Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Floridában motoros idő van.
Honnan tudom letölteni? (felpróbálom a garázsgépre)
Bementem a pcboltba és közöltem hogy netezni kell egy alap gép. (kb.2011-ben vettem újként)
Linux nem szokott fagyni. Akadozni se nagyon... Ezt a gépet használtan vetted (az OK, hogy boltban) vagy új volt? és mikor?
Mert sztem ez hw hiba, leginkább memória*

Egyébként "internetezni bőven elég" persze, ha műxik rendesen, és a wincsi is elfogadható.

*közben utána néztem. nem támogatja a 667 RAM-ot, ez épp okozhatja a misztikus elszállásokat. Vegyél bele egy olcsó SSD-t, (5-ért már van 16GB, 10-ért 30-as) memória csere, rá egy Linux 1404LTS, és repülni fog.
László, nem hibás csak gyenge, de előtte xp-vel úgy ahogy jó volt.
-Intel Little Falls 2 D945GCLF2D (1 PCI, 1 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN, CPU)
-DualCore Intel Atom 330, 1600 MHz (12 x 133)
-1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
Ezekkel tényleg nem kell messzire menni. Úgy kértem a boltbancsak internetre kell, persze "internetezni bőven elég" hajtogatták sokan de a valóság az hogy ugyanúgy lóf&szra sem elég mint a 13 éves gép nálam a garázsban. (amit felkerül a tűzfal-vírusirtó le is térdel az egész)
Linuxszal valamivel gyorsabb volt de aztán akadozni kezdett és fagyni.
köszönöm!
Rákérdezek tőle.
Portolva? Ennek pont az a lényege, hogy minden telefonon menjen. 1,7es quad proci 2g ram.
Ráadásul ez fejlesztői telefon. Min menjen faszául, ha nem ezen?
Ez elvan baszva ndmes egyszerüséggel.
mert valszeg nem a te hardveredre van portolva, de a lelkes amatőrök mindent megoldanak előbb-utóbb
Az én telóimon kiválóan megy az android, igaz, még sose buheráltam
Igen. Az android linux végülis. Az újat jól el is qúrta a google.
Csak szopok vele, éppcsak megy. Downgradelni meg nem sikerült, mert valami szar.
Józsi, ha egy gép xar (hibás a hw) azon semmilyen op. rendszer nem segít.
Van ugye a Linux, ez egy szabad felhasználású (ún. nyílt) op. rendszer.
Namost vannak csapatok, akik ezeket fejlesztik, és saját néven futtatják, és épp mikor melyik a "legjobbban sikerült"
Régen a servereken a Debian, asztalin inkább a Suse (ezt megvette a Novell, azóta pénzes) néhány éve inkább az Ubuntu, de van még vagy 5 ismertebb.
Ezek közül az Android is egy, ezt a Gugli kezdte fejleszteni, persze ő elég jó erőforrással rendelkezik szóval a telefonjaitokon is Linux van
Kivéve persze a Nokia-Win telókat, a Microsoft kicsit későn kapcsolt, el is éri a 3% piaci részesedést teló op, rendszerben...
még csak most jön márius 15. ugy hogy lehet még rosszabb!
Ha ez egy kicsit segít akkor vigasztaljon a tudat hogy rosszabb már nem lehet. (én is elég sz&rul vagyok pár napja)
rosszabb! hányás hasmenés meg láz!2 napja szenvedek!
Tavasszal fáztál meg?
esik,hogy rohadna meg! közbe olyan beteg vagyok mint a kutya!
Mièrt,nálatok is esik?
Nálunk sz&r idő van.
jobb reggelt!
Jó reggelt!
Látom volt tèma az este.
Pörgött a fórum.
Felraktam próbaképpen laptopra androidot. Az még gyorsabban betölt még egyszerűbb és ugyan olyan gyors volt. De mégis ubuntu után az android olyan mint Windows után az Ubuntu.
Mentem dolgozni.
Apám az elemi felhasználó. Bekapcsol-rákattint a króm ikonra és olvasgat. Nem tölt le, nem néz filmet, nem fotosoppol (az sem tudja mi az) csak olvasgat.
A gépen sincs szinte semmi, a 160-as vinyóján simán van 130-140 giga szabad hely. (mondjuk a gépe hardveresen elég lassú)
Szóval asszem érezhető hogy nála nincs mit elqrni.
Aztán elkezdett fagyogatni-belassulni és amikor ő még türelmesen elüldögélt előtte, én már sikítófrászt kaptam mert egy króm indítás is egy percig tartott. (a lángoló farkú róka szintén)
Aztán eljött az a stádium amikor már ő is kérdezte hogy "nem lehetne csinálni vele valamit?"
A winről annyit hogy amikor ezt a gépet vettem vagy négy éve, akkor rajtahagyta a srác a win 7 ultimétet ami azóta is tökéletesen működik, nem kellett még vele csinálnom semmit. (védelemnek meg 10 éve az ingyenes zonealarm van fent tűzfal és irtó egyben)
Jó éjt!
Ma csak teázunk.
Egészen más. Ha valaki tényleg ismeri,és profin tudja használni,akkor a windows sehol nincs. Olyanná teszed amilyenné szeretnéd,gyakorlatilag korlátok nélkül. Aki profi,az fejlesztheti is.