Szia! A jelölt helyen egy kis gumidugót kipatintva mélyen bent a dugó mögött kb 1 cm-re találltam egy kb 5mm átmérőjű rézcsavart vagy legalábbis olyan sárga mintha rézböl lenne. Ez van a másik karbin is a dugó allat, Ezt kell majd állítanom?
Köszi a választ megyek megnézem a karburátoron,de állitgatni valószinü csak tavasszal fogom mert a probaköröknek a hideg nem tesz jót.Mert ja a motorozás csak a z a baj,hogy ilyenkor sok rajta az ablak,és a fütés sem az igazi.
Ha nem a gyári kipufogó van fent, a motor gázcseréje a gyárilag beállított viszonyokhoz képest megváltozik. Hamamatsu-ban (Yamaha gyár) a csendes gyári rendszerhez állították be a karburátorodat. Mivel belevariáltál egy hangos, tehát kisebb fojtottságú kipufogóval, a karburátort utána kell állítani.
A képen látható helyen találod a csavart (fehérrel jelezve, mint PILOT).
Azt a csavart kell tekergetni. Mindkét karburátoron ugyanannyit egyszerre. Mivel műszered nincs gondolom, csak próbálgatással tudod belőni.
Bemelegíted a motort, majd leállítod és mindkét karburátoron tekersz a csavaron negyed fordulatot kifelé. Elmész egy próbakörre. Ha többet durrog, akkor már tudod, hogy befelé tekerve fog javulni. Nyilván ha jobb lesz a kifelé tekerés után, akkor kifelé tekered tovább. Na szóval... Próbakör után megint állítasz rajta negyed fordulatot. Aztán megint próbakör, hogy lásd, csillapodott-e a durrogás. Ezt addig kell játszani, amíg abba nem hagyja vagy elfogadható mértékűre nem csillapodik a dolog.
Köszi a jó kivánságokat. Lenne egy kérdésem ,egyszer márbeszéltünk rola de akkor sem találltam meg a válszt.A kipufugó durrugásáról van szó.Akkor leirtad hogy melyik hozzászólásban van a válasz de én azt nem értettem.Most a mellékelt kipuf van feltéve és ha vissza veszem a gázt lesik a fordulat a motorfék miatt egykicsit és elkezd durrogni.
Hol van a csvar amin állítani kell hyogy dussab legyen az alapjárati keverék?
Üdv
Legyél már kicsit modernebb, economikusabb, ne 95 hanem 52 est használj .
A mai világban már alkoholos üzemanyagot kell használni, az 52 fokos pálesz pont jó gyomorrontás ellen :)
A vasam a szereldébe, én koplalok, egész nap fostam, így nem eszem semmit. Azon gondolkodom, béltisztítás gyanánt lenyomok egy felest a 95-ös ből. Hátha rendbe teszi a bélést.
Szép darab, ilyet néztem ki én is magamnak 2008 nyarán Balatonföldváron. Csak mivel 26 ezer Ft lett volna 120 hónapra CASCO nélkül, ráadásul a régi Shadow-mat 300-ért kezdőrészletként beleszámolva, a jobbik eszemre hallgatva nem hoztam el. Nem bántam meg, az XV minden szempontból kielégít. (úgy nem, de arra van az asszony) :D
Boldog karácsonyt és balesetmentes 2010-et! A lóerő legyen veletek!
Gyári előírás szerint igen. DE... BP7ES gyertyát tegyél mindkettőbe, vagy irridiumost, esetleg NGK V-line gyertyát. Utóbbi kettő javítja a fogyasztást és könnyebb indulást, jobb égést biztosít.
Teljesen kész vagyok...
Köszi
Mindenkinek BUÉK és sok Virago-t!