Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az Ábrahám [1] héber eredetű férfinév. Bibliai jelentése: sokaság atyja Avráhám). A bibliai pátriárka eredeti neve Ábrám ( Avrám – felemelt, felmagasztosult atya volt.[3]) A hosszabb névváltozatot akkor kapta, amikor Isten megígérte neki: „népek sokaságának atyjává teszlek”.[2]
Azt a k.rva! nem csodálom hogy így állsz hozzá.

Amúgy jó reggelt!
reggelt
Jó reggelt!
Egyébként az Ábrahám név nem mond semmit?
Mint látható pl. anyósomék példáján, lesz még kiből megélniük, nem féltem őket.
Ha nem vagyok kemény annak idején és hallgatok az asszony hülyeségeire
-vegyünk új autót, szigeteljük be a házat, menjünk nyaralni, stb.
-majd ha lesz rá lé, addig nem
-hát vegyünk fel hitelt
-lóf&szt
-de miért? más is vesz fel!
-azért mert más hülye azért nekünk még nem kell annak lenni, egy hitelünk van, az épp elég
-anyáméknak is van, még sincs semmi gondjuk és milyen szép az új medencéjük (barkácsáruházas fóliamedence volt )
-akkor használd ki mert nem sokáig lesz az meg
akkor én is nagy sz&rban lennék.
Jól járni hitellel csak akkor lehet ha viszonylag rövid időre és hasznot termelő eszközhöz veszik fel.
Minden más esetben csak szükséges rossz. (vagy esetenként még rosszabb )
Eltapsoltak annyi pénzt, amennyiből kijönne pár Indonéz Szigetvilági nyaralás és még a folyamatos üzemű hölgykoszorú is beleférne arra a két hétre de SEMMI sem látszik belőle.

-Alap volt egy szép nagy hitelmentes családi ház.
-Ketten megkerestek havi ~350-et
-Hitelmentesen megkapták (by kanadai mama, anyósom anyja) a zsír új WagonR-t (2,5M volt) a szakadt Wartburg helyett, amit 1,5 év múlva beszámíttattak egy új G Asztrába 1,2M-ért (üzleti érzék) a különbséget ismét a hátszél korrigálta.

-Felvettek lakásfelújításra 4,5M-t forint alapon állami támogatással (6%THM mint nekünk) amit a devizahitel hullámban a toronyeszűek átváltottak svájci frank hitelre mert idézem: " így jóval kevesebb lett a törlesztő részlet és MÉG! tudtunk felvenni hozzá 1,8M-t")
-2009-ben zseniális érzékkel toronymagas árfolyamon átváltották szimpla mezei forinthitelre (nó állami támogatás vagy ilyenek ) mert hát fő a biztonság ugye.
-A mami vett a lánya nevére (anyósom) egy lakást Dunaújvárosban nem is rossz helyen (9,2M volt) amit csak nyaranta használt amíg itt volt.
-Bejött a férje részéről két másik örökségből ~4M, 800e a hátsó telek eladásából, kanadai mami pár éve meghalt, lakás anyósomé lett ugye amit eladott 4,2M-ért (előtte mindig azt hajtogatta hogy ez a 3 gyerekem között lesz elosztva ha eladom, persze én mondtam nekik hogy szinte látom ahogy Mari anyu kezében ott van pár M ft amit elkezd nektek kiadni a kezéből. Kb. előbb hasadna ketté a bolygó minthogy oldódna a görcs a kezében hogy egy fillért is elengedjen erre nem igazam lett)

A mami halála után is bedőlt egy rakás lé a kasszába kanadából (nem tudni hogy hány M)
Mielőtt a férje meghalt, a kifizetett pár éves asztrára felvettek (Csak tessék-tessék! Autója fedezetére személyi kölcsönt adunk! Ismerős reklám? ) 800e ft-ot mert már tartozás tartozás hátán volt és fizetni kellett valamiből. (kiváltva ezt a hitelt, az autó eladásakor 1,1M-t kellett befizetnie 3 évnyi havi 20e törlesztés után)
-AMEX kártya -500 ezren
-folyószámla hitel -300 ezren
-még egy-két hitelkártya padlón

Most ott tart hogy megmarad 2,5M az eredetileg HITELMENTES! (szebb időkben) ~16-18M értékű családi házból (12M-ért adta el most de még 9,5M tartozása van a bank felé)
És kéne egy "adóstárs" (azaz kezes) akinek ez "semmiféle felelősséggel sem jár, csak formaság"
Nem sikerült holnap folytatom majd lehet hívlak.
József, maga gonosz. Maga miatt fognak a zsidó bankárok éhenhalni.
Értem. Akkor te jól jártál vagyis inkább nem jártál olyan rosszul.
Kedves csővi.
Nem, sosem vettem fel deviza alapú hitelt, hanem államilag támogatott (4% kamat+2% kez.költség a max. thm) forint alapú hitelünk van a házra. (az is csak jövő tavaszig és semmilyen más hitelbe nem mentem bele az évek alatt, inkább összeszedtem apránként amire kellett)
A szerződési feltételek nyomtatványait mind a hat bankban elkértem és otthon pár nap alatt tételesen átnéztük, majd kiválasztottuk az OTP-t és megkötöttük a hitelszerződést.
Kértem mellé munkahely és baleset biztosítást (~1400Ft/hó) így ha kib&sznak a munkahelyemről vagy 30 napon túl betegállományba kerülök akkor max. 1,5 évig a bank "fizeti" helyettem a törlesztést amit nem kell utólag visszafizetnem, ha meg felfordulok akkor a hitel teljes mértékben rendezve van. (mondjuk ez az opció nemigen tetszene )
Nem vagyok pénzügyi szakember de nem vagyok hajlandó aláírni értelmezés nélkül semmi olyasmit amit elém tolnak hogy "csak írja alá itt..itt..meg itt" és meg is vagyunk.
Nálam ennyit jelentett a gondolkodás.
Ok
Viber?
Az már megvan. Most akarom telepíteni és azt írja, hogy ha a gép nem képes CD rol indulni akkor válasszam a 3 választ. Az kell nekem?
Ez olyan régi gép, hogy még LP lejátszó van benne.
A képen, amit betettél, jól csináltad, csak dugj be egy pent, és akkor ki tudod ott C: helyett választani.
virtualba berakod és utána tudod penre rakni win alatt
De azért nem szeretném ha oda költözne hozzánk.
nem is az kell hanem dvd író
Én spec az apósom tudnám addig ütni amìg mozog. De még lehet megkapja. Az anyósommal nincs gondom ő rendes dolgos asszony és ha tud mindíg segít támogat minket.
Jót töltöttél, mert win alatt fogod vele megírni a bootoló pent
az .iso az a 900 megás file, amit letöltöttél linuxként. Lemezkép-file, magyarul