Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A paraszt bácsi igyekszik a Parlamentbe. Biciklijét a falnak támasztja. Mire az őrök:
- Bácsikám, hát nem gondolja komolyan, hogy csak úgy letámasztja ide a biciklijét? Hát ide politikusok járnak!
- Politikusok? Igaza van, akkor jobb lesz, ha lelakatolom.

Hogy miért kell sokat dolgoznom?
10 millió lakosa van az országnak, ebből három és fél millió nyugdíjas, ami azt jelenti, hogy a maradék hat és fél milliónak kell megcsinálni az összes munkát.
Hétszázezren tanulnak, ami azt jelenti, hogy a maradék 5.8 millió emberre marad az összes munka. A dolgozókból nyolcszázezren a kormánynak dolgoznak, ami azt jelenti, hogy a maradék 5 milliónak kell megcsinálnia mindent.
Fél millió embert alkalmaz a katonaság, ami azt jelenti, hogy maradt 4.5 millió ember, akikre az összes munka hárul.
Vegyük azt az összes embert, aki a Parlamentben, polgármesteri hivatalokban, állami támogatású intézményekben dolgozik, s megkapjuk azt a maradék másfél millió embert, akikre a tényleges munka elvégzése esik.
Egy adott pillanatban háromszázezer ember fekszik kórházban, van táppénzen, hozzájuk jön a fél millió munkanélküli, s máris megkapjuk azt a valódi embermennyiséget, ami pontosan hétszázezer embert jelent - no, hát ennyinek kell elvégeznie minden munkát.
Most olvastam a legújabb statisztikákat: jelenleg 699 998 ember van börtönben, ami azt jelenti, hogy mindössze két emberre maradt minden munka - rád és rám.
Márpedig te, barátom, éppen a számítógéped előtt ülsz és hülye vicceket olvasol...
Szovjetunióban haldoklik nagyanyó, a nagyapó végigjárja az orvosokat,
van-e valami remény - végül egy alternatív doktor azt mondja neki:
egy módon segíthet az asszonynak, ha teljesíti férji kötelezettségét.
Mire az öreg:
- Nagyon öreg vagyok én már, kezem között halt meg Lenin elvtárs,
hogy tehetnék én ilyet..?
De az orvos csak győzködik, hogy nincs más lehetőség
- nagyapó hát összeszedte minden erejét és teljesített.
Reggel ébredezik, hát nincs mellette az ágyban az Asszony:
ott sürög-forog a konyhában, palacsintát sütöget, kacag és dalol.
Nagyapó elkeseredetten verte a falba a fejét:
- Milyen hülye vagyok én! Megmenthettem volna Lenin elvtársat is!
- csinaljuk elvtarsak autopalyat!
- de mibol, elvtars, nincs tokenk!
- allamkassza, allamkassza elvtarts, hat semmit sem tanultal? kormanyon vagyunk vagymi ...
- ures
- IMF ...
- na jo, de mi a hasznunk belole?
- fizetos lesz elvtars ... fizetos lesz.
- ebbol hogy jon be nekunk kis kavics?
- kiadjuk strabagnak, kenopenz befigyel, meg a bevetel is az allamkasszat gyarapitja, abbol lehet meg okoskodni :-D
- jovan elvtars, csinaljuk ... de mi van ha valaki eszreveszi?
- azok egybol szelsojobbosok, veszelyt jelentenek, mazsihisz kiad egy kozlemenyt, melyben eliteli oket, fizetett ujsagiroink nyugati lapokban kicsit karognak, hogy megerosodott a szelsojobb MO-n, ennyi, egy naci nem csinal nyarat, ciprusig ugysem er el a kezuk, a helikopterem meg gyorsabb mint a hiteles swiftjuk ... amugy itt van nekunk a "rendorseg" meg az inkal, ha gond van majd elkenik a prolik szajat, nanehogyma ... kar hogy a ruszkikat nem tudjuk behivni, putyin elvezne, egyemaszivet .....
Szoke no beszelget a baratnojevel:
Te figyu mar, a multkor az a fogyokura amit mondtal, nem hasznalt. Egy kilot se fogytam, pedig lefekudtem az osszes ismerosommel.
-De hulye vagy! En azt mondtam, hogy turo kura, nem hogy kuro tura!
Chuck Norris cowboy csizmája valódi cowboyokból készült
MSZ EN 50160:2001

A tápfeszültség névleges frekvenciája 50 Hz legyen. Normál üzemi körülmények között az alapharmonikus
frekvencia átlagértéke 10 sec-on keresztül mérve a következő tartományban legyen:
– az együttműködő hálózathoz szinkroncsatlakoztatású hálózat esetében
50 Hz ± 1% (azaz 49,5 – 50,5 Hz) az év 99,5%-ában,
50 Hz + 4%/-6% (azaz 47 – 52 Hz) az idő 100%-ában.
– az együttműködő hálózathoz nem szinkroncsatlakoztatású hálózat esetében (pl. egyes szigetek táphálózatai)
50 Hz ± 2% (azaz 49 – 51 Hz) a hét 95%-ában,
50 Hz ± 15% (azaz 42,5 – 57,5 Hz) az idő 100%-ában.
2.2. A tápfeszültség nagysága
A közcélú kisfeszültség, Un szabványos névleges feszültsége a következő legyen:
– négyvezetékes háromfázisú hálózatokban:
Un = 230 V a fázis és a nulla között,
– háromvezetékes háromfázisú hálózatokban:
Un = 230 V a fázisok között.
1. MEGJEGYZÉS: 2003-ig a névleges feszültség eltérhet 230 V-tól a HD 472 S1 szerint.
2. MEGJEGYZÉS: A kisfeszültségű hálózatokban a megegyezéses és a névleges feszültség azonos.

és,hogy vicc is legyen:

Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint birkózni egy disznóval a sárban. Egy idő múlva rájössz, ő ezt élvezi.
Nem vagyok már mai gyerek
Keresztül is mentem már néhány dolgon,szeretem a jó motorokat ,a szép nőket szeretem az életet "élni"azért még mindig feltudok idézni egy két vers szakot a Toldiból,a János vitéz ből a Walesi bárdok ból ...stb Tudom hogy mikor koronázták meg Mátyást sőt,hogy mi történt 1920-ban mi volt 1956-ban ......... stb
Azért nem éreztem ennek a hátrányát sohasem............igaz nem jártam soha egyetemre...............................de ha igy ennyire kevés álltalános műveltséggel be lehet kerülni?..... igy utólag már sajnálom.
Ebben azért vannak durva esések....
nem azért de ez valami ritka szar mitne mondjak...
hegynek fölfelé a nagymotor is lassabb, nemhogy az a kis elektron.
Nálam akkor azért kisebb, mert én a 12-en lakom és ide biztos lépcsőn tud csak eljönni a feszültség....
230 a hivatalos. minél közelebb laksz a trafóhó, anná elöbb ég ki az égőd. . . mer anná nagyobb a feszej.
Ne csináljátok a feszültséget, mert meglesztek Zsanettezve ! Nahát !
Ipari feszültség van!

De a Tv-t, hajszárítót, mikrót és ilyesmiket ne arról a csatlakozóról üzemeltesd!

A kisebb számot sem tudták, szerinte azt meg pláne nem, hogy van egy magasabb feszültség is!
Akkó, Pakstól..........
Benne lakom, bazze.....
Hááá én máá itt nem értek semmit!
Messze laksz a várostól ...................
Te renitens...
Az meg ~400V .
Baszki,én is mértem de ez háromnyóócvan! Akkóó most mi van?
Én múltkoriban bele pisiltem a konnektorba, és 23cm hosszan lett libabőrös a faszom, úgyhogy megállapítást nyert a 230V feszültség.
Mert amikor csak 220V leledzett a vezeték végén, hasonló esetben csak 22 cm volt lúdbőrös.
Megmértem: 224 V