"Sok dolgok vannak égen és földön ó Horatió mintsem bölcselmetek felfogni képes." Shakespeare: Hamlet.
Tudod a lengő levegőoszlop hatása, ezért nem javaslom senkinek, hogy a gondosan tervezett kipufogó rendszert megváltoztassa. Tegnap , ahogy bicikliztünk elment mellettünk éktelen zajjal két motor is. A kis unokák kérdezték, : Papa a te motorod miért olyan csendes? Nos azért, mert még egy Rolls-Royce-t sem hallottam menni hörgő kiherélt kipufogóval ! Nem véletlenül.
:) ...mi kevesek vagyunk ehez mint mackósajtban a brumm :)..Egy ismerősöm régen Simsonnal, MZ-vel versenyzett.... ő tőle kapok segítséget...tud olyat, amire nem is gondolnánk...:)...a cső amin szívja a levegőt a légszűrőhűzból, egy beletolt vastag C vitaminos dobozzal+ 5cm-rel hosszabban, valamiért ~ + 4km/h-t eredményez..:D A kipufogó marad, a többi apróság meg titok :D :D
Azért nem csináltam rá rezonátort, mert a konfúzornál lévő apróbb méretbeli eltérésen kívül tökre megegyezett azzal, mint amilyenre tervezni akartam a rezót....( nyílván a sokszelvényes könyök persze mástéma )
Eddig életemben egyet láttam közelről, kb 10 éve.