Na jó, lehet mondom, nincs nagy rutinom buszozásba' szóval a pestiek biztos jobban tudják, merre folyik a Lánc-híd
85 után, ha néha pesteztem, akkor mindig napijegyet vettem, és cikáztam vele úgy egyszerűbb volt, mint lyukasztgatni-számolgatni. Leszálltam a nyugatiban, megvettem a napijegyet, a vonat úgyis ingyen volt, szóval nem garasoskodtam
Ez volt az első automata a buszokon,ez jegyet adott pénzért,Amit te láttál,az már csak jegyet érvényesített.Ezekkel akarták leváltani a kalauzokat.Rövid ideig voltak csak ezek a pénzes automaták,mert szemfüles vandálok gyorsan leverték a csőről,és ellopták pénzestől.Biztos megoldást csak az előre megváltott jegy hozott,a jegyérvényesítő automatával,azt már nem volt értelme elvinni.
Jegykiadó volt először. Ez tuti,mert A jegykiadó előtt meg a kalajúz,és vele egyidőben volt perselyes busz. Amikor megtelt a persely,a sofőr kirakta a tányérsapit abba kellett szórni a bélásokat.
Komolyan mondom, hogy nem is láttam még ilyet Amik akkoriban voltak, az a kis sárga, lehúzható fekete keretes tolókával. Abba kellett a jegyet dugni, és kilukasztotta. Nálunk ilyen volt, meg abban az időben Pesten is ilyet láttam, ha néha odajutottam.
Ja ez sosem adott jegyet. Mindig rettegtem amikor suliba mentem és még nem volt meg a bérlet hónap elején hátha jön az ellenőr. 32ft volt a tanuló bérlet.
Nekem akkor sanyarú gyermekkorom volt, sosem ültem buszon. A városkánkban csak 2 járat vol, mind2 tök másfelé, mint ahol laktam. Autónk sem vol, sőt, az utcában is alig.
Bicigli volt a megoldás... Harmadikosként már azzal mentem mindenhova, de nem úgy, mint a maiak, hogy teker a kicsi a szélén, anyu meg mellette a sáv közepén, hogy biztos észrevegyék... ilyentől agyfaxt is kapok azonnal.
85 után, ha néha pesteztem, akkor mindig napijegyet vettem, és cikáztam vele úgy egyszerűbb volt, mint lyukasztgatni-számolgatni. Leszálltam a nyugatiban, megvettem a napijegyet, a vonat úgyis ingyen volt, szóval nem garasoskodtam
Bicigli volt a megoldás... Harmadikosként már azzal mentem mindenhova, de nem úgy, mint a maiak, hogy teker a kicsi a szélén, anyu meg mellette a sáv közepén, hogy biztos észrevegyék... ilyentől agyfaxt is kapok azonnal.