A zsiráf apuka elhatározza hogy elviszi a fiát inni. Így hát elmennek a szavannán lévő kocsmába. Isznak isznak, minek végeredményeképpen a zsiráf apuka beesik az asztal alá. Ezt meglátva odamegy a csapos - a hiéna - és így szól a zsiráf gyereknek:
- Na, látom apu ma jól beivott!
- Igen-igen, de nem puma, hanem zsiráf....Smiley
A Kultuszminisztérium kiadja irányelvét, hogy az oktatást sokkal praktikusab-ban, sokkal életszerűbben kell alakítani. A tanítónő:
- Gyerekek, ma a telefonálásról lesz szó. Bekapcsolom a hangszórót és felhívok egy tetszőleges számot.
- Itt Horváth-lakás.
- Kívánok, szeretnék Zolikával beszélni.
- Bocsánat asszonyom, de nekünk nincs Zolikánk. Valószínűleg egy hibás számot tetszett felhívni. Kezét csókolom!
- Látjátok gyerekek, így viselkedik egy jól nevelt, udvarias ember az alapfokon.
A tanítónő felhívja ugyanazt a számot:
- Itt Horváth-lakás.
- Hát kérem, maga engem az előbb hívott fel. Még egyszer: itt nincs egyetlen egy Zolika sem! Megértette?
- Hallottátok, hogy reagál egy ember a második fokon. Most jön a legmagasabb fok.
A tanító néni felhívja ugyanazt a számot:
- Itt Horváth-lakás.
- Már megint te vagy, te hülye idióta?! Menjél anyádba, ahonnan jöttél! Vagy gyagya vagy, vagy te engem akarsz!
- Gyerekek, ez a felizgatottság legmagasabb foka.
Egy vöröshajú gyerek jelentkezik az utolsó sorból:
- Tanító néni, szerintem még ennél is van egy magasabb fokozat!
- Mutasd meg, Jenőke.
A gyerek felhívja ugyanazt a számot:
- Itt Horváth-lakás.
- Halló, itt Zolika, volt valami hívás a számomra?
A cigány családhoz elmegy a jó tündér.Mondja a cigányoknak:
-Ha átuszátok a Dunát,akkor teljesítem egy-egy kívánságotokat.Mondják a cigányok
-Legyünk magyarok!
Megy az apa,átussza a Dunát,és magyar lett.Megy az anya,átussza,magyar lett.Megy a nagyobbik fiú,átussza,magyar lett.Megy a kissebbik fiú,de úő a felénél elkezdd fulladozni.Mondja az anya:-Te Gazsi,há"menj már a gyerekért!
- Na, látom apu ma jól beivott!
- Igen-igen, de nem puma, hanem zsiráf....Smiley