A paraszt bácsi igyekszik a Parlamentbe. Biciklijét a falnak támasztja. Mire az őrök:
- Bácsikám, hát nem gondolja komolyan, hogy csak úgy letámasztja ide a biciklijét? Hát ide politikusok járnak!
- Politikusok? Igaza van, akkor jobb lesz, ha lelakatolom.
Hogy miért kell sokat dolgoznom?
10 millió lakosa van az országnak, ebből három és fél millió nyugdíjas, ami azt jelenti, hogy a maradék hat és fél milliónak kell megcsinálni az összes munkát.
Hétszázezren tanulnak, ami azt jelenti, hogy a maradék 5.8 millió emberre marad az összes munka. A dolgozókból nyolcszázezren a kormánynak dolgoznak, ami azt jelenti, hogy a maradék 5 milliónak kell megcsinálnia mindent.
Fél millió embert alkalmaz a katonaság, ami azt jelenti, hogy maradt 4.5 millió ember, akikre az összes munka hárul.
Vegyük azt az összes embert, aki a Parlamentben, polgármesteri hivatalokban, állami támogatású intézményekben dolgozik, s megkapjuk azt a maradék másfél millió embert, akikre a tényleges munka elvégzése esik.
Egy adott pillanatban háromszázezer ember fekszik kórházban, van táppénzen, hozzájuk jön a fél millió munkanélküli, s máris megkapjuk azt a valódi embermennyiséget, ami pontosan hétszázezer embert jelent - no, hát ennyinek kell elvégeznie minden munkát.
Most olvastam a legújabb statisztikákat: jelenleg 699 998 ember van börtönben, ami azt jelenti, hogy mindössze két emberre maradt minden munka - rád és rám.
Márpedig te, barátom, éppen a számítógéped előtt ülsz és hülye vicceket olvasol...
Szovjetunióban haldoklik nagyanyó, a nagyapó végigjárja az orvosokat,
van-e valami remény - végül egy alternatív doktor azt mondja neki:
egy módon segíthet az asszonynak, ha teljesíti férji kötelezettségét.
Mire az öreg:
- Nagyon öreg vagyok én már, kezem között halt meg Lenin elvtárs,
hogy tehetnék én ilyet..?
De az orvos csak győzködik, hogy nincs más lehetőség
- nagyapó hát összeszedte minden erejét és teljesített.
Reggel ébredezik, hát nincs mellette az ágyban az Asszony:
ott sürög-forog a konyhában, palacsintát sütöget, kacag és dalol.
Nagyapó elkeseredetten verte a falba a fejét:
- Milyen hülye vagyok én! Megmenthettem volna Lenin elvtársat is!
- csinaljuk elvtarsak autopalyat!
- de mibol, elvtars, nincs tokenk!
- allamkassza, allamkassza elvtarts, hat semmit sem tanultal? kormanyon vagyunk vagymi ...
- ures
- IMF ...
- na jo, de mi a hasznunk belole?
- fizetos lesz elvtars ... fizetos lesz.
- ebbol hogy jon be nekunk kis kavics?
- kiadjuk strabagnak, kenopenz befigyel, meg a bevetel is az allamkasszat gyarapitja, abbol lehet meg okoskodni :-D
- jovan elvtars, csinaljuk ... de mi van ha valaki eszreveszi?
- azok egybol szelsojobbosok, veszelyt jelentenek, mazsihisz kiad egy kozlemenyt, melyben eliteli oket, fizetett ujsagiroink nyugati lapokban kicsit karognak, hogy megerosodott a szelsojobb MO-n, ennyi, egy naci nem csinal nyarat, ciprusig ugysem er el a kezuk, a helikopterem meg gyorsabb mint a hiteles swiftjuk ... amugy itt van nekunk a "rendorseg" meg az inkal, ha gond van majd elkenik a prolik szajat, nanehogyma ... kar hogy a ruszkikat nem tudjuk behivni, putyin elvezne, egyemaszivet .....
Szoke no beszelget a baratnojevel:
Te figyu mar, a multkor az a fogyokura amit mondtal, nem hasznalt. Egy kilot se fogytam, pedig lefekudtem az osszes ismerosommel.
-De hulye vagy! En azt mondtam, hogy turo kura, nem hogy kuro tura!
A tápfeszültség névleges frekvenciája 50 Hz legyen. Normál üzemi körülmények között az alapharmonikus
frekvencia átlagértéke 10 sec-on keresztül mérve a következő tartományban legyen:
– az együttműködő hálózathoz szinkroncsatlakoztatású hálózat esetében
50 Hz ± 1% (azaz 49,5 – 50,5 Hz) az év 99,5%-ában,
50 Hz + 4%/-6% (azaz 47 – 52 Hz) az idő 100%-ában.
– az együttműködő hálózathoz nem szinkroncsatlakoztatású hálózat esetében (pl. egyes szigetek táphálózatai)
50 Hz ± 2% (azaz 49 – 51 Hz) a hét 95%-ában,
50 Hz ± 15% (azaz 42,5 – 57,5 Hz) az idő 100%-ában.
2.2. A tápfeszültség nagysága
A közcélú kisfeszültség, Un szabványos névleges feszültsége a következő legyen:
– négyvezetékes háromfázisú hálózatokban:
Un = 230 V a fázis és a nulla között,
– háromvezetékes háromfázisú hálózatokban:
Un = 230 V a fázisok között.
1. MEGJEGYZÉS: 2003-ig a névleges feszültség eltérhet 230 V-tól a HD 472 S1 szerint.
2. MEGJEGYZÉS: A kisfeszültségű hálózatokban a megegyezéses és a névleges feszültség azonos.
és,hogy vicc is legyen:
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint birkózni egy disznóval a sárban. Egy idő múlva rájössz, ő ezt élvezi.
Nem vagyok már mai gyerek
Keresztül is mentem már néhány dolgon,szeretem a jó motorokat ,a szép nőket szeretem az életet "élni"azért még mindig feltudok idézni egy két vers szakot a Toldiból,a János vitéz ből a Walesi bárdok ból ...stb Tudom hogy mikor koronázták meg Mátyást sőt,hogy mi történt 1920-ban mi volt 1956-ban ......... stb
Azért nem éreztem ennek a hátrányát sohasem............igaz nem jártam soha egyetemre...............................de ha igy ennyire kevés álltalános műveltséggel be lehet kerülni?..... igy utólag már sajnálom.
Én múltkoriban bele pisiltem a konnektorba, és 23cm hosszan lett libabőrös a faszom, úgyhogy megállapítást nyert a 230V feszültség.
Mert amikor csak 220V leledzett a vezeték végén, hasonló esetben csak 22 cm volt lúdbőrös.
- Bácsikám, hát nem gondolja komolyan, hogy csak úgy letámasztja ide a biciklijét? Hát ide politikusok járnak!
- Politikusok? Igaza van, akkor jobb lesz, ha lelakatolom.
Hogy miért kell sokat dolgoznom?
10 millió lakosa van az országnak, ebből három és fél millió nyugdíjas, ami azt jelenti, hogy a maradék hat és fél milliónak kell megcsinálni az összes munkát.
Hétszázezren tanulnak, ami azt jelenti, hogy a maradék 5.8 millió emberre marad az összes munka. A dolgozókból nyolcszázezren a kormánynak dolgoznak, ami azt jelenti, hogy a maradék 5 milliónak kell megcsinálnia mindent.
Fél millió embert alkalmaz a katonaság, ami azt jelenti, hogy maradt 4.5 millió ember, akikre az összes munka hárul.
Vegyük azt az összes embert, aki a Parlamentben, polgármesteri hivatalokban, állami támogatású intézményekben dolgozik, s megkapjuk azt a maradék másfél millió embert, akikre a tényleges munka elvégzése esik.
Egy adott pillanatban háromszázezer ember fekszik kórházban, van táppénzen, hozzájuk jön a fél millió munkanélküli, s máris megkapjuk azt a valódi embermennyiséget, ami pontosan hétszázezer embert jelent - no, hát ennyinek kell elvégeznie minden munkát.
Most olvastam a legújabb statisztikákat: jelenleg 699 998 ember van börtönben, ami azt jelenti, hogy mindössze két emberre maradt minden munka - rád és rám.
Márpedig te, barátom, éppen a számítógéped előtt ülsz és hülye vicceket olvasol...
van-e valami remény - végül egy alternatív doktor azt mondja neki:
egy módon segíthet az asszonynak, ha teljesíti férji kötelezettségét.
Mire az öreg:
- Nagyon öreg vagyok én már, kezem között halt meg Lenin elvtárs,
hogy tehetnék én ilyet..?
De az orvos csak győzködik, hogy nincs más lehetőség
- nagyapó hát összeszedte minden erejét és teljesített.
Reggel ébredezik, hát nincs mellette az ágyban az Asszony:
ott sürög-forog a konyhában, palacsintát sütöget, kacag és dalol.
Nagyapó elkeseredetten verte a falba a fejét:
- Milyen hülye vagyok én! Megmenthettem volna Lenin elvtársat is!
- de mibol, elvtars, nincs tokenk!
- allamkassza, allamkassza elvtarts, hat semmit sem tanultal? kormanyon vagyunk vagymi ...
- ures
- IMF ...
- na jo, de mi a hasznunk belole?
- fizetos lesz elvtars ... fizetos lesz.
- ebbol hogy jon be nekunk kis kavics?
- kiadjuk strabagnak, kenopenz befigyel, meg a bevetel is az allamkasszat gyarapitja, abbol lehet meg okoskodni :-D
- jovan elvtars, csinaljuk ... de mi van ha valaki eszreveszi?
- azok egybol szelsojobbosok, veszelyt jelentenek, mazsihisz kiad egy kozlemenyt, melyben eliteli oket, fizetett ujsagiroink nyugati lapokban kicsit karognak, hogy megerosodott a szelsojobb MO-n, ennyi, egy naci nem csinal nyarat, ciprusig ugysem er el a kezuk, a helikopterem meg gyorsabb mint a hiteles swiftjuk ... amugy itt van nekunk a "rendorseg" meg az inkal, ha gond van majd elkenik a prolik szajat, nanehogyma ... kar hogy a ruszkikat nem tudjuk behivni, putyin elvezne, egyemaszivet .....
Te figyu mar, a multkor az a fogyokura amit mondtal, nem hasznalt. Egy kilot se fogytam, pedig lefekudtem az osszes ismerosommel.
-De hulye vagy! En azt mondtam, hogy turo kura, nem hogy kuro tura!
A tápfeszültség névleges frekvenciája 50 Hz legyen. Normál üzemi körülmények között az alapharmonikus
frekvencia átlagértéke 10 sec-on keresztül mérve a következő tartományban legyen:
– az együttműködő hálózathoz szinkroncsatlakoztatású hálózat esetében
50 Hz ± 1% (azaz 49,5 – 50,5 Hz) az év 99,5%-ában,
50 Hz + 4%/-6% (azaz 47 – 52 Hz) az idő 100%-ában.
– az együttműködő hálózathoz nem szinkroncsatlakoztatású hálózat esetében (pl. egyes szigetek táphálózatai)
50 Hz ± 2% (azaz 49 – 51 Hz) a hét 95%-ában,
50 Hz ± 15% (azaz 42,5 – 57,5 Hz) az idő 100%-ában.
2.2. A tápfeszültség nagysága
A közcélú kisfeszültség, Un szabványos névleges feszültsége a következő legyen:
– négyvezetékes háromfázisú hálózatokban:
Un = 230 V a fázis és a nulla között,
– háromvezetékes háromfázisú hálózatokban:
Un = 230 V a fázisok között.
1. MEGJEGYZÉS: 2003-ig a névleges feszültség eltérhet 230 V-tól a HD 472 S1 szerint.
2. MEGJEGYZÉS: A kisfeszültségű hálózatokban a megegyezéses és a névleges feszültség azonos.
és,hogy vicc is legyen:
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint birkózni egy disznóval a sárban. Egy idő múlva rájössz, ő ezt élvezi.
Keresztül is mentem már néhány dolgon,szeretem a jó motorokat ,a szép nőket szeretem az életet "élni"azért még mindig feltudok idézni egy két vers szakot a Toldiból,a János vitéz ből a Walesi bárdok ból ...stb Tudom hogy mikor koronázták meg Mátyást sőt,hogy mi történt 1920-ban mi volt 1956-ban ......... stb
Azért nem éreztem ennek a hátrányát sohasem............igaz nem jártam soha egyetemre...............................de ha igy ennyire kevés álltalános műveltséggel be lehet kerülni?..... igy utólag már sajnálom.
De a Tv-t, hajszárítót, mikrót és ilyesmiket ne arról a csatlakozóról üzemeltesd!
A kisebb számot sem tudták, szerinte azt meg pláne nem, hogy van egy magasabb feszültség is!
Mert amikor csak 220V leledzett a vezeték végén, hasonló esetben csak 22 cm volt lúdbőrös.