Lacikám,értem már miért mondtad annó,csak a nagy nyomású kávéfőzővel főtt kávé az igazi!Most vettem egy Delonghit,a magyar kávéfőzőm kipusztult,nem adta ki a kávét.Ugyan ez a legkisebb a sorban,de már ez is nagynyomású pumpával nyom,hát egész más az íze a kávénak,mint a régivel!
A panel hatso oldalat ero fenyt.
A bifacial szoban a BI elotag kettot jelent, magyaran a panel eleje es hata IS tud termelni ha olyan szerkezeten es kornyezetben van telepitve
Értem.Teszek még a délnyugati oldalra 6 db canadian solar 445 wattos panelt.Így növelem a teljesítményt.Ott kb 10:30 tól már éri a nap egészen napnyugtáig.
LeadhatNA, ha a panel hőmérséklete, a tájolás, a panel dőlésszöge és minden egyéb ideális lenne.
De pl. pénteken, amikor tűrhetően sütött a nap a 7kWp rendszerem dél környékén 3.5KW-t köhögött ki magából és az egész napi munkája 19kWh volt. Ugyanezek a számok júliusban 5.5-6KW és 50kWh.
Ez egy ilyen játék. A "névlegest" - esetedben a 400W-ot - nagyon ritkán és rövid ideig tudná teljesíteni és csak pont fasza pozícióban. Ha a panel már túl meleg, veszít a hatásfokából. Ha túl hideg, dettó. Márpedig ha van napsütés, akkor melegszik is. Ha tél van, akkor meg laposan éri a nap és az ideális hőmérsékletet is nehezen éri el.
Kb 11-től délután 14-óráig stabilan tudja a 2,3-2,6 kwh.Már 9:30 tól bejön 1 kwh felett és 14 órától 16 ig is csinál 1kwh felett.16 után már nem éri a nap.Naponta akár 12 Kwattot is csinál időjárástól függően és még csak egy jó másfél hónapja üzemel tehát ez a téli számítás,nyáron gondolom jobb lesz.Csak én gondoltam,hogy 4 kwh panel leadhatna közel a saját értékének megfelelő teljesítményt.
Villanyvezeték, tetőn antenna oszlop, efféle kis dolog se vet rájuk árnyékot? Meglepő, de az is simán majdnem lefelezi a kimenetét, amíg rajta az árnyék, hiába 3 centi széles csak.
Adatlap szerint a 400Wpp-os panel valós (NOCT) teljesítménye inkább 300-310W, a tájolás/tetőszög miatt ennek cirka a 90%-a jön ki belőle, ami 270W. A napi 2600Wh nem egy lehetetlen szám.
Ez így nagyon kevés infó. Tájolás, panel típusa, lehetséges árnyék, sok minden számít. Hogy fejjel lefelé van, az speciel nem. Ha sorba vannak kötve mind a tizen, akkor persze, előfordulhat, hogy az egyik panel harmatosabb és az visszafogja az összes többit is.
Szia!Volna egy kérdésem.Van nekem 10 darab 400 wattos panelem ami a legtöbb 2600 wattórát termelt.Lehet valamelyik gyengébb? 5 darab rendesen 5 darab fejjel lefelé van a vezeték összekapcsolása miatt.Ez eléggé kevés a 65 % nem???
Elég jól szól, de nem itatnám a kicsikét. :)
http://youtu.be/VeA6LVfqFEk
A bifacial szoban a BI elotag kettot jelent, magyaran a panel eleje es hata IS tud termelni ha olyan szerkezeten es kornyezetben van telepitve
MB: bifacial
De pl. pénteken, amikor tűrhetően sütött a nap a 7kWp rendszerem dél környékén 3.5KW-t köhögött ki magából és az egész napi munkája 19kWh volt. Ugyanezek a számok júliusban 5.5-6KW és 50kWh.
Ez egy ilyen játék. A "névlegest" - esetedben a 400W-ot - nagyon ritkán és rövid ideig tudná teljesíteni és csak pont fasza pozícióban. Ha a panel már túl meleg, veszít a hatásfokából. Ha túl hideg, dettó. Márpedig ha van napsütés, akkor melegszik is. Ha tél van, akkor meg laposan éri a nap és az ideális hőmérsékletet is nehezen éri el.
Adatlap szerint a 400Wpp-os panel valós (NOCT) teljesítménye inkább 300-310W, a tájolás/tetőszög miatt ennek cirka a 90%-a jön ki belőle, ami 270W. A napi 2600Wh nem egy lehetetlen szám.
Ezt a 2600Wh-t mikor teljesítette?