Na ez már egy jó kezdet. :) Igen, nekem tetszik, hogy egy olyan környezetben, egy olyan háttérrel, amivel rossz társaságba keveredni nemhogy könnyű, hanem egyenesen elkerülhetetlen, ő mégsem keveredik rossz társaságba, hanem inkább kiáll a térre és énekel. És látszik, hogy őszinte lelkesedéssel csinálja, ez is szimpatikus. Ez az ő próbálkozása, hogy kitörjön a környezetéből. Én értékelem, mégha nincs is sok esélye. Ennyi, nem több, de csak ismétlem magamat.
De a többit már Te költötted hozzá. De ám legyen, hogy azokra is reagáljak:
Nem degradáltam le senkit, visszaolvastam az első kommentem, szerintem nem volt sértő. Nem gondoltam, hogy tudatlan vagy, nyilván honnan tudná bárki, hogy mi a történet háttere, aki nem ismeri a helyzetet. Pont ezért is írtam le, mivel más valószínű nem ismeri, és ez nem lenézés vagy nem tudom mi a részemről, csak próbáltam más megvilágításba helyezni a dolgokat, mert a videó egy szánalmas idiótának állítja be, és akként is kezelik a srácot legtöbben, de szerintem ha kicsit többet tudunk a háttérről, akkor talán átértékeljük, hogy szánalmas-e vagy nem. Egyébként eleve úgy is pontoztam a közlendőmet, hogy ad. 1, ad. 2 - addendum, azaz kiegészítés, adalék, extra információ. ;)
Nem a szomszédom, ha nagyon érdekel, jelenleg kb. 2000 km-re lakom tőle, de egyébként sem laktam soha azon a környéken, mégcsak a közelében sem. Mellesleg a videóban sem a srácot ismertem fel először, hanem a falfirkás házfalat. :)
Soha nem gondoltam, hogy a Megasztárban esélye lenne, vagy hogy kirívóan nagy énekes tehetség, és nem, nem ilyeneket hallgatok a szabadidőmben - nyilván művészeti, technikai szempontból nem lehet értékelni. De ezt nem is írtam. A végén a megjegyzés az nem a srác dicsérete volt, hanem fricska a mai magyar zenei életnek - Demjén nemcsak a sráctól van fényévekre, hanem mondjuk a Halott Pénztől is, ami pedig ma viszonylag felkapott. Érdemes egyébként meghallgatni az eredeti Bergendy számot, és összevetni a zenei komplexitását, technikai szintjét a Halott Pénz feldolgozással. És túl a technikai dolgokon Demjénéket nagyságrendekkel jobb érzés hallgatni (legalábbis nekem). Viszont mint írtam, amikor a Halott Pénz beordítja a refrént a mikrofonba, hát én nem érzem, hogy jobb lenne, mint a lakótelep csillaga. VIszont a klipben a lány szimpatikus, hogy pozitívat is mondjak a HP-ről. :)
Az meg tény, hogy létezik ez a szociális háló dolog, és tény, hogy a dolgozó emberek fizetik (ki más fizetné?), és sajnos tény, hogy vannak nem kevesen, akik visszaélnek vele, erről is tudnék cifra történeteket mesélni, ott a keleti végen bizony van bőven erről tapasztalatunk... És ne aggódj, nekem is lenne ötletem, mit csináljanak az ilyen emberekkel. De inkább arról mesélek, hogy nem mindenki alávaló ingyenélő, aki szegény, úgyhogy a szociális hálóból nem lehet csak úgy önkényesen kiejteni az embereket. Szintén személyes élmény: volt egyszer egy boldog, sikeres, egyébként nem kisebbségi pár, majd született egy fiú súlyos genetikai betegséggel; apuka otthagyta anyukát és a gyereket, akik ráadásul belefutottak egy nagyon kemény, hosszú éveken át húzódó perbe. Anyukának emellett a szüleiről is egyedül kellett gondoskodnia, nem bírta, belerokkant, az állását elvesztette. Mire végül megnyerték a pert, addigra már többszörösen elvesztették mindenüket, és inkább erkölcsi értéke volt, anyagi minimális. Szóval nagyon gyorsan le lehet csúszni a lejtő aljára, ha egyszer megindul az ember, és nem mindenki azért van ott, mert direkt ki akar szúrni a társadalommal.
És hogy visszakanyarodjunk az eredeti témához, mert ez már nagyon messzire van tőle, az énekes srácot is gyorsan meg lehet bélyegezni, hogy biztos ingyenélő aljadék stb. - de tényleg biztos? Honnan tudjátok, hogy egyébként amikor nem a hobbijának él, akkor nem áll tényleg a betonkeverő mellett kőművesinasként? Az, hogy van egy hobbija, amire áldoz, és odaadással csinálja, szerintem pont nem a lusta ingyenélőkre jellemző... Ebben a srácban van ambíció, nem olyan, aki csak ül a pia mellett és várja a segélyt, hanem tényleg el akar valamit érni, azon sem lepődnék meg, ha tényleg jelentkezett volna a Megasztárba. :)
Na azt hiszem válaszoltam mindenre. Kéretik nem félremagyarázni. De ezekről nem akartam beszélgetni, főleg nem itt a Viccek topikban, mert nem idevaló. Az eredeti gondolat annyi, amennyit az első bekezdésben írtam. De most már tényleg írjunk valami vicceset is. A bikicsunáj egyébként tényleg szórakoztatóbb, jóval. :)
Nézd én úgy értelmeztem a mondandód (és ezt nagyon másképp nem is lehet értelmezni ) kvázi kiálltál mellette
Gyakorlatilag leírtad azt, hogy milyen fasza becsülendő gyerek, de mi csak röhögjünk rajta tudatlanok
Annyira jó, mikor valakik olyan szavakat adnak a számba, amiket sosem mondtam, aztán azokat jól megcáfolva nekem esnek, figyelmen kívül hagyva a tényeket... pl. hogy én sosem mondtam az adott szavakat, mint írtam vala. De végülis ha csak a vitatkozás a cél... Csak ahhoz miért kellek én...? Tessék nyugodtan random felháborodásokat írni az élet/történelem/kormány/stb. igazságtalansága miatt, engem meg ki lehet hagyni belőle.
Nem mondtam, hogy a szomszédom, nem mondtam, hogy tetszik a zenéje, arról meg végképp nem írtam egy szót se, hogy a kormány mire költi az adódat.
én is inkább azt javasolnám hogy menjen el kőműves inasnak és ha annyira akar nyekeregjen a betonkeverő mellett
ettől még a bikicsunáj is szórakoztatóbb , nem azért mert jobb lett volna csak az legalább vicces előadás volt
Nos nekem ebből az jött le, a srác kb. a szomszédod Nekem is van két hozzáfűzni valóm:
1, Mindenkinek van saját baja (ez lehet épp a tiéd )
2, hangtechnikára költ? zenéléssel foglalkozik? Még beszélni sem tud rendesen, nemhogy énekelni Semmi becsülendőt nem látok abban, hogy a nehezen megkeresett pénzem adójából gettókat és benne ilyen embereket vagyunk áldásos kormányunk jóvóltából eltartani Nem akarom azt részletezni, hogy az ilyen léhűtő semmirekellő, ingyenélő, csoprtoknak én hol találnék helyet az országban (volt már a történelemből erre példa csak éppen az ártatlanokkal, dolgozó néppel bántak akkor el.)
De ha ennyire tetszik a zenéje (szomszéd ) Küld már el Puzsér Robinak egy zsűri elemzésre, szívesen meghallgatnám a véleményét, bár azért nagyjából sejtem az mi lenne
Na az első 2 másodpercben megállapítottam, hogy jé, ez szűkebb pátriám, Debrecen. Azon belül is a Csapó u. - Berek u. sarka, láttam is már ott a srácot, sokszor szokott ott kint állni, és dalokat előadni, legutóbb talán Tankcsapdát énekelt.
Lehet rajta röhögni, de két gondolatot fűznék hozzá:
Ad. 1. Ez a környék kissé gettó jellegű (bár messze nem a legrosszabb környék), a Csapó utca azon részén jó hosszan ilyen szép szürke bérházak vannak kis olcsó lakásokkal, ami jellemzően a kisnyugdíjasok és a lecsúszott emberek gyűjtőhelye (leszámítva az albérletben lakó diákokat, de ők ugye jönnek-mennek). Úgyhogy számos fiatal és kevésbé fiatal aki nem tud vagy nem akar bérből és fizetésből élni, ott bandákba verődik és vagy az alkohol és a ragasztós zacskó kábulatában tölti az idejét, vagy autók feltöréséből, biciklilopásból és egyéb hasonlókból szerzi a "jövedelmét", vagy csak ezekkel szórakoztatják magukat. Jelzem nekem itt lopták el a biciklimet, majd később a robogómat is megpróbálták, de azt nem sikerült, ezért végül "csak" felborították és összetörték.
Az, hogy ez a fiatalember, aki szintén nem az élet napos oldalára született, ilyen környezetben nem beáll a többiek közé, hanem a kevéske megkeresett pénzét hangtechnikára költi, és zenéléssel foglalkozik, mégha valószínű tudja is magáról, hogy sosem fog ezzel karriert csinálni, szerintem becsülendő.
Ad. 2. Sok embert ismerek aki még ennyire sem tud énekelni (pláne kiállni az utcára és vállalni magát). Nekem a Demjén verzió élt a fejemben, azzal nyilvánvalóan nem egy súlycsoport, viszont kíváncsiságból meghallgattam a Halott Pénz által előadott verziót, amit elvileg a srác "feldolgozott" - hát... a hasonlóság egészen meglepő... :D És a Halott Pénz elvileg egy egész jó nevű magyar kortárs zenekar.
A semmi ágán landolva...
Kiklopfolt minket Andorra.
A hitünk döglött pakura,
de többet lőttünk kapura.
Ezek a miniállamok
hajtanak, mint az állatok.
Ők szervezettek, lelkesek,
pékek, könyvelők, hentesek.
Úgy volt, hogy szerzünk vezetést,
nem a hasunkba konyhakést.
Lekontráztak alaposan,
mellégurítunk laposan.
Sok rossz passz, rövid átadás,
szégyen tetőz, mint áradás.
Mi voltunk az esélyesek,
csakhogy a banda szétesett.
Lelkünk s mezünk csupa csatak,
ez egy kísérleti csapat.
Történelmi a vereség,
sistereg ránk a véres ég.
Arcunkon hitetlenkedés,
a mi zakónk, nem is kevés.
És gyűl az andorrai nép,
híre futott valamiképp,
a traktorról ki-ki leszállt,
felakasztotta a kaszát.
S míg megtelik a stadion,
füttyögnek a túloldalon.
Van, aki bútort összetört...
Majd még futunk pár potya kört.
Van, aki titokban örül,
egy ügy végére pont kerül.
Amíg ünnepel Androrra,
igyunk hamura és porra!
Hogy fog így a magyar válogatott kijutni a VB-re?
- keresni kell gyengébb ellenfeleket féllábúakat, meg sántákat
... több igazolt focistánk van mint andorra lakossága, kevesebb néző férbe a stadionjukba, mint ahányan a felcsúti kisvasútra
... Attól mert valaki pókfocizott egyszer tornaórán még nem lesz profi futbalista (persze van az pénz amiért eljátsza)
... Aki még a hosszabítást is túléli, annak szobrot állítanak a róla ellnevezett utcában
Gazsi, ti hová jártok szilveszterezni?
– Tavalyelőtt Pásztón vótunk.
– Oszt mi történt?
– Asszonyt ketten megerőszakolták, engem félholtra vertek.
– Hát tavaly?
– Pásztón.
– És mi vót?
– Az asszonyt hárman megerőszakolták, nekem eltörték a kezem, meg három bordám.
– És idén hova mentek?
– Hát, az asszony Pásztóra akarna…
Erről ugrott be egy régi vicc...
A nő benyit a fürdőbe,és látja hogy a kisgyerek az apja farkával játszik.
-Normális vagy,látod mit csinál a gyerek?
-Mééé, inkább a borotvát adtam volna a kezébe?
De a többit már Te költötted hozzá. De ám legyen, hogy azokra is reagáljak:
Nem degradáltam le senkit, visszaolvastam az első kommentem, szerintem nem volt sértő. Nem gondoltam, hogy tudatlan vagy, nyilván honnan tudná bárki, hogy mi a történet háttere, aki nem ismeri a helyzetet. Pont ezért is írtam le, mivel más valószínű nem ismeri, és ez nem lenézés vagy nem tudom mi a részemről, csak próbáltam más megvilágításba helyezni a dolgokat, mert a videó egy szánalmas idiótának állítja be, és akként is kezelik a srácot legtöbben, de szerintem ha kicsit többet tudunk a háttérről, akkor talán átértékeljük, hogy szánalmas-e vagy nem. Egyébként eleve úgy is pontoztam a közlendőmet, hogy ad. 1, ad. 2 - addendum, azaz kiegészítés, adalék, extra információ. ;)
Nem a szomszédom, ha nagyon érdekel, jelenleg kb. 2000 km-re lakom tőle, de egyébként sem laktam soha azon a környéken, mégcsak a közelében sem. Mellesleg a videóban sem a srácot ismertem fel először, hanem a falfirkás házfalat. :)
Soha nem gondoltam, hogy a Megasztárban esélye lenne, vagy hogy kirívóan nagy énekes tehetség, és nem, nem ilyeneket hallgatok a szabadidőmben - nyilván művészeti, technikai szempontból nem lehet értékelni. De ezt nem is írtam. A végén a megjegyzés az nem a srác dicsérete volt, hanem fricska a mai magyar zenei életnek - Demjén nemcsak a sráctól van fényévekre, hanem mondjuk a Halott Pénztől is, ami pedig ma viszonylag felkapott. Érdemes egyébként meghallgatni az eredeti Bergendy számot, és összevetni a zenei komplexitását, technikai szintjét a Halott Pénz feldolgozással. És túl a technikai dolgokon Demjénéket nagyságrendekkel jobb érzés hallgatni (legalábbis nekem). Viszont mint írtam, amikor a Halott Pénz beordítja a refrént a mikrofonba, hát én nem érzem, hogy jobb lenne, mint a lakótelep csillaga. VIszont a klipben a lány szimpatikus, hogy pozitívat is mondjak a HP-ről. :)
Az meg tény, hogy létezik ez a szociális háló dolog, és tény, hogy a dolgozó emberek fizetik (ki más fizetné?), és sajnos tény, hogy vannak nem kevesen, akik visszaélnek vele, erről is tudnék cifra történeteket mesélni, ott a keleti végen bizony van bőven erről tapasztalatunk... És ne aggódj, nekem is lenne ötletem, mit csináljanak az ilyen emberekkel. De inkább arról mesélek, hogy nem mindenki alávaló ingyenélő, aki szegény, úgyhogy a szociális hálóból nem lehet csak úgy önkényesen kiejteni az embereket. Szintén személyes élmény: volt egyszer egy boldog, sikeres, egyébként nem kisebbségi pár, majd született egy fiú súlyos genetikai betegséggel; apuka otthagyta anyukát és a gyereket, akik ráadásul belefutottak egy nagyon kemény, hosszú éveken át húzódó perbe. Anyukának emellett a szüleiről is egyedül kellett gondoskodnia, nem bírta, belerokkant, az állását elvesztette. Mire végül megnyerték a pert, addigra már többszörösen elvesztették mindenüket, és inkább erkölcsi értéke volt, anyagi minimális. Szóval nagyon gyorsan le lehet csúszni a lejtő aljára, ha egyszer megindul az ember, és nem mindenki azért van ott, mert direkt ki akar szúrni a társadalommal.
És hogy visszakanyarodjunk az eredeti témához, mert ez már nagyon messzire van tőle, az énekes srácot is gyorsan meg lehet bélyegezni, hogy biztos ingyenélő aljadék stb. - de tényleg biztos? Honnan tudjátok, hogy egyébként amikor nem a hobbijának él, akkor nem áll tényleg a betonkeverő mellett kőművesinasként? Az, hogy van egy hobbija, amire áldoz, és odaadással csinálja, szerintem pont nem a lusta ingyenélőkre jellemző... Ebben a srácban van ambíció, nem olyan, aki csak ül a pia mellett és várja a segélyt, hanem tényleg el akar valamit érni, azon sem lepődnék meg, ha tényleg jelentkezett volna a Megasztárba. :)
Na azt hiszem válaszoltam mindenre. Kéretik nem félremagyarázni. De ezekről nem akartam beszélgetni, főleg nem itt a Viccek topikban, mert nem idevaló. Az eredeti gondolat annyi, amennyit az első bekezdésben írtam. De most már tényleg írjunk valami vicceset is. A bikicsunáj egyébként tényleg szórakoztatóbb, jóval. :)