Viccelődünk veccelődünk? Na itt egy nagy vicc:
(bár nekem nem sikerült röhögnöm... )
Téma: valamit mi csinálunk rosszul gyerekek?
Hm...
(Részlet a Magyar Nemzet egyik 2008-02-16-i cikkéből)
Csenyétén, amely egy Észak- Magyarországon fekvő zsákfalu…a cigány honfoglalás három nagycsaláddal kezdődött. Ahogy nőtt a táboruk… ha tudtak, elköltöztek a magyarok, házaikat romák vették meg olcsón. A falu lakossága alig két évtized alatt cserélődött ki teljesen, eközben tönkrement a település….
Az addig virágzó kertek elgazosodtak, az istállókat, az állattartáshoz szükséges épületeket lebontották… Tavaly földig rombolták a falu legszebb középületét a református parókiát, a templom bútorzatát felvágták, eltüzelték.
A polgármestert kérdezzük, mit gondol a falu jövőjéről.
- Amíg ilyen a támogatási rendszer, nem lesz változás!
- Tőbb pénz kellene az embereknek?
- Dehogy, sőt épp az a probléma, hogy hozzászoktak, a pénzért semmit nem kell tenniük. Hajdanán le kellett dolgozniuk 21 napot a családi pótlékért, de lassan a harmadik generáció nő fel úgy, hogy nem ismeri a munkát. A férfiak negyvenéves korukra olyan rossz fizikai állapotba kerülnek, hogy ha akarnának se bírnának dolgozni, a nők elhasználódnak a sok szülésben.
Vegyünk egy öttagú családot:
*családi pótlék: 17000x5=81000Ft
*gyes: 25000Ft
*Az apa munkanélküli segélye:38000Ft
Ez összesen 144000Ft, amiért csak el kell sétálni a hivatalba. A faluban gyakori a hét-nyolcgyerekes család, itt csak a családi pótlék majd" 120000Ft.
Ehhez jön az ingyenes oktatás, minden tanszert és könyvet adományként kapnak. A gyerek díjmentesen étkezik az óvodában, az iskolában, akár naponta háromszor. A felsősők, akik a szomszéd faluba járnak, bérlete ingyenes. A Vöröskereszttől és egyéb alapítványoktól ajándékba kapják a ruhaneműt. Télen a fűtésre nemigen költenek, lassan elfogy a környékbeli erdő. Van olyan roma család, ahol a fentiekre még rájön száznégyezer Ft árvaellátás, mert meghalt a férj. Igaz az asszony összeállt egy másik emberrel, aki hazahoz még vagy ötvenet, így közel háromszázezer üti a markukat havonta.
Összehasonlításként a (nem roma) falugondnok havi keresete 72000Ft. Egy húszéves gyakorlattal bíró pedagógus fizetése 110000Ft körül van. Az átlagos öttagú magyar család jövedelme családi pótlékkal és gyessel ritkán éri el a kétszázezret, de ebből fizetnek mindent; ruhát tanszert, gázszámlát bérletet, stb.
A faluban uzsorások kaszálnak, ami a következőképpen működik: a segélyeket pillanatok alatt elverik a romák, majd egy hét elteltével nagy autók jönnek tehetős városi cigányokkal. Italt, cigarettát, élelmiszert kínálnak ingyen a megszorultaknak, azzal a kikötéssel, hogy mindent kamatostul kérnek vissza. A következő segélyosztáskor megjelennek, öt-tízszeres árat követelve. Mikor a segély megérkezik, a többségnek jóformán csak a cetli marad a kezében. Aki nem fizet, elviszik a TV-jét, kocsiját, megverik…..
Este a szintén roma polgárőrrel járjuk a falut.
-Ezek itt a szocpolos házak - mondja pár félkész, lakatlan épületre.
-Hogyhogy szocpolos?
-Általában bontott, innen-onnan összehordott anyagból kalákában felhúznak néhány falat, azt megmutatják az állami tisztviselőnek, aki megadja rá az igazolást. Fölveszik rá a – nagycsaládosok esetén milliókra rúgó- szocpolt. Az építkezés sohasem fejeződik be, sőt visszabontják a falakat, hogy aztán valahol, valakik újabb "építkezésbe „ kezdjenek, s újabb milliókat markoljanak föl…Egy ház anyagábók olykor tizenöt húsz ház is felépül különböző helyeken….
Hát ennyit a munka becsületéről.
A magyar valóság közel húsz évvel a rendszerváltás után, egy EU-tagállamban….
Ismeretlen fekete bölcs írása dél-afrikai fehér szomszédja ajtajára:
Mikor megszületek: fekete vagyok.
Mikor felébredek: fekete vagyok.
Mikor rosszul vagyok: fekete vagyok.
Mikor lesülök a napon: fekete vagyok.
Mikor fázom: fekete vagyok.
Mikor meghalok: fekete vagyok.
De TE !
Mikor megszületsz: rózsaszín vagy.
Mikor felébredsz: fehér vagy.
Mikor rosszul vagy: zöld vagy.
Mikor lesülsz: piros vagy.
Mikor fázol: kék vagy.
Mikor meghalsz: lila vagy.
És még te nevezel engem színesbőrűnek?
Fickó meglát egy kis piros gyerekkocsit lassan haladni az úton. Ahogy közeledik, látja, hogy egy tűzoltósapkás kiskölyök ül benne, és egy nagy labrador kutya húzza. Ahogy még közelebb ér, látja, hogy a kutyának a golyóira van kötve a kötél, amit húz.
Megszólítja a kiskölyköt:
- Hé, kisfiú, fogadok, hogy jobban húzna a kutyusod, ha a nyakára kötnéd a kötelet!
- Lehet - jön a válasz, de akkor nem lenne szirénám!
Egyedül vagy?
Úgy érzed mindenkinek közömbös vagy?
Gondolod, hogy mindenki elfelejtett?
Úgy tűnik senki sem érdeklődik irántad?
Fel a fejjel! Van megoldás!
Ne add be az idei adóbevallást!
Fiú: Képzeld, apa, pszichológiát tanulok az egyetemen!
Apa: Akkor az egész családot analizálhatod.
Fiú: Á, nem. A beteges jelenségeket még nem tanultuk.
Egy kisfiú a nappali szobában játszott az új elektromos vasútjával, amit karácsonyra kapott.
Anyja a konyhában mosogatott. Egyszer csak hallja, hogy a vonat megáll, a fia meg elkiáltja
magát:
- Hé faszfejek! Ha le akarnak szállni most húzzák le a belüket! Azok a seggfejek meg akik fel
akarnak szállni mozogjanak mert indulni akarunk".
Az anya döbbenten hagyta abba a mosogatást, berohant a szobába és ráförmedt a fiára:
- Ebben a házban nem beszélünk így fiatalember! Most pedig felmész a szobádba és
elgondolkozol a viselkedéseden".
A kisfiú felment a szobába, majd két órával később visszatért, és újra játszani kezdett a vonattal.
Anyja halotta, hogy a vonat megállt és a fiú így szólt:
- Azoknak akik most leszállnak szeretettel megköszönjük, hogy velünk utaztak. Ne felejtsék el
magukkal vinni a poggyászukat! Akik most szállnak fel kérem tegyék a csomagjaikat az ülés
feletti tartóra. Hamarosan indulunk".
Az anya rettenetesen büszke volt, a fiú pedig folytatta:
- Azok pedig, akik ki vannak akadva a két órás kibaszott késés miatt, panaszukkal keressék fel a
hülye picsát a konyhában"!
A vádlott kezében egy baseballütővel jelenik meg a bíróságon.
- Mit akar ezzel ? - kérdi a bíró elhűlve.
- Kérem, az idézésben az állt, hogy a védelemről magamnak kell gondoskodnom.
De sajnos igaz!
(bár nekem nem sikerült röhögnöm... )
Téma: valamit mi csinálunk rosszul gyerekek?
Hm...
(Részlet a Magyar Nemzet egyik 2008-02-16-i cikkéből)
Csenyétén, amely egy Észak- Magyarországon fekvő zsákfalu…a cigány honfoglalás három nagycsaláddal kezdődött. Ahogy nőtt a táboruk… ha tudtak, elköltöztek a magyarok, házaikat romák vették meg olcsón. A falu lakossága alig két évtized alatt cserélődött ki teljesen, eközben tönkrement a település….
Az addig virágzó kertek elgazosodtak, az istállókat, az állattartáshoz szükséges épületeket lebontották… Tavaly földig rombolták a falu legszebb középületét a református parókiát, a templom bútorzatát felvágták, eltüzelték.
A polgármestert kérdezzük, mit gondol a falu jövőjéről.
- Amíg ilyen a támogatási rendszer, nem lesz változás!
- Tőbb pénz kellene az embereknek?
- Dehogy, sőt épp az a probléma, hogy hozzászoktak, a pénzért semmit nem kell tenniük. Hajdanán le kellett dolgozniuk 21 napot a családi pótlékért, de lassan a harmadik generáció nő fel úgy, hogy nem ismeri a munkát. A férfiak negyvenéves korukra olyan rossz fizikai állapotba kerülnek, hogy ha akarnának se bírnának dolgozni, a nők elhasználódnak a sok szülésben.
Vegyünk egy öttagú családot:
*családi pótlék: 17000x5=81000Ft
*gyes: 25000Ft
*Az apa munkanélküli segélye:38000Ft
Ez összesen 144000Ft, amiért csak el kell sétálni a hivatalba. A faluban gyakori a hét-nyolcgyerekes család, itt csak a családi pótlék majd" 120000Ft.
Ehhez jön az ingyenes oktatás, minden tanszert és könyvet adományként kapnak. A gyerek díjmentesen étkezik az óvodában, az iskolában, akár naponta háromszor. A felsősők, akik a szomszéd faluba járnak, bérlete ingyenes. A Vöröskereszttől és egyéb alapítványoktól ajándékba kapják a ruhaneműt. Télen a fűtésre nemigen költenek, lassan elfogy a környékbeli erdő. Van olyan roma család, ahol a fentiekre még rájön száznégyezer Ft árvaellátás, mert meghalt a férj. Igaz az asszony összeállt egy másik emberrel, aki hazahoz még vagy ötvenet, így közel háromszázezer üti a markukat havonta.
Összehasonlításként a (nem roma) falugondnok havi keresete 72000Ft. Egy húszéves gyakorlattal bíró pedagógus fizetése 110000Ft körül van. Az átlagos öttagú magyar család jövedelme családi pótlékkal és gyessel ritkán éri el a kétszázezret, de ebből fizetnek mindent; ruhát tanszert, gázszámlát bérletet, stb.
A faluban uzsorások kaszálnak, ami a következőképpen működik: a segélyeket pillanatok alatt elverik a romák, majd egy hét elteltével nagy autók jönnek tehetős városi cigányokkal. Italt, cigarettát, élelmiszert kínálnak ingyen a megszorultaknak, azzal a kikötéssel, hogy mindent kamatostul kérnek vissza. A következő segélyosztáskor megjelennek, öt-tízszeres árat követelve. Mikor a segély megérkezik, a többségnek jóformán csak a cetli marad a kezében. Aki nem fizet, elviszik a TV-jét, kocsiját, megverik…..
Este a szintén roma polgárőrrel járjuk a falut.
-Ezek itt a szocpolos házak - mondja pár félkész, lakatlan épületre.
-Hogyhogy szocpolos?
-Általában bontott, innen-onnan összehordott anyagból kalákában felhúznak néhány falat, azt megmutatják az állami tisztviselőnek, aki megadja rá az igazolást. Fölveszik rá a – nagycsaládosok esetén milliókra rúgó- szocpolt. Az építkezés sohasem fejeződik be, sőt visszabontják a falakat, hogy aztán valahol, valakik újabb "építkezésbe „ kezdjenek, s újabb milliókat markoljanak föl…Egy ház anyagábók olykor tizenöt húsz ház is felépül különböző helyeken….
Hát ennyit a munka becsületéről.
A magyar valóság közel húsz évvel a rendszerváltás után, egy EU-tagállamban….
Mert nekik alanyi jogon jár…
Mi a különbség a szar és a Windows Vista között? - A szarból ki lehet lépni!
Mi a különbség köztem és a valaha között? - ÉN erősebb, vagyok mint valaha.
Mi a különbség közted és a Q betű között? - Semmi. Mindkettő egy nagy nulla kis farkincával!
Mikor megszületek: fekete vagyok.
Mikor felébredek: fekete vagyok.
Mikor rosszul vagyok: fekete vagyok.
Mikor lesülök a napon: fekete vagyok.
Mikor fázom: fekete vagyok.
Mikor meghalok: fekete vagyok.
De TE !
Mikor megszületsz: rózsaszín vagy.
Mikor felébredsz: fehér vagy.
Mikor rosszul vagy: zöld vagy.
Mikor lesülsz: piros vagy.
Mikor fázol: kék vagy.
Mikor meghalsz: lila vagy.
És még te nevezel engem színesbőrűnek?
Megszólítja a kiskölyköt:
- Hé, kisfiú, fogadok, hogy jobban húzna a kutyusod, ha a nyakára kötnéd a kötelet!
- Lehet - jön a válasz, de akkor nem lenne szirénám!
Úgy érzed mindenkinek közömbös vagy?
Gondolod, hogy mindenki elfelejtett?
Úgy tűnik senki sem érdeklődik irántad?
Fel a fejjel! Van megoldás!
Ne add be az idei adóbevallást!
Apa: Akkor az egész családot analizálhatod.
Fiú: Á, nem. A beteges jelenségeket még nem tanultuk.
Egy kisfiú a nappali szobában játszott az új elektromos vasútjával, amit karácsonyra kapott.
Anyja a konyhában mosogatott. Egyszer csak hallja, hogy a vonat megáll, a fia meg elkiáltja
magát:
- Hé faszfejek! Ha le akarnak szállni most húzzák le a belüket! Azok a seggfejek meg akik fel
akarnak szállni mozogjanak mert indulni akarunk".
Az anya döbbenten hagyta abba a mosogatást, berohant a szobába és ráförmedt a fiára:
- Ebben a házban nem beszélünk így fiatalember! Most pedig felmész a szobádba és
elgondolkozol a viselkedéseden".
A kisfiú felment a szobába, majd két órával később visszatért, és újra játszani kezdett a vonattal.
Anyja halotta, hogy a vonat megállt és a fiú így szólt:
- Azoknak akik most leszállnak szeretettel megköszönjük, hogy velünk utaztak. Ne felejtsék el
magukkal vinni a poggyászukat! Akik most szállnak fel kérem tegyék a csomagjaikat az ülés
feletti tartóra. Hamarosan indulunk".
Az anya rettenetesen büszke volt, a fiú pedig folytatta:
- Azok pedig, akik ki vannak akadva a két órás kibaszott késés miatt, panaszukkal keressék fel a
hülye picsát a konyhában"!
- Mit akar ezzel ? - kérdi a bíró elhűlve.
- Kérem, az idézésben az állt, hogy a védelemről magamnak kell gondoskodnom.
-FASZT!