Hát komám, azt én nem tudom megmondani
...de a példánál maradva:
A motor végsebessége ott van, ahol a menet ellenállás megegyezik a max, teljesítménnyel.
a LE, vagyis a teljesítmény, az munka, vagyis erő x elmozdulás.
A kérdés az volt, hogy teljesítményt hogy tud növelni? ha a háccsó lánckereket megnöveli, csökken a kerék fordulata, vagyis hiába nő a forgató nyomaték (az "erő"), a fordulat ("elmozdulás") az csökken, tehát a szorzatuk (a teljesítmény) marad, ami volt.
Rossz időpontot választottál. Kb. 1,5x a lakások ára a városban, mint 2014 elején, de igazából nincs is, mind megveszik azonnal még így is.
Azt nem tudom, peremkerületekben vagy agglomerációban mi a szitu, de pl. a XI kerben semmi nincs. Mindenki rácuppant a befektetési ingatlan vásárlásra, sztem arra felétek túl sok pénze van az embereknek
De van megoldás, egy ekkora házat délen falun kapsz 6-ér, nyírségben meg 4-ér - vagy vállalsz 3 purdét, és mehecc a kazal lóvéért a pénztárhoz.
Egyedül még nem néztem, mert mindig utassal járok,de mikor nyáron mentünk a találkozóra fixen tartotta utazóba a 180-at! Majd idén megnézem egyedül is!
Akkora túlkínálat van ebben is már... én is neten kerestem, nem érdekelt, hogy helyi legyen. Még ha számolnak 10-20e fuvart, akkor is jobban jössz ki a netes árakkal meg a beépítéssel - és minél több a cucc, annál bátrabban lehet alkudozni is, ezt tapasztaltam.
...de a példánál maradva:
A motor végsebessége ott van, ahol a menet ellenállás megegyezik a max, teljesítménnyel.
a LE, vagyis a teljesítmény, az munka, vagyis erő x elmozdulás.
A kérdés az volt, hogy teljesítményt hogy tud növelni? ha a háccsó lánckereket megnöveli, csökken a kerék fordulata, vagyis hiába nő a forgató nyomaték (az "erő"), a fordulat ("elmozdulás") az csökken, tehát a szorzatuk (a teljesítmény) marad, ami volt.
Azt nem tudom, peremkerületekben vagy agglomerációban mi a szitu, de pl. a XI kerben semmi nincs. Mindenki rácuppant a befektetési ingatlan vásárlásra, sztem arra felétek túl sok pénze van az embereknek
De van megoldás, egy ekkora házat délen falun kapsz 6-ér, nyírségben meg 4-ér - vagy vállalsz 3 purdét, és mehecc a kazal lóvéért a pénztárhoz.
elérni??
ÉN is azt néztem.
Van bizony. Tel is van mindenféle vacakkal. Kicsit jobb idő lesz neki is kell állnom elpakolni.