Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát ideje volt hogy megjöjjön már végre. A szemmel nem lehet játszani minél előbb dokihoz menni ha valami belement, mert látás híján nehéz motorozni. Ja de aki arra vár hogy a vashulladék ára felmenjen. Hát mondom, hogy robot van de mindenképpen megszervezzük valamikor csak legyen már egy kis szünetem.
Na végreeee Akkor meg van a cucc
Én most itthon vagyok táppénzen mert valami vas volt a szemembe,és tegnap szedték ki.Már rég benne lehetett mert be rozsdásodott,jól le is basztak hogy miért csak most mentem el vele. De kaptam rá faxa kencét(TobraDex) ez használ.
Na nem röffenünk össze a napokban?
Zegen csak van Repsol a Moto-Center ben ,nálunk keszthelyen majdnem minden autósboltban van Repsol
Én is gondolom El tudom használni,mivel ez is külön olajzásu. Majd veszek a blokkba normális olajat.Köszi hogy meg erősitetted a véleményemet
Jó reggelt! Hajnali 4 körül értem haza, nem is értem miért nem alszok még (majdnem elvitt a szél olyan viharosan fújt egy kis esővel megspékelve) aztán holnap hajnali 2-re megyek vissza Vasárnap meg 7-re kell újra menni dolgozni, úgyhogy egész hétvégén körözök a munkahelyemen. Motorozás csak amennyi oda-vissza. Ám megjött tegnap az idom meg a tükörtartó végre igaz a szemeim fennakadtak az árcédula láttán de hát mit tehetek? Húsvét után meg viszem az idomokat festetni, találtam a közelemben egy fényezőt aki elvállalja, állítólag nem dolgozik drágán. De majd erről is beszámolok.
Akkor nem is jó! A külön olajozáshoz kell a 2T . A blokkba,vagyis a váltóba,10w-40 4t kell.Ez 100% .
Jaaa és rákerestem a neten....mindenhol azt irták hogy jól keveredik az üzem anyaggal
Szia.Értem...de ezen a flakonon nincs olyan hogy 10W-40
Ezért vagyok meg akadva
A blokkba ugyanaz kell,mint a 4T motor blokkjába!Ha jól tévedek az nsr 125be kb 7dl kell! De ez nem 100%
A mai lecke.....
Ki tudja hol forgalmaznak REPSOL olajat Zegen?
Hozattam a blokkba olajat,és a flakonra az van irva 2T competición.
Tudomásom szerint ez üzem anyag adalékot jelent
De nekem azt mondta a srác aki hozta hogy ez a blokkba való...
Még jó hogy egy kurva magyar szó sincs a flakonon...
Ha valaki tud segitsen,köszi
Reggelt!
Reggelt!
Jó reggelt Itt már nem esik..........sőt,most megy fel az ára a hóangyalkának
Csibe,Tomi! Egy 7végi kőr?
Szakad az eső
Jogos,én egy autósba se bízok,inkább elengedem,még ha nekem is van elsőbségem
Amúgy én se oda járok minden 7 végén,volt rá lehetőség,végig hallgattam az elméletet,és megcsináltam azt,amit álmomba se mertem volna...:S
Azt mondták délután hogy keveset vagyok a fórumon
Azt hittem már mindenki alszik
De van felénk pár jó út ahol lehet menni de ott sem ész nélkül csak úgy okosan,tanuláson pedig arra gondoltam hogy minnél többször keveredsz meleg helyzetben annál jobban reagálod le az elkövetkező időben a többi hasonló helyzetet
Euroring biztos jó de azért nem megyek el hogy mennyek néhány kört a ringen ahoz messze van bár eltöltenék ott pár napot
Az utcai motorozást nem lehet tanulni,ami a legszarabb,hogy nem is veled születik,ami még szarabb hogy egyáltalán nem lehet megtanulni
Nekem bejött annó az Euroring,pont akkora szélesség mint az utcán,olyan aszfalt,mint az utcán,és senki nem mondta hogy a motoroddal fogsz hazamenni,de feszegesd a motorod határait,ott a félelmeidet kell leküzdeni,idézem az oktatok:amikor TE már beszarsz,onnan még a motor meg se dőlt!Amikor jön a majré,akkor döntsél még rá,...a motor tudni fogja a dolgát,csak TE nem tudod hogy mit tud a motorod
És le nem lehetett vakarni az aszfaltról,igaz kell 10 kör mire betanulod:)
MANTGA ha látod olvasd el neked kértem
Fényvisszaverőre vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek

70. § (1) Hátsó fényvisszaverővel minden gépjárművet, mezőgazdasági vontatót, lassú járművet és pótkocsit fel kell szerelni. A járműre felszerelendő hátsó fényvisszaverők száma:

- oldalkocsi nélküli motorkerékpár és a motorkerékpár 0,80 méternél nem szélesebb pótkocsija esetében

1 db

- minden más jármű esetében 2 vagy 4 db.

A hátsó fényvisszaverő által visszavert fény csak piros lehet. A pótkocsi és a csuklós autóbusz hátsó fényvisszaverője csak csúcsával felfelé álló egyenlő oldalú, 0,15-0,20 méter élhosszúságú háromszög lehet, annak belsejében semmiféle világítóberendezés nem helyezhető el. Az összes többi jármű hátsó fényvisszaverője háromszög kivételével bármilyen alakú lehet.

(2) Első fényvisszaverővel - a motorkerékpár 0,80 méternél nem szélesebb pótkocsija kivételével - minden pótkocsit fel kell szerelni. Első fényvisszaverővel minden egyéb járművet fel szabad szerelni. Az első fényvisszaverő háromszög alakú nem lehet. A járműre felszerelendő első fényvisszaverők száma az oldalkocsi nélküli motorkerékpár és a motorkerékpár 0,80 méternél nem szélesebb pótkocsija esetében - ha azokat első fényvisszaverővel felszerelik - 1 db, minden egyéb jármű esetében 2 db. Az első fényvisszaverő által visszavert fény csak fehér lehet.

(3) Oldalsó fényvisszaverővel minden járművet fel szabad szerelni. Az oldalsó fényvisszaverő háromszög alakú nem lehet. A jármű hosszának hátsó harmadában elhelyezett oldalsó fényvisszaverő által visszavert fény borostyánsárga vagy piros, az ennél előbbre elhelyezett fényvisszaverő által visszavert fény csak borostyánsárga lehet.

(4) A fényvisszaverőknek - olyan járműből, amelynek a távolsági fényszórója a fényvisszaverőt megvilágítja - sötétben, tiszta időben legalább 150 méterről észlelhetőnek kell lenniük.

(5) A gépjármű, a mezőgazdasági vontató és a lassú jármű ajtaján elhelyezhető olyan fényvisszaverő, amely az ajtó nyitott állapotában hátrafelé piros fényt ver vissza.

(6) A járművön túlnyúló rakomány megjelölésére szolgáló - a járművön alkalmilag használt - fényvisszaverőkre a pótkocsi fényvisszaverőjére vonatkozó rendelkezéseket kell értelemszerűen alkalmazni azzal az eltéréssel, hogy a gépjármű, a mezőgazdasági vontató és a lassú jármű rakományán lévő hátsó fényvisszaverő háromszög alakú nem lehet.

Fényvisszaverőre vonatkozó további műszaki feltételek

71. § (1) Járműre - a kerékpár és a segédmotoros kerékpár kivételével - csak jóváhagyási jellel ellátott fényvisszaverőt szabad felszerelni.

(2) Az első és hátsó fényvisszaverőket

- oldalkocsi nélküli motorkerékpáron és a motorkerékpár pótkocsiján a jármű hosszirányú függőleges felezősíkjában,

- oldalkocsis motorkerékpáron az egyik fényvisszaverőt a motorkerékpár hosszirányú függőleges felezősíkjában, a másikat az oldalkocsi kerekének a síkjában,

- minden más járművön úgy kell elhelyezni, hogy a fényvisszaverők hatásos felületének külső széle a jármű legkülső pontjától 0,40 méternél - a pótkocsi első fényvisszaverője esetében 0,15 méternél - távolabb, a különböző oldalon lévő fényvisszaverők hatásos felületének belső szélei egymáshoz 0,60 méternél - az 1,30 méternél nem szélesebb járművek esetében 0,40 méternél - közelebb ne legyenek.

(3) Az oldalsó fényvisszaverőket, ha

a) oldalanként 1 db van, azt a jármű középső harmadában,

b) oldalanként több van, az elsőt a jármű (járműszerelvény) elejétől számított 3,00 méteren belül, az utolsót a jármű (járműszerelvény) végétől számított 1,00 méteren belül

kell elhelyezni. Két oldalsó fényvisszaverő hatásos felületei közti távolság 6,00 méternél több nem lehet.

(4) A fényvisszaverők hatásos felületének alsó széle az úttest felületéhez 0,35 méternél közelebb, felső széle az úttest felületétől 0,90 méternél távolabb nem lehet. Ha az első és oldalsó fényvisszaverőknél a felső mérethatár szerkezeti okokból nem tartható, akkor az 1,50 méterre növelhető. Ha a mezőgazdasági vontató hátsó fényvisszaverőjénél a felső mérethatár nem tartható, akkor 1,20 méterre növelhető és ezen kívül a fényvisszaverők egymástól mért távolsága 0,30 méterig csökkenthető, de ez utóbbi esetben további 2 db hátsó fényvisszaverőt kell elhelyezni előírásos szélességi méretekkel olyan magasságban, hogy a fényvisszaverők hatásos felületének felső széle az úttest szintjétől legfeljebb 2,10 méter távolságban lehet.

(5) A 42. § (3) bekezdésének a rendelkezése értelemszerűen irányadó a fényvisszaverőkre is.
Abban nincs is semmi pláne hogy megyek 1000 kört a Pannóniaringen egy (valag) pénzért jó begyakorolom és ennyi attól még valaki nem tud motorozni hogy egy adott helyen jó úton jó körülmények között megy,ott nem lesz jobb a problémamegoldó képessége
Még mindig nincs motor