meg kell várni az új melóhelyet, mert ha közeli lesz akkor egy retro nagyendúró lesz a robesz helyett
meg ugye meg kell várni a végkielégítést a vételhez
bízom benne jó sokkal
még 2 hónapig melózok pesten utána lakhely környékén nézek melót
aztán ha biciklizéshez távol lesz akkor kell majd egy nagyobb robesz, amibe elfér egy kisebb gáztartály
Nekem ugyan ez a helyzet volt a Jawamnál, csak ott egyszerű volt mert nagybátyámé volt korábban, az is ki volt vonva a forgalomból de már az én nevemen lett forgalomba helyezve, így volt a legolcsóbb és leggyorsabb.
Sziasztok
Egy kis tájékoztatót szeretnék kérni mert motorvétel előtt állok.
Ehez adott egy 86 os Yamaha Fz 750 aminek le van adva a forgalmija és időközben a műszakija is lejárt. A motor részén túl vagyok kipróbáltam nagyon jó állapotú szóval biztos a vétel. Viszont nem vagyok teljesen tisztában a papir részekkel. Ha nincs érvényes forgalmija akkor is van ez a 15 napos átírási határidő az adásvételi megírása után ? Vagy érdemes előbb forgalomba helyeztetni a régi tulajal? Macerásabb ha megveszem és utána én helyeztetem forgalomba? Vagy mi ebben a helyzetben az általános eljárás?
Szép napot!
Keresek a Honda CRM 80 asomhoz hűtőidomot tudna nekem valaki segíteni honnan tudnék szerezni? Vagy valakinek nincs véletlen eladó?
Előre is köszönöm
elég kevés az időm, ezért itt utoljára.
tehát van egy m.o. papiros motorod amin vázat szeretnél cserélni.
vagy veszel egy külföldről hozott/származó vázat aminek vannak származási papírjai:
-bontós számla
-a motor eredeti forgalmija, forg. kivonó papírokkal, kétnyelvű adás-vételivel.
-u.a. fénymásolt forgalmival is használható.
-kétnyelvű adás-vételi ha a tulajtól veszed, és nincs forgalmi, ilyen is megesik.
vagy m.o. forgalmis-ideiglenesen vs végleg kivont járművet veszel.ha kinti a váz akkor marad a te motorszámod és rendszámod-ha kinti és forgalmis akkor drágább a váz mivel a kivonás ott is illeték köteles- ha m.o.-i akkor úgy vedd meg hogy a tulaj végleg vonja ki a forgalomból a járművet így nem kell átíratnod, a kilukasztott/vágott forgalmival pedig tudod igazolni az itthoni származást a vizsgán-kérelemben-okmány irodában- sűrítve ennyi a történet.
meg ugye meg kell várni a végkielégítést a vételhez