Ez a Brikka. ami a teszkóban van 2000ért, az csak hasonlít ebben az a cucc, hogy szelep van benne, és csak 6 bar körül engedi el a vizet.
Szelep nélküliek (a többi) már kis gőzre megdagad a KV. és lezáródik, ezért hígabbra kell tömni, akkor meg xar lesz
Hát ha göznyomásos a gép, az max. 2-3 bar, akkor nem jó apróra. Nem rakhatod lazára, mert akkor átesik rajta a víz, és híg lesz.
Sajna inveszt kell, de egy olyan daráló, amit linkeltem, meg egy Bialetti Brikka kotyogó, ez össz. egy 20as, és jobb készleted lesz, mint a magyar lakosság 90 százalékának, és örök élet. Ezekkel már hibátlan KVt lehet főzni.
Eltömni nem szokta (csíbót/edusót szoktunk venni) a szűrőt de ez a moslék durvább szeműnek tűnik és mégis befullad a főző, még ha lazán rakom akkor is.
Nézek puntókávét.
Ez a Punto az egyik legjobb ár/érték KV (Omnia ár!) legtöbbx ezt veszem. Ez meg a legjobb azok közül, ami t eddig ittam (a megfizethetők közül)
Darálás? Hát késessel nehéz, mert az összetöri, nem őrli, és lesznek nagyon apró porszemcsék, amik eltömik a szűrőt, és befulladsz vele. Mégis azt mondom, minél finomabbra, mert akkor krémesebb lesz, ha befullad, a következőt durvábbra.
Egy adagra 7-8 grammot számolj, ha van kicsi mérleged, érdemes ellenőrizni.
Egy látogatás már igazán rátok férne .Adony elméletileg sok szempontból is középponton van ,valamint aki könnyen elérhető--Ábrus -Robesz- jómagammeg még pár fórumos
Jó a Sega, de az is már 5000 felett van (a piros), egy időben ittuk, de az is túl van pörkölve kicsit. A fekete Sega jobb, de drágább is, és nem lehet sok helyen venni.
KV-s vebshopokban 4000-től már válogatni lehet a jó KVk közt, amik jobbak, mint a Sega, sőt a legtöbb boltinál is.
Másik kérdés, hogy 4000 feletti KVt már csak szemesben érdemes venni, ivás előtt darálni, és 10 báron főzni pumpás géppel.
nem a KVra kérdeztem, az utazásra...
Kvra kéretlenül is kapsz dobd ki azt a szart, és vegyél lidibe-aldiba olcsó arabicát (legjobb lenne szemes) az is pont ennyibe kerül, és meg lehet inni.
Az omniának sok híve van, mert az ismerik, de egy mocsok az is. 2600 kilója, annyiért már olasz kvt is kapni. (pl. most Cafe Perte volt itt pesten 2850 asszem, és klasszisokkal jobb, mint az a túlpörkölt szar))
Szelep nélküliek (a többi) már kis gőzre megdagad a KV. és lezáródik, ezért hígabbra kell tömni, akkor meg xar lesz
Na, KV kisokos így éccakára
Sajna inveszt kell, de egy olyan daráló, amit linkeltem, meg egy Bialetti Brikka kotyogó, ez össz. egy 20as, és jobb készleted lesz, mint a magyar lakosság 90 százalékának, és örök élet. Ezekkel már hibátlan KVt lehet főzni.
Nézek puntókávét.
Persze a villanyos örlő jobb, de az nincs 40 alatt.
Ez meg a legjobb azok közül, ami t eddig ittam (a megfizethetők közül)
Darálás? Hát késessel nehéz, mert az összetöri, nem őrli, és lesznek nagyon apró porszemcsék, amik eltömik a szűrőt, és befulladsz vele. Mégis azt mondom, minél finomabbra, mert akkor krémesebb lesz, ha befullad, a következőt durvábbra.
Egy adagra 7-8 grammot számolj, ha van kicsi mérleged, érdemes ellenőrizni.
Jó a Sega, de az is már 5000 felett van (a piros), egy időben ittuk, de az is túl van pörkölve kicsit. A fekete Sega jobb, de drágább is, és nem lehet sok helyen venni.
KV-s vebshopokban 4000-től már válogatni lehet a jó KVk közt, amik jobbak, mint a Sega, sőt a legtöbb boltinál is.
Másik kérdés, hogy 4000 feletti KVt már csak szemesben érdemes venni, ivás előtt darálni, és 10 báron főzni pumpás géppel.
Kvra kéretlenül is kapsz
Az omniának sok híve van, mert az ismerik, de egy mocsok az is. 2600 kilója, annyiért már olasz kvt is kapni. (pl. most Cafe Perte volt itt pesten 2850 asszem, és klasszisokkal jobb, mint az a túlpörkölt szar))