ha ilyent írtatok volna akkor neked kellene fizetni:
Az Eladó a gépkocsi hibátlanságáért jótállást vállal. Ennek keretében vállalja, hogy ha a szerződés megkötésétől számított 1 éven belül a gépkocsi meghibásodik, a hibát a gépkocsinak javításra történő átadását követő 15 napon belül kijavítja. Mentesül az Eladó e kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a meghibásodás oka a gépkocsi átadását követően keletkezett.
elhallgatott hibáknál pl:
Ügyfelünk nagyértékű, egy éves sportkocsit vásárolt egy márkakereskedésben. A gépjárművet kezdetben csak városi forgalomban használta, így csak 3 hónap elteltével derült ki, hogy nagyobb sebességnél (pl. autópályán) a vezető felőli ablak elviselhetetlenül sípol. Ügyfelünk több alkalommal elvitte az autót a szakszervizbe, azonban az ablak beállítása nem sikerült, így a ***** segítségét kérte. A többszöri eredménytelen javítás után felmerült, hogy valamilyen korábbi sérülés miatt a karosszéria olyan mértékben deformálódott, hogy az ablak beállítása lehetetlen. Ezt a tényt alátámasztotta a szakértői vélemény, amely megállapította, hogy a gépjármű javított és részben újrafényezett. Ezeket a sérüléseket nem tüntették fel az adásvételi szerződésben, így ügyfelünk abban a hiszemben vásárolta meg az autót, hogy az sérülésmentes. Társaságunk jogásza, így a teljes javítási költséget, valamint a vételi ár és a tényleges ár közötti különbözet megfizetését követelte a márkakereskedéstől. Jogászunk érvelésének köszönhetően, a kereskedés peren kívül kifizette a követelt összeget. itt azt kell bizonyítani hogy az eladó tudott a hibáról de nem mondta el a vevőnek
én is ezt mondom... max ha télleg tudtad h baja van akkor esetleg megérdemelnéd h kifizesd de igy... én is mikor eladtam a 80-ast, Slim (forumon ez a nickje) megnézte, tetszett neki és meg is mondtam h nálam nem nagyon volt baja de már nem igazán foglalkozom vele mert kell nagyobbtra a pénz... ha annak lett volna baja max balszerencse, vagy szakszerütlen használat, szerencsére tudtommal a motorja rendben van még :) csak mondtam egy példát
amugy az adásvételi szerzödés kitöltésével te minden a jármühöz tartozo jogodrol lemondtál!
na figyelj sztem ebben nincs semmi mert te lemondtál az összes motorral kapcsolatos felelösségröl és tulajdonjogról, aztán azt honnan tudja bizonyitani h nem ö baszta szét? sztem is beszélj másokkal is mert ez elég gyanus... most gondolj bele, veszek egy 2T crosst, aztán 6 hónap alatt ha elkezdem versenyszerüen használni akkor hányszor cserélek benne dugot? legjobb esetben is 25 üzemóra után bármi lehet... szóval ez a 6 hónap sztem hülyeség
nincs jogi képesítésem, de szerintem semmi esélye nincs
bár jobb lett volna olyan adásvételi amin rajta van hogy a vevőnek az adásvétel után semmi követelése nem lehet, de így is jó ez.
de az az érzésem simlis vagy mert nagyon aggódsz.....
Nah most beszéltünk ügyvéddel :( azt mondta h ha 6 hónapon belül valami főalkatrész hibásodik meg akkor kötelező megcsináltatni :(((( szal most vissza kell vennem a motort :@@
A szakértőt és a többi költséget ő fizeti zsebből,amti akkor lát viszont,ha pert nyer ellened.
Kétlem hogy bevállalja,azért ez nem egy 2millás motor.Többe lesz neki ha bebukja,mint a motor értéke.
yz 125(p)/LC \‘01
yz250F(R) \‘02
yzf 250(P)/Lc \‘01
yz85(r)/Lc;yz85LW(r) \‘02
tt-r125T,tt-r125et,tt-r125lwt,tt-r125lwet \‘04
servicemanual-ok eladók a fenti típusokhoz..EREDETI KÖNYV formába! nem cd-n..6000ft/db