Ma néztem az autó akkuját és azt láttam illetve nem láttam a varázsszemet. Rátettem a töltőt ami feltöltötte az akkut de a varázsszem továbbra sem jelez semmit. Ha az autót indítózzuk a töltő azonnal beindul és az akkut újra feltölti. Az akku ilyenkor még jó lesz egy darabig vagy cserélni kellene? Néha kissé nehézkesen indul de eddig még mindig beindította a motort. Éjszakára rajt hagyom a töltőt, remélem reggelre rendbe jön. ha feltölti akkor jó lesz vajon vagy az utolsókat rúgja? Annyit megnéztem már hogy a varázsszem csak az egyik cella savsűrűségét jelzi és a töltésjelzés sem azt jelzi hogy akku rendben van, hanem csak azt hogy tölt a generátora.
Én egy 1évig mászkáltam úgy,hogy nem volt rendszám a vtr-en,csak akasztottam rá valami szerzettet.Párat lehet hogy köröztek is,mert nem vártam meg őket mikor ellenőrizni akartak.Csak egy idő után nem jó móka mikor már fél kapitányság bögyében benne vagy.
Nekem annó a 250-es ETZ-ről esett le reggel, suliba indulás előtt... nem szarakodtam, bevágtam a hátizsákban, aztán indultam. Persze hogy pont akkor kapcsoltak le... Yard: Rendszám? Én meg elővettem a hátiból... elkezd röhögni... na jó, hát akkor feljelentem... 15e lett belőle. Örültem
Erről az jutott eszembe mikor elhagytam a vtr-ről a rendszámot.Én is nagy fémes zörgést halottam de nem tudtam mi lehetett.Mentem még vagy 50km-t hazáig,de még ott se tűnt fel.Mondom berakom a garázsba és nézem olyan fura a hátulja....
Még szerencse hogy nem az enyém volt a rendszám!
Jól van ez elszólás volt. Igen már ki is nyitottam az ajtót hogy bejöjjön egy kis meleg a lakásba, a verebek is tátognak a tikkasztó forróságban. Próbáltam már fát tenni a konvektorra de nem történt semmi, inkább begyújtottam. Esik az eső, fúj a szél, délután lesz csúszkálás a síneken a a falevelek miatt. Még jó hogy nem megyek messzire.
Most tényleg így történt, menet-közben egyszer csak arra lettem figyelmes hogy valami mozgást észleltem a szemem sarkából és rögtön utána a csattanással kevert üvegcsörömpölés, elsőre fel sem tűnt hogy a tükör volt az. Egyszerűen eltört a tartószár anyaga, semmi előzetes repedésre utaló nyomot nem találtam rajta, még jó hogy nem okoztam valami balesetet vele. Lényeg hogy elég gyenge anyagból van ha így letörik, a másik az már kicsit vastagabb, jó pár éve ott rezeg a bal oldalon.
Nem vettem mert nem is használhatnám, egy ismerős fia a mostani tulajdonosa. Első ránézésre tetszett a motor csak az ülés, hát azt nem nekem találták ki. Más, nemrég menet-közben egyszerűen letört a simson visszapillantója, a szár tőben eltört. Milyen hulladék anyagból lehet? Most vehetek egyet, még jó hogy nem a bal oldali.
Ma néztem az autó akkuját és azt láttam illetve nem láttam a varázsszemet. Rátettem a töltőt ami feltöltötte az akkut de a varázsszem továbbra sem jelez semmit. Ha az autót indítózzuk a töltő azonnal beindul és az akkut újra feltölti. Az akku ilyenkor még jó lesz egy darabig vagy cserélni kellene? Néha kissé nehézkesen indul de eddig még mindig beindította a motort. Éjszakára rajt hagyom a töltőt, remélem reggelre rendbe jön. ha feltölti akkor jó lesz vajon vagy az utolsókat rúgja? Annyit megnéztem már hogy a varázsszem csak az egyik cella savsűrűségét jelzi és a töltésjelzés sem azt jelzi hogy akku rendben van, hanem csak azt hogy tölt a generátora.
ha van tanács, ötlet szívesen fogadom.