva sokat fog jelenteni amikor kocsid is lesz, autópályán, autóúton is használhatod, nem kell menekülni a rendőr elől mert valami nemstimmel a papírokkal, értéket képvisel az hogy rendszámos a motorod, baleset esetén (ha nem is te vagy a hibás) rád verhetnek mindent!
-okmányhamisítás, vámcsalás, biztosításcsalás, akár jogosítvány nélküli vezetés, a biztosító beint, vagy nem fizet neked vagy te kifizetheted a kárt amit okoztál, akár milliós nagyságrend is lehet! meg még van egykét finomság de úgygondolom elég ennyi ahhoz hogy ne 50es motorként használj egy 125öst!
azért kispajtás hogy ha eccer véletlenül a minusz 50 után hirtelen felkúszik a higanyszál 15-20 fokig egy szempillantás alatt akkor a várost illetve falvakat eccerre lepjük el a motorjainkkal mint valami megvadult méhraj...szerteszétt bojongva cikázva-zümmögve a betonon és a gyöpön azé:) és a többi nem motoros lakó és népsélg aki minket utál mert motorosok vagyunk akkor eccerre mondhassák hogy mennyi gyökér motoros...
szia bukósisak..
mint minden motornál az előélet alegfontosabb hogyb miylen király motorostól vetted............sosem tudhatod 100 százalékig..hogy mit veszel max ha úja moci ...de ez uygebár nem az!
ajánlom hogy szerelővel vagy hozzáértővel menj el motort nézni mert ha csörgőkígyót veszel akkor az ott kezdődik hogy ha csak főtengely csere használtan akkor 25 rugó
ha dugót is kell akkor még 20 rugó
plusz munkadíj ami lehet 10 rugó is !ha ezt összeadjuk akkor 60 körül mozgunk és még csak most vetted a mocit
és még nem is biztos hogy fasza a motor.....
hiába nézed átt 5 órán kereszetül a mocit az igazi hibáit ugyis csak 1 hét után veszed észre.....az ugye bár már nem a próbakör:)
egy aléyneg ha nagyon nem stimmel c amoci és nem ajánlja aszerelőd akkor nemszabad megvenni hiába gyönyőrű a féynezése---ezek amotorok nem a maygar pénztárcára vannak szabva mint ahoygna semmi más sem!
az olaj pedig már részletkérdés mert az csak pár ezer ftos tétel...
csak megfontoltan oksa?!
Sziasztok.
Az Aprilia RS 125 1995 és az e körüli évjáratokról szeretnék egy kis információt kérni.
Mire kell odafigyelni vásárláskor mennyire kényelmes, milyen olajat érdemes beleönteni alkatrészellátás gyakorlatilag minden hasznos információt amivel tudtok szolgálni.
Előre is köszönöm a segítséget.
hajtóműolajnak motul transoil expert 10w40 jött be nekem, a tartályba meg castrol power 1 racing vagy agip speed 2t. de persze ez csak az én véleményem.
Hát igen,mivel eladja csak is jókat mond róla.Meg hát azért Rs 125 nem kisgép :D szóval egyből levágja mi van.Igazából nem járnák én vele túrázgatni,csak itt helybe mennék vele.Csak azért gondoltam rá,mert mivel külföldi papíros gondoltam nehezebb utána keresni.Köszönöm a válaszod azért
Üdv.
Rád állhatnak. Rendőr függő de szerintem 80%-uk nem nézné el neked. Hiába matricázod a rendőr sem annyira nagyon hülye, hogy ne tudná hány ccm. Amúgy meg aki eladja persze , hogy azt mondja nem lesz gond, neki sem volt gond ,stb. :D
Sziasztok.Még új vagyok itt segítségeteket szeretném kérni abban,hogy van Aprilira rs 125-ös motor 50-es külföldi papírokkal.Ha meg venném nagyon rám állnának a rendőrök?Sokat olvastam már erről,de tanácstalan vagyok,mert haverom akinek rendszámos rs-e van azt mondta vedd meg mert azt mondod rá rs 50.Meg tegyél rá rs 50 matricát.Akitől venném a motort ő is mondta nem volt eddig semmi baja vele.Csak normálisan kell vele közlekedni.Nem állat módjára és akkor nem szúrsz szemet.Véleményeket tudnátok írni.Előre is köszönöm.Üdv
eladó
aprilia sport pro alkatrészek!
van minden! felnik gumik idomszett, főváz segédváz hátsó villa
takaróidomok légszűrő fogaskereke akkor van még rotax 123-as blokkalkatrészeim rengeteg! van még rotax 127-es blokkok is egybe vagy bontva!akkor van még af1 gyári és 1 arrow sportkipufogó rendszereim is! kuplungok váltok tengelyek km óra meghajtás ! hengerek olcsón!(rotax 123)szóval elég sok mindenem van most új!
akkor van még rx hátsó teleszkóp! filérekért felújitásra váró főtengely ! akkor van még 50-es önindítóm is szinte zsír új!
de van 125-ös önindítóm is!ird meg mi kel és mondom mi menyibe van!
msn:czegledi_zsolt@freemail.hu
tel:06307316232
Ja és nem gyári dugóról beszélünk, hanem PROX, Wössner és Vertex, vagy egyéb márkás dugóról,ami, ha csak picit is más (anyagösszetétel, kúposság) máris megváltozik minden.
A különbség különben 0,02 század miliméter és még bőven benne van a szervizlimitben.
És még ami fontos, hogy ki és hogyan mérte meg a hengert, mert itt 1-2 századmiliméterről van szó.
Ezen kívül, ha pici apró szerelési hibák következtében megragad a dugó, akkor mindíg a dugattyút hibaztatják, pedíg nagy valószínűséggel nem a dugó a hibás.
Azért arra gondolj, hogy ezeket a motorokat javarészt fiatalok használják és szerelik, akiket nem akarok leszólni, de nem biztos, hogy tökéletesen értenek hozzá.
Szia, ez az illesztés tényleg így van, de mivel ehhez nagyon pontos mérésre van szükség és tökéletes motorbeállításra, ezért én nem merném ennyire illeszteni, hacsak nem én magam csinálnám és akkor tudnám, hogy mi mennyi.
Mert egy kis hiba és könnyen megragadna, és akkor nem a szerelő lesz a hibás, hanem a dugó.
Kérdés, hogy hogyan lett megmérve a henger, mindenhol annyi e a méret, stb....
meg ha karba van tartva akor nincs vele probléma!
az hogy most 1 csajnál volt a motor az nem azt jelnti hogy nem kaptt eleget tőle