A Test szervei elhatározták, h elég már a rendezetlenségből, ideje vezetőt választani.
Elsőként az Agy szólalt fel: -Teljesen egyértelmű, h mivel mindent én irányítok, én legyek a vezér.
Közbeszólt a Szív: - Ez szép, de mire mennél az általam pumpált vér nélkül? Én vagyok a legnélkülözhetetlenebb, én leszek a vezér!
Mire a Karok: - Haha. És mit tennétek a sok-sok tápláló nyersanyag nélkül amikhez én juttatom hozzá az egész testet? A Tüdő szerint persze az ő munkája volt a legfontosabb, a Gyomor és a Lábak is magukat dicsérték, ahogy szép sorban mindenki más is. A Segg viszont hallgatott. Csak annyit tett, hogy jól összehúzta magát, és nem nyílt ki többé. Lassan mindenki tapasztalta a következményeket: az Agy belázasodott, a Tüdő zihált, a Szív zakatolni kezdett, a Karok erőtlenül lógtak, a Lábak remegtek. A helyzet addig fokozódott, míg végül a Segg lett a Test vezére, és minden rendesen működött tovább.
Tanulság: Ahhoz hogy valaki Főnök legyen, tulajdonképpen nem is kell csinálni semmit.Elég ha az illető egy jókora nagy Segg, aki sok szart csinál.
Pedig ez nem vicc. Ezen inkább sírni kellene. Kis iróniával, de a valóságban így van. Nagyon kevesen vagyunk és sok aki bérből és fizetésből él és nagyon sok a here. De ebben a topicban ne menjünk bele. Jobb a békesség.
Sámuel, elmegy az Izraeli Bankba.
-Jó napot, Sámuel!- köszönti ot tisztelettudóan a bank alkalmazottja.
-Jó napot. Azért jöttem, hogy 1$ hitelt kérjek.
-1$-t ? De Sámuel, hisz ezt minden probléma nélkül levonhatjuk az ön
bármelyik számlájáról.
-Nem, én hitelbe kérek 1 $-t, amit egy hónapon belül megfizetek. Ha nem
kapom meg ezt a hitelt, minden folyószámlámat megszüntetem az önök
bankjánál, minden ékszeremet elviszem, megszakítok önökkel minden
kapcsolatot.
-De, Sámuel! . Jó, ha így akarja, akkor megadjuk ezt a hitelt. Itt vannak
az aláírandó dokumentumok.
-Mekkora a kamat?
-Havi 3%.
-Rendben, de itt akarom hagyni a BMW-met garanciának.
-Nem, Sámuel, erre semmi szükség. Az ön számlái elégséges garanciát
nyújtanak.
-Ha nem fogadják el a BMW-met garanciának, akkor megszüntetem az összes
számlámat az önök bankjánál, kivonom az összes vagyonomat, ékszeremet.
-Rendben, Sámuel, a Bank alagsori parkolójában hagyhatja a BMW-jét
garanciaként 30 napra.
-Tökéletes!
Sámuel hazamegy, és boldogan mondja a feleségének:
-Ruth, Ruth! Most már nyugodtan mehetünk nyaralni! Sikerült egy parkolót
szereznem havi 0,03$-ért!
Tegnap délután egy fél hét eltelte után elgondolkoztam,hogy miért is vagyok fáradt. Eleinte a kevés alvásra és a sok stresszre fogtam, de most végre megtaláltam az igazi okát!Azért vagyok fáradt,mert túl sokat dolgozom!
Tudniillik 10 millió lakosa van Magyarországnak.
Ebből 3,5 millió nyugdíjas,ami azt jelenti,hogy a maradék 6,5 milliónak kell elvégezni MINDENT!
Hétszázezren tanulnak,ami azt jelenti,hogy a maradék 5,8 millióra marad az összes munka,de 800 ezren a kormánynak dolgoznak,így marad 5 millió. Félmillió embert alkalmaz a katonaság.
Lenne még 4,5 millió aktív.600 ezren még iskolakötelezett kor alatt vannak. Ha számba vesszük az összes munkaerőt,aki a parlamentben, polgármesteri hivatalokban,állami támogatású intézményekben, dolgozik,megkapjuk ugyebár azt a maradék 1,5 milliót,akire a tényleges munka elvégzése hárul. Egy adott pillanatban háromszázezer ember fekszik kórházban,van táppénzen,hozzájuk jön a félmillió munkanélküli,s máris láthatjuk:pontosan hétszázezer ember osztozik a terheken. Ja... és most olvastuk a legújabb statisztikát:jelenleg 699.998 ember van börtönben,ami
azt jelenti,hogy mindössze két emberre maradt minden munka:
Rám és Rád.
Te most éppen netezel.....
Köszi baszd meg........
Elsőként az Agy szólalt fel: -Teljesen egyértelmű, h mivel mindent én irányítok, én legyek a vezér.
Közbeszólt a Szív: - Ez szép, de mire mennél az általam pumpált vér nélkül? Én vagyok a legnélkülözhetetlenebb, én leszek a vezér!
Mire a Karok: - Haha. És mit tennétek a sok-sok tápláló nyersanyag nélkül amikhez én juttatom hozzá az egész testet? A Tüdő szerint persze az ő munkája volt a legfontosabb, a Gyomor és a Lábak is magukat dicsérték, ahogy szép sorban mindenki más is. A Segg viszont hallgatott. Csak annyit tett, hogy jól összehúzta magát, és nem nyílt ki többé. Lassan mindenki tapasztalta a következményeket: az Agy belázasodott, a Tüdő zihált, a Szív zakatolni kezdett, a Karok erőtlenül lógtak, a Lábak remegtek. A helyzet addig fokozódott, míg végül a Segg lett a Test vezére, és minden rendesen működött tovább.
Tanulság: Ahhoz hogy valaki Főnök legyen, tulajdonképpen nem is kell csinálni semmit.Elég ha az illető egy jókora nagy Segg, aki sok szart csinál.