1. Sose kezdjük borivással a napot. A reggeli bor megfekszi a gyomrot, rátelepszik a mozgásközpontunkra, azonkívül kettőslátás is kialakulhat.Tapasztalt szüretelő törkölypálinkával indítja a reggelt féldecis kiszerelésben, ennek kiváló az értágító hatása, meg a muslincák sem jönnek ránk annyira, mint bor esetében.
2. Lehetőség szerint keveset tartózkodjunk napon. A szeptemberi-októberi napsütésnek még ereje van, könnyen okozhat szédülést, kóválygást, egyensúlyi zavarokat. Ha tehetjük, vonuljunk a pince hűvösébe, a megfáradt, kitikkadt szervezet itt tud igazán akkumulálódni.
3. Ernyőt, botot sose vigyünk magunkkal a pincébe, ez tudniillik a lépcsőn való lezuhanásunkban akadályozhatja a biztos talajfogást, plusz a poharakat is leverhetjük vele, ami újabb bajforrás lehet (vágásos sérülések stb.).
4. A lopót mindig egy kézzel fogjuk, így szabad kezünkkel megtámaszthatjuk szüretelő társunkat.
5. Sose vedeljük a bort, csak hörpöljük, kortyolgassuk. A vedelő borivó unesztétikus, beárnyékolja az egész szüretet, azonkívül a saját kezére is rá szokott lépni.
6. Ne kívánd meg felebarátod borát, ott a tiéd!
7. Óránként, kétóránként jöjjünk fel a pincéből, nézzük meg, hol tart a szüret, mire jutottak az asszonyok és a gyerekek. Ha a tőkék között szemlélődünk, kapaszkodjunk erősen a karókba, lábunkat próbáljuk meg ciklikusan egymás elé rakni.
8. Az éneklés (Részeg vagyok, rózsám...), a szavalás (Ej, döntsd a tőkét...) jótékonyan hat a tüdőre, szívre, növeli az együvé tartozás érzését, sőt még a seregélyek is elmenekülnek a környékről.
9. A házassági ígéretekkel csínján kell bánni, ez másnap rossz közérzetet okozhat.
10. Szüreti összeszólalkozásoknál bicskát, hordódongát nem illik használni, kínáljuk meg óborral az ellenfelet, az majd leteríti.
11. Ha beszédünkben már túlságosan sok a mássalhangzó, taglejtésekkel is kifejezhetjük magunkat. Ennél kifejezőbb, ha csak ülünk a sarokban támasztva a falat.
12. Pincelépcsőre ne feküdjünk le aludni, mert áteshetnek rajtunk poharastól, lopóstól.
13. Reggel ne ijedjünk meg a táskás szemű, piros orrú embertől a tükörben. Megvan szegénynek a maga baja...
Székely, és fia beszélgetnek:
- Édösapám, nagy dolog van.
- No fiam, mi az?
- Édösapám, szerelmes vagyok.
- Az jó. Kibe?
- Édösapám, én egy lovat szeretek.
- Egy lovat?
- Azt biz' én.
- Osztá' kanca, vagy csődör?
- Persze, hogy kanca... azt hiszi édösapám, hogy természetellenes vágyaim vannak?
Hello orvil!
Nem én irtam "blablabla"-t hanem ahonnan kimásoltam a viccet, már ott ez volt irva, én meg nem itam át.
Már irtam egy pár CIGÁNY viccet, és nem "blablabla"-ztam ki
ciganyt akartal irni, nem blablabla-t
ird is ki, nem tilos.
ettermben: kerek egy blablabla-pecsenyet
tesioran: gyerekek, most mindneki csinaljon 3 blablblbaba-kereket
blablabal-edzes: csak bicepsz-mell
Skinhead megy autóval, felvesz egy stoppost, aki szintén skinhead.
Mennek tovább, a stoppos elég fáradt, elszerenderedik az autóban.
Hirtelen arra ébred, hogy három koppanást hall...
- Mi volt ez?
- Elütöttem egy blablablat. - mondja a sofőr.
- Jó, jó, de miért három koppanás volt?
- Egyszerű:
1. Fel a járdára
2. Elütöm
3. Le a járdáról
Agresszív kismalac találkozik a jótündérrel
-Kismalac teljesítem2 kívánságod, mi az első?
-Verj egy olyan szöget ebbe a fába amit senki nem tud kihúzni
-Rendben, mi a második?
-Húzd ki!
- A rasszizmus mindenütt jelen van... A zongora fekete billentyűi rövidebbek!
- Egy nap 24 óra, egy ládában 24 sör... EZ NEM LEHET VÉLETLEN!
- Annyira csúnya vagyok, hogy reggel szembe köpött a tükör.
- Egy papban és a karácsonyfában az a közös, hogy a golyók csak dekorációk.
- Savanyú a szőlő - mondta az oroszlán és megette a szüretelőket.
- Ha majd lesz gyerekem, veszek egy ikerbabakocsit, és azt mondom majd neki, hogy volt egy ikertestvére, de nem fogadott szót..
- Csak a hangom miatt nem lettem énekes.
- A nőknek is van joguk programozni, vegyünk nekik mosógépet!
- A feleségem félt a sötétben. Aztán meglátott engem ruha nélkül. Azóta világosban is fél.
1. Külön alszol a fogaidtól.
2. Megpróbálod kihúzni a redőket a zoknidból, amikor rájössz, hogy nincs is
rajtad zokni.
3. A reggelinél zizegő, recsegő hangokat hallasz, pedig nem is kukoricapelyhet eszel.
4. Ha reggel felébredsz, pont úgy nézel ki, mint a fényképed a jogosítványodban.
5. Csak a második próbálkozásra tudsz kikelni a fotelból.
6. A "kimaradok éjszakára" számodra azt jelenti, hogy a kertben alszol.
7. A "boldog órák" szunyókálással telnek.
8. Nyaralni mész, de előbb fáradsz el, minthogy a pénzed elfogyna.
9. A gyerekednek olyat mondasz, amit az anyád mondott neked, és amit mindig
utáltál.
10. A születésnapodtól nem azt várod, hogy a korodra emlékeztessen.
11. Amikor lezuhansz a járdaszegélyről, mielőtt felkelnél, megbizonyosodsz
arról, hogy az út ott van-e.
12. A súlyemelésről alkotott elképzelésed a "felállás a székből".
13. Jóval hosszabb idő alatt pihened ki magad, mint amennyi idő alatt elfáradtál.
14. Emlékezeted rövidül, panaszaid hosszabbodnak.
15. A noteszedben a legtöbb név úgy kezdődik, hogy "Dr".
16. Csak ülsz a hintaszékben, de nem tudod beindítani.
17. A gyógyszerész a legújabb barátod.
18. Akkor nevezed magad szerencsésnek, ha megtalálod a kocsit a parkolóban.
19. Kétszer annyi ideig tart, hogy feleannyit láss.
20. Minden fáj, ami meg nem, az viszont nem működik.
21. Két órán át keresed a szemüvegedet, miközben a fejeden van.
22. Belemélyíted a fogaidat a húsba, és azok ott maradnak.
23. Már feladtad az összes rossz szokásodat, és még mindig semmi sem lett jobb.
24. Türelmesebb lettél, de ez tulajdonképpen csak fásultság.
25. Végre összeszeded a gondolataidat, de akkor meg a tested esik szét.
Indulás előtt legközelebb győződjön meg róla, hogy bent ülök-e a kocsiban.
A frontális ütközés nincs benne az anyagban.
Kérem, tolatásnál ne térdeljen fel az ülésre.
A bekanyarodási szándékát legközelebb ne a hátsó ablaktörlővel jelezze!
Mivel KIT nem tudott eljönni, így ma is magának kell vezetnie.
Az előzésnek nem az a lényege, hogy kikerüli az Ön előtt haladó autót,aztán a szembejövők őszinte megdöbbenésére hosszan egymás mellett haladnak.
Nagyon jól látja, hogy a sebességváltó feladata az, hogy a motor ne 12000-es fordulatszámon működjön, mint az elmúlt húsz percben. De ezt jó lenne a gyakorlatban is bemutatni.
Illat
Öreg székely ül a vonaton, belibeg a kocsiba egy hölgyike, intenzív illatfelhőt húzva maga után.Meg is kérdezi az öreg, hogy mi ez az illat. Mire a hölgy:
- Le fragrance II. a Diortól, Párizsból 50 ml 29.800 Ft.
Hümmög az öreg, erre nem lehet mit mondani, majd pár perc múlva enyhén oldalra dőlve elereszt egy kb. 20 másodperces, lapos szellentést.
A hölgynek könnybe lábad a szeme, enyhén kiakadva kérdezi:
- Jézusom, mi ez a szag?
Mire az öreg:
- Tarkabab, Érmihályfalváról, a Józsitól, fél kiló 8 lej...
semmi, nezd meg az amcsikat, nemelyik azt sem tudja mi a szomszed allam neve, de ok celiranyosan tanulnak, es ez meg is latszik az iparban, vezeto cegeik vannak majd minden iparagban, amugy az angolszasz kultura gyokereiben kell keresni a megoldast. atlagember aki elni akar az egy dolgot tudjon csinalni, de azt kurvajol, nalunk pedig a sokmindenhez kicsit, par dologhoz jobban, de a fonok melojat barki siman ... erted, teljesen mashogy gondolkoznak, meg is van az eredmeny :-D
A probléma ott van, hogy a jelenlegi oktatás a lexikális tudás megszerzésére épül, mindeközben a gyerekek elfelejtenek gondolkodni. Sajnos Te is így jártál, különben nem született volna meg az a hsz. amire válaszoltam.
De ez egy vicc topik, tartsuk ahhoz magunkat, pls.
és az 5000 féle vers elemzésnek mi a rossebb értelme van? mire fogod használni a jövőben? én ezen tudtam kiakadni mindig már általánosban meg középsuliban is...
De azért valld be, ha ezeket nem tudnád és nem kérték volna soha akkor ugyan itt tartanál:)
Szép dolog a történelem, csak haszna nincs az embernek belőle, ez egyértelmű...szerintem
ez fájt:D