Jók ezek a zenék, már gyűjtöm a letölteni érdemeseket. Márciusban megyek Japánba, azt a szopós 12 órás repülést el kell ütni valamivel. A Skálmöld-öt gyakran meghallgatjuk a lányommal, éppen ma mondta, hogy "apa, szerintem ez a legjobb zene a világon".
Hát, az emberközeli ár legjobb esetben kb. 20-25e Ft környéke MRA-ban. Van még a Puig, Bullster és a Zero Gravity, de azok mindig drágábbak.
Annál olcsóbban néha szokott lenni kínai utángyártott (ebay) az 9-12e körül van. (általánosságban beszélek, konkrétan az Fazerről)
Bontottban meg hááát, túrni túrni túrni.
Ez a fő biztosíték (Main fuse) de 30 amperes gyárilag. YZF750-en ott van az akksi doboz elején az indexrelé mellett. (a többin pl. FZR, YZF1000, stb, általában az önindító mágneskapcsolójával van egybeépítve a foglalata)
A házon a tetőtér alukasírozott kőzetgyapottal lett szigetelve még 86-ban. Néha járok a padlástérben, ez ugyanolyan mint akkor volt. (pedig ott van légmozgás és hőingadozás)
Itt ahova most beépítettem, nem sok esélye van légmozogni, mivel be van csomagolva alul-felül, ráadásul alatta ~20 centivel még ott lesz a hőtükrös párazáró fólia és az OSB lapok.
Rétegrend fentről lefele:
- 2 réteg bitumenes vízszigetelő lemez
- 10 centi vasbeton
- műanyag fólia (a beton és a deszka közé)
- 2,5 centis deszkaborítás (zsaluzat volt a betonnak)
- fólia (ezt most tűztem fel a deszkákra)
- 12 centis szúrós sz&r
- fólia
- 15-25 centi légréteg (lejt a betontető, de kihoztam vízszintesre a mennyezetet, ebből a különbség)
- kereszt és hosszanti lécezés
- hőtükrös fólia (illesztéseknél alu ragasztószalaggal ragasztva)
- 8mm-es OSB táblák
- fehér festék
- 5db fénycső armatúra
- GTR,FZR,Hexagon,Jawa
- simított-felületszórt betonpadló
- 5 centi hcell
- aljzatbeton
- mindenféle vakondjáratok
- talajvíz
- Kína
Àbrus esetleg meg tudod mondani mi ennek neve 35A bizositék van benne , aksi elött talalható ahol relék vannak !! Es mi célt szolgâl elöre is köszönöm !!
Nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehet emberközeli áron FZ 400 Fazerhez avagy 1998 körüli FZS 600 Fazerhez (elméletileg azonos) plexit kapni? Jobb állapotú használt is érdekelne.
Plusz kérdés, a 400-as miért csak FZ? A tök ugyanúgy kinéző 600as (98-2002) tesója meg FZS 600. Ha keresgélek 90%-ban 400as FZR alaktrészeket dob fel találatként a nyet.
Azt hittem, simán csak önszopatás Én 2000 körül ezzel csináltam a felső szint tetejét, elég is volt. Akkor is volt már mindenféle nikecell termék, de űr-árban, és ez akkor szempont volt (mivel az egész felső szint csak szerkezetkész volt, se betonozva, se vakolva, se semmi közmű. Volt a sárga xaron kívül más gondom is
Ha ma csináltam volna, akkor biztosan mással.
Egyébként azt olvastam, elég xar is ez, mert idővel (és a légmozgással, hőingadozással) elporlik, és egyre rosszabb lesz - de ne aggódj, ez ilyen 20-30 éves lépték. Sajna nálam a 20-at szinte eléri, gondolkodom is tetőcserében. Cserépmintájú szendvicspanel menne fel a pala helyett, ezzel 1csapásra javulna az egész. Kb. 800e csak az anyag Még nem döntöttem el.
É arra gondoltam hogy 2018-ban már mindegyik nagyobb gyártó terméke kb. egyforma, ezért vettem meg ezt a sárga sz&rt. (mint utólag kiderült, a Knauf gyapotját nem véletlenül nem kaptam sehol....többnyire azt veszik és készlethiány van belőle)
Hát igen, az üveggyapot az jóval rosszabb, mint a kőzetgyapot. Tapasztaltam már sajnos én is xD Kerülöm is, mint macsek a forró kását. További jó(bb) munkát ;)
Egyrészt drágább, másrészt jóval nehezebb.
Mint írtam a barnával (azt ásványgyapotnak szólítják) nem volt gond, jó volt vele dolgozni. Ez a sárga Isover viszont bevallottan üveggyapotként egy jóval nyűgösebb cucc.
Persze a 15 centis hcell sokkal jobb lett volna, de azt az "anyagbeszerzőm" csak tavaszra tudja hozni. (az megy a falakra) Viszont nekem meg haladnom kell az épülettel, nincs idő várni.
Biztos tudod, hogy van kőzetgyapotból lépésálló cucc is. Én a vegyes tüzelésű kazánt burkoltam be avval, sokkal jobb vele dolgozni, jobban is formázható (vágható stb.) mint ezek a tekercses szutykok. Persze drágább is, valamit valamiért...
Azt megjegyezném a gyapot szigeteléshez, hogy mikor a műhely tetejét szigeteltem tavaly ilyenkor, ott a Knauf barna cuccát (maciszőr) tettem be. https://www.knaufinsulation.hu...
Ezt ilyen beöltözés nélkül, zárt munkásruhában egy pormaszkban, komolyabb viszketés nélkül megcsináltam. (kép)
Most szintén azt akartam venni de épp nem volt sehol, a mandarin meg a boltban mondta hogy Isover van kb. ugyan olyan ez is. Mindkettőhöz be kell azért öltözni, de ezek már nem olyanok mint a régiek . https://www.isover.hu/termekek/domo-plus
Hát a barnához képest ez egy tetű anyag, ugyanolyan sz&r vele dolgozni mint a 25 évvel ezelőtti üveggyapottal. (porzik mint a qrvaisten és rohadtul szúr) Ráadásul puha és nem marad meg a gerendák között, a Knaufnak viszont volt tartása drótozás nélkül is.
Ha valaki gyapottal akar szigetelni, akkor az a barna Knaufot vegye.
Szerencsére a másik helyiséghez ahol a pözsó áll, oda már megvan tavaly óta a barna cucc. Ilyen sárga sz&rt viszont biztos hogy nem veszek még egyszer.
Jól sejted, 12 centis üveggyapot.
Gondolkodtam gipszkartonon, de aztán az OSB mellett döntöttem, még ha drágább is valamivel. A házban minden helyiségben hcell borítás van a mennyezeten, viszont ez a garázs épülete, ezt csak lefestem fehérrel és jó lesz az úgy.
A kuplungcserének nekiállhattok, kb. fél óra alatt megvan.
Arra viszont vigyázni kell, hogy a kuplungkosár csavarjait (pl. az FZR-en) 10Nm-rel kell meghúzni, "szabad kézzel" könnyű túlhúzni és kiszakítani a menetet az alumíniumból. (szóval nem szabad megtépni)
A kínai lamellákra nem tudok mit mondani mert nincs vele tapasztalat, viszont én magamnak (ebből) biztosan a bevált gyártók termékét raknám be.
"Ez egy rohadt szemét munka" ebben egyetértünk, de csak egyszer kell megcsinálni és nálam olcsóbban senki sem csinálja meg.
Most végeztem az aljának a lefóliázásával, félig összesöpörtem a helyiséget, innentől már "nem veszélyes". Holnap összesöpröm a maradékot (ahhoz még egyszer be kell öltözni) aztán mennek fel a keresztlécek, lekenem favédőszerrel (Tetol) behúzgálom az elektromos kábeleket, feltűzöm a hőtükrös fóliát, aztán felrakom a 8-as OSB-t és ennyi. (aztán kezdhetem a másik helyiségben ugyanezt)
Szerintetek neki álljak idsapámmal kuplunglamella szett cserének, vagy várjak még egy hónapig a szerelőre :D néztem, hogy kínából 5-6.000 egy szett az FZ400 hoz, meg érheti a próbát?
Ha jól sejtem ez szigetelés álmennyezet alá? Jöhetnek a gipszkarton lapok... Én minden helyiséget, ahol ilyen melót csináltunk glettelgetés meg festés helyett "leburkoltam" hungarocell mennyezet burkoló lapokkal (nútost ajánlom :) ). Szép is, meg még plusz 1-0,5 cm szigetelés.
http://www.nagyvas.hu/motoralk...
https://hvg.hu/tudomany/201901...
Annál olcsóbban néha szokott lenni kínai utángyártott (ebay) az 9-12e körül van. (általánosságban beszélek, konkrétan az Fazerről)
Bontottban meg hááát, túrni túrni túrni.
Itt ahova most beépítettem, nem sok esélye van légmozogni, mivel be van csomagolva alul-felül, ráadásul alatta ~20 centivel még ott lesz a hőtükrös párazáró fólia és az OSB lapok.
Rétegrend fentről lefele:
- 2 réteg bitumenes vízszigetelő lemez
- 10 centi vasbeton
- műanyag fólia (a beton és a deszka közé)
- 2,5 centis deszkaborítás (zsaluzat volt a betonnak)
- fólia (ezt most tűztem fel a deszkákra)
- 12 centis szúrós sz&r
- fólia
- 15-25 centi légréteg (lejt a betontető, de kihoztam vízszintesre a mennyezetet, ebből a különbség)
- kereszt és hosszanti lécezés
- hőtükrös fólia (illesztéseknél alu ragasztószalaggal ragasztva)
- 8mm-es OSB táblák
- fehér festék
- 5db fénycső armatúra
- GTR,FZR,Hexagon,Jawa
- simított-felületszórt betonpadló
- 5 centi hcell
- aljzatbeton
- mindenféle vakondjáratok
- talajvíz
- Kína
Nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehet emberközeli áron FZ 400 Fazerhez avagy 1998 körüli FZS 600 Fazerhez (elméletileg azonos) plexit kapni? Jobb állapotú használt is érdekelne.
Plusz kérdés, a 400-as miért csak FZ? A tök ugyanúgy kinéző 600as (98-2002) tesója meg FZS 600. Ha keresgélek 90%-ban 400as FZR alaktrészeket dob fel találatként a nyet.
ilyesmi.
Ha ma csináltam volna, akkor biztosan mással.
Egyébként azt olvastam, elég xar is ez, mert idővel (és a légmozgással, hőingadozással) elporlik, és egyre rosszabb lesz - de ne aggódj, ez ilyen 20-30 éves lépték. Sajna nálam a 20-at szinte eléri, gondolkodom is tetőcserében. Cserépmintájú szendvicspanel menne fel a pala helyett, ezzel 1csapásra javulna az egész. Kb. 800e csak az anyag Még nem döntöttem el.
Mint írtam a barnával (azt ásványgyapotnak szólítják) nem volt gond, jó volt vele dolgozni. Ez a sárga Isover viszont bevallottan üveggyapotként egy jóval nyűgösebb cucc.
Persze a 15 centis hcell sokkal jobb lett volna, de azt az "anyagbeszerzőm" csak tavaszra tudja hozni. (az megy a falakra) Viszont nekem meg haladnom kell az épülettel, nincs idő várni.
Ezt ilyen beöltözés nélkül, zárt munkásruhában egy pormaszkban, komolyabb viszketés nélkül megcsináltam. (kép)
Most szintén azt akartam venni de épp nem volt sehol, a mandarin meg a boltban mondta hogy Isover van kb. ugyan olyan ez is. Mindkettőhöz be kell azért öltözni, de ezek már nem olyanok mint a régiek . https://www.isover.hu/termekek/domo-plus
Hát a barnához képest ez egy tetű anyag, ugyanolyan sz&r vele dolgozni mint a 25 évvel ezelőtti üveggyapottal. (porzik mint a qrvaisten és rohadtul szúr) Ráadásul puha és nem marad meg a gerendák között, a Knaufnak viszont volt tartása drótozás nélkül is.
Ha valaki gyapottal akar szigetelni, akkor az a barna Knaufot vegye.
Szerencsére a másik helyiséghez ahol a pözsó áll, oda már megvan tavaly óta a barna cucc. Ilyen sárga sz&rt viszont biztos hogy nem veszek még egyszer.
Gondolkodtam gipszkartonon, de aztán az OSB mellett döntöttem, még ha drágább is valamivel. A házban minden helyiségben hcell borítás van a mennyezeten, viszont ez a garázs épülete, ezt csak lefestem fehérrel és jó lesz az úgy.
A kuplungcserének nekiállhattok, kb. fél óra alatt megvan.
Arra viszont vigyázni kell, hogy a kuplungkosár csavarjait (pl. az FZR-en) 10Nm-rel kell meghúzni, "szabad kézzel" könnyű túlhúzni és kiszakítani a menetet az alumíniumból. (szóval nem szabad megtépni)
A kínai lamellákra nem tudok mit mondani mert nincs vele tapasztalat, viszont én magamnak (ebből) biztosan a bevált gyártók termékét raknám be.
Most végeztem az aljának a lefóliázásával, félig összesöpörtem a helyiséget, innentől már "nem veszélyes". Holnap összesöpröm a maradékot (ahhoz még egyszer be kell öltözni) aztán mennek fel a keresztlécek, lekenem favédőszerrel (Tetol) behúzgálom az elektromos kábeleket, feltűzöm a hőtükrös fóliát, aztán felrakom a 8-as OSB-t és ennyi. (aztán kezdhetem a másik helyiségben ugyanezt)