Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

...nos, időközben utánanéztem. Nem kellett volna. De legalább él még.
Nem mindenkire vonatkoznak a törvények értelem szerüen, vannak kivételek bizonyos esetekben.
Sziasztok!
UHR-319 FZR-1000-ről tud valaki valamit esetleg?
2010-11-ben adtam el főtengelyesen, talán Kecskemétről vették meg.
Kíváncsi lennék mi lett vele.
Kik? Milyen hezagokat ?
Nem is gondolod milyen dolgok mennek, én nagyon jól szórakozok rajta.
Persze csak azért, mert nem tudják a jogi hézagokat.
Nekem rövid a Honda CBR 900, viszon a futómüve nagyon jó, meg a motorja is.
Az erös lenne,nem tudnám kihasználni.
A 100-ló nekem elég.
Király
Sajnos, onnantól hogy kivonatta, és lejelentette, nem sok mindent tehetsz. (nem tudok és nem is szeretnék tudni mindent) De ebben az esetben nincs más járható út, függetlenül attól, hogy keveredett hozzád vissza a volt motorod. A 15 napos átíratásra is figyelj, mert utána 30 e ft a büntetés első mulasztás esetén. Ezek az átíratások sok minden, csak nem igazságosak, de nm tudsz más utat, ha használni is szeretnéd a motort.....
Mondjuk okmányirodánként lehetnek eltérőek a jogértelmezések, de nem hiszem hogy jelentős eltéréssel kapnál választ a helyi irodistáktól. Sajnos....
Na akkor íme
Szép estét neked is, jaszipapa!
Az amit irtál valóban igy van,de nem tudsz mindent.
A jogi dolgok nem ilyen egyszerüek ebben az országban mindenkinek.
Viszon ezt kell nyomni, mert ez hozza a pénzt neked is.
MIndkettő. A nepperkedés a másod meló. Jaaaa, most már hivatalosba is.
Sok a meló, zajlott az élet az elmúlt pár évben. Néha benézek, olvasok, de sok sztory nem volt idáig erre se.
Ez az erdélyi túra érdekes lehetett volna, de itthon se leszek, motorom sincs most
kereskedő? azt hittem csak keresed az igazit, azért volt sok motorod :)
Nekem bejön. Szeretem,megbízható.Sokat még nem mentem vele,pár ezer km-t összesen. Majd most júniusban megyünk a fiúkkal Arniékhoz.
Akkor már hivatalosan is nepper lettél? A katonasággal mi van? Vagy csak másodállásban kereskecc? Nem tudunk rólad semmit mostanság...
Honda CBR 900???
Jobb mint a Yamaha FZR-1000???
Nekem az FZ 750-en a kipufogó CBR 900RR FireBlade.
Kellett lennie! Lent leírtam miért. Azt is leírtam valahol lent, hogy nem kaptam törzskönyvet. Nyilván azért, mert amikor a kereskedő a "nevére vette" elvették tőle a törzskönyvet.
majd egyeztetünk
Ritkán nézek be, de ez a mai nap rendesen vicces :) Kinetic, te szerintem direkt szopatod itt a népet, ennyire kőfejű nem lehetsz :)
A kereskedő illetékmentes, bemegy az okmányirodába, az adásvételivel 2300 ft-ért kivonatja a gépjárművet, majd a RÉGI forgalmiba bejegyezteti magát, hogy tulajdonos gépjárműkereskedő. Ezt általában a hátsó oldalra tintával szokták, okmányirodai pecséttel. Ezzel egyidejűleg a törzskönyvet PASSZIVÁLTATJA, ami annyit jelent, leadja az okmányirodába, és nem kap másikat.
Ha te megveszed, kapsz egy adásvételit, a régi forgalmit, ami jelen esetben a te nevedre szól, de bele van jegyezve a kereskedő is, a régi törzskönyv száma, mivel a leadása után másikat nem váltott ki...... Ha nem ír rá törzskönyv számot, az se gond mivel PASSZÍV a törzskönyv.
Mivel a motor jelenleg nem a jogilag a kereskedőé, mindegy hogy a forgalmi a te neveden van, új adásvételnek számít, eredetvizsga, átíratás , minden ugyanúgy kötelező. Plussz ezeken kívül van még 2300 ft fizetni valód, mivel vissza kell rakatnod forgalomba, mert ki van vonva........Emiatt a súlyadó is a tied erre az évre :)
Remélem sikerült végre felfogni, bár nem hiszem...... Mielőtt kételkednél ezekben, kereskedő vagyok, sejtem hogy megy ez..... A csináltatok a BM-mel törzskönyvet részt nem értem, mivel az meg nem így megy.

A többieknek üdv Mizu felétek?
Honnan tudod hogy volt törzskönyve???
Azt irtad nem volt a törzskönyv száma az adás-vételi szerzödésen.
Mert a kereskedö biztos nem adott neked törzskönyvet szerintem.
Szia Jani!

Van egy Majesty 250 robogó meg egy CBR 900 Honda.
Hétvégén valamikor,ha neked jó.
Szevasz,bekessanyi!
Most milyen motorod van???
van :)
mikor veszed át?
Nem kell a forgalmi másolat. Megkaptam az eredetit, amit le kellett adni az átíráshoz, én csak lemásoltam magamnak emlékbe :)
2002-es magyarországi autó, volt törzskönyve.
Törzskönyv kb 20 éve létezik.
Ezt nézem én is!