Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A német nyelvet igazán könnyü elsajátítani...
Aki tanult latinul, és hozzászokott a ragozásokhoz, könnyen elsajátíthatja. Az elsö órán a tanár rögtön az elején elkezdi magyarázni: - Der, des, dem, den, die... És utána... csak így tovább. Pofonegyszerű!

Hogy tisztán lássuk, vegyünk egy egyszerű példát. Elöször is fogunk egy német könyvet, egy csodálatos dortmundi kiadású, textilkötéses darabot, ami a hottentották (németül Hottentotten) szokásait tárgyalja. Megtudhatjuk, hogy a kengurukat (Beutelratten) elfogják és bezárják öket olyan ketrecekbe (Kotter), amit egy ponyva (Lattengitter) fed, hogy megvédjék öket az idöjárás viszontagságaitól. Egy ilyen ketrecnek az a neve, hogy ponyvával lefedett ketrec Lattengitterkotter), és amikor a kenguru is benne van, azt úgy hívják, hogy Lattengitterkotterbeutelratten, azaz kenguru a ponyvával fedett ketrecben.

Egy szép napon a hottentották elfogtak egy gyilkost (Attentäter), azzal a váddal, hogy megölt egy anyukát (Mutter), aki ráadásul hottentotta volt (Hottentottenmutter), és akinek a fia buta és dadogós volt (stottertrottel). Ezt az anyukát németül úgy hívják, hogy Hottentottenstottertrottelmutter, a gyilkosa pedig a Hottentottenstottertrottelmutterattentäter.

El is fogta öt a rendörség, és becsukták egy kenguru-ketrecbe (Beutelrattenlattengitterkotter), de a fogoly sajnálatos módon megszökött. Amint ezt észrevették, el is kezdték felkutatni, és hamarosan rohant is a becsületes megtaláló (egy hottentotta katona), hogy ezt ordítva közölje fönökével:

- Elfogtam a gyilkost! (Attentäter)
- Melyiket? - kérdezi a fönök
- A Lattengitterkotterbeutelrattenattentäter-t! - válaszolja a katona.
- Hogyhogy a gyilkost, akit a kenguruketrecbe zártunk?
- Hát -válaszolja kicsit nehézkesen-, a Hottentotterstottertrottelmutterattentäter-t.
- Ó, Scheisse, mondhattad volna az elején, hogy elfogtad a Hottentotterstottertrottelmutterlattengitterkotterbeutelrattenattentäter-t!

A német nyelv igazán egyszerű...
Móricka és anyukája a piacon...

- Anyu, mit csinál az a két kutya? - kérdezi Móricka.

- Az egyik beteg, és a másik a hátán viszi a kórházba - felel megilletődve Móricka édesanyja.

- Milyen praktikus, hogy közben b@sznak is!
Hi!
Brit tudósok kimutatták,hogy 10 emberből 8 az kettő.
/lehet,hogy volt már/
A szivét vágnám ki annak a féregnek amelyik azt a kutyát othagyta a zsákban a sineken!
zsír

bár ettől a buzi rozézástól kivagyok má
Még nézni szar de minden jó ha vége jó
Ja, így, szabadon forgó prooellerekkel
Vannak benne idióták...de az a motoros drón 0:40-nél nem gyenge...
http://youtu.be/4bpQEQo2Nkg
Pistikéék vacsoráznak és megkérdezi az apját:
- Apu, mi az a bordélyház?
Apjában megáll az ütő, elejti a kezében lévő kanalat, majd végül válaszol:
- Az egy olyan hely, ahol pénzért szeretetet lehet kapni.
Pistike másnap el is megy bordélyházba, ahol a madam fogadja.
- Csókolom, apukám azt mondta, hogy itt pénzért szeretetet lehet kapni.
A madam egy kicsit meglepődik, de mivel elküldeni nem akarja, ad neki palacsintát, amit Pistike meg is eszik. Este újra együtt a család, vacsoráznak.
- Képzeld apu, voltam bordélyházban.
- És? - kérdi az apja rémülten.
- Hát, hárommal elbírtam, a negyediket meg szétterítettem és kinyaltam.
Elég régi de néha meg szoktam nézni, nagy kár hogy nincs jobb felbontásban
http://youtu.be/SRxXiXgGe8g
Az öregek otthonában. Sándor bácsi dicsekszik az ápolónőnek:
-Jaj, kedvesem, amikor fiatal voltam, egy kétliteres tejeskannát tudtam a péniszemen száz méterre elvinni.
-De Sanyi bácsi, ugye az már nem megy?
-Nem aranyom, már nem bírja a térdem.
Mi az, két farka van és cincog? - Egérkisfiú.

Mi az, négy farka van és cincog? - Tátrai-vonósnégyes.
ez igaz.kevesebb a bajuk mint nekünk.sirnak rínak aztán kapnak mindent.tudjátok mit adnék nekik......................
miért is dolgoznának ha megvan mindenük amire szükségük van?
Az a baj,hogy leomlott a híd,ami a munka világába vezetett!
akkor járna így a kezük lábuk mikor munkáról van szó
Én most ezt éppen Unicummal próbálom megvalósítanyi.... Mert én igényes értelmiségi sportoló alkoholista vagyok....
irigyek vagytok
van egy népcsoport aki remekül kihasználja a lehetőségeket
ha nem hajtanánk felesleges és/vagy elérhetetlen célokat mi is tudnánk ilyen jól szórakozni
az élet egy kurva nagy szopás, ha már van egy kettespet borod akkor már sokkal elviselhetőbb lesz
Az a szép az a szép akinek a kotorék...
Környéken biztos csökkent a lopások száma erre a kis időre biztos.